شناسهٔ خبر: 57565807 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

مخالفت متحدان آمریکا با حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل

صاحب‌خبر -
مخالفت متحدان آمریکا با حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل

خبرگزاری آریا- آمریکا به دلیل تلاش برای حذف ایران از کمیسیون سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان با مخالفت تعدادی از شرکای این کشور مواجه شده است. این مطلب را روز پنجشنبه روزنامه پولیتیکو به نقل از منابع خود اطلاع داده است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل ازاسپوتنیک، منابع روزنامه پولیتیکو می گویند بعید است بسیاری از دولت ها قبل از روز رای گیری موضع رسمی خود را اعلام کنند. با این حال، به گفته آنها، رای دهندگان تحت فشار شدید، از جمله از سوی فعالان خارجی، برای موافقت با ایالات متحده خواهند بود. با این حال، یک منبع وزارت خارجه آمریکا به پولیتیکو گفت که برخی از "شریک های معمول ایالات متحده ممکن است بیش از حد معمول نگران اقدامات واشنگتن باشند".
به گفته این نشریه، کشورهای محتاط را می توان به سه گروه تقسیم کرد. گروه اول معتقدند که ایالات متحده به دنبال رأی گیری سریع در مورد ایران است، بنابراین سایر شرکت کنندگان در بحث از توجه محروم شدند. گروه دومی استدلال می‌کنند که بسیاری از کشورها سوابق ضعیفی در زمینه حقوق زنان دارند، اما این مانع از آن نمی‌شود که در کمیسیون‌های مربوط به چنین موضوعاتی که به نظر متناقض است، کار کنند. گروه سوم بر این باورند که اگر حذف از کمیسیون ها امری عادی شود، ممکن است دولت های خودشان نیز قربانی این عمل شوند. این روزنامه ریچارد گوان سخنان مدیر گروه بین المللی بحران ها در زمینه همکاری با سازمان ملل متحد را نقل می کند که گفت: "شنیده‌ام بسیاری از دیپلمات‌ها می‌گویند که اقدامات ایران را نفرت‌انگیز می‌دانند، اما آنها نگران هستند که آمریکا در آینده از این تاکتیک محروم‌سازی، بیشتر استفاده کند. امروز ایران است، روز بعد ممکن است شما باشید."

بیانیه حقوق بشری 9 کشور علیه ایران
در همین حال وزرای خارجه آمریکا، انگلیس، استرالیا، کانادا، شیلی، ایسلند، نیوزلند، جمهوری کره و سوئد در بیانیه‌ای مشترک ایران را به نقض حقوق زنان متهم کردند.
در بیانیه مشترک این 9 کشور که توسط وبسایت رسمی کاخ سفید منتشر شده آمده است: وزرای خارجه کشور‌های عضو "شراکت بین‌المللی برای اقدام درخصوص آزار و اذیت جنسیتی آنلاین" توجه به "آنچه" خشونت گسترده علیه زنان و دختران ایرانی در پی مرگ ناگوار مهسا امینی "می‌نامند"، را خواستارند.
در این بیانیه ادعا شده است: از آن زمان مقامات ایران به سرکوب معترضان ادامه داده و آن را تشدید کرده‌اند. زنان و دختران در حین درخواست برای احترام گذاشته شدن به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی‌شان با آزار و اذیت‌های آنلاین از سوی مقامات ایرانی و موسسات‌شان مواجه شده‌اند. ما سرکوب جاری معترضان ازجمله در پلتفرم‌های دیجیتال و از طریق اعمال محدودیت‌های اینترنتی را محکوم می‌کنیم.
9 کشور در انتهای این بیانیه آورده‌اند: ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا فورا به ما در همکاری با شرکت‌های فناوری ملحق شوند تا هرچه در توان دارند برای ارائه دسترسی به اطلاعات آنلاین به زنان و دختران به کار بگیرند. این شامل اعمال تدابیر اصولی و پویا جهت مقابله با سواستفاده از پلتفرم‌های‌شان برای تهدید، آزار دادن و ساکت کردن زنان و دختران ایرانی می‌شود. کشور‌های عضو "شراکت بین‌المللی برای اقدام درخصوص آزار و اذیت جنسیتی آنلاین" در کنار زنان و دختران ایرانی می‌ایستند و به همکاری جهت پیدا کردن روش‌هایی برای حمایت جهانی از زنان در ابراز آزادانه و امن حقوق‌شان - چه به صورت آنلاین و چه به صورت آفلاین - ادامه خواهند داد.

نظر شما