به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه، پاسخگوی سؤالات خبرنگاران شد.
نیاز کشورهای دیگر به برجام کمتر از ایران نیست
کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره برجام گفت: نیاز کشورهای دیگر به برجام کمتر از ایران نیست؛ آمریکا و اروپا میتوانند تعلل ایجاد کنند اما تأکید ما این است این راه را نروند.
روند عادیسازی برخی کشورهای منطقه خیانت به آرمان ملت فلسطین است
با فشار دولت آمریکا برخی کشورهای منطقه به سمت عادیسازی با رژیم صهیونیستی تن دادند. حضور این رژیم برای هیچ طرفی امنیتساز نیست. سازش با این رژیم کمکی به مردم مظلوم فلسطین نمیکند. روند عادیسازی برخی کشورهای منطقه خیانت به آرمان ملت فلسطین است.
منابع رژیم صهیونیستی اعتراف کردهاند که صحنههای موجود در میادین مختلف ورزشی در جام جهانی قطر صحنهای آشکار از ضدیت ملتهای جهان از رژیم صهیونیستی است که نشان میدهد تنفر از این رژیم بیشتر شده است.
تکرار ادعاهای بی پایه و اساس برای بهرهبرداریهای سیاسی نشانهای از تداوم رویکرد مخرب آمریکا است. سیاست ایران در ارتباط با یمن روشن بوده و از تمام ظرفیت خود برای صلح و ثبات در یمن بهره گرفته است. تنها مردم یمن میتوانند بدون دخالت بیگانگان تصمیم بگیرند. اتهامزنی به ایران ادامه سیاستهای غلط دولت آمریکا است.
واکنش تهران به طرح آمریکا برای اخراج ایران از مقام کمیسیون زن
ایران در ارتباط با اقدامات غیرقانونی برخی دولتها به بهانه تحولات داخلی ایران مواضع خود را مشخص کرده است. هرگونه سوء استفاده از تحولات داخلی برای اعمال فشار سیاسی محکوم و غیرقابل قبول است.
ایران به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد در یک انتخابات شفاف با بیشترین رأی عضو کمیسیون مقام زن شده است. تلاش آمریکا با برخی کشورهای اروپایی به دنبال این هستند با اعمال فشار عضویت ایران را در این ساختار با مانع مواجه کنند که این اقدام، اقدام علیه رأی آزادانه کشورها در ساختارهای بینالمللی است. این اقدام در مسیر زیر سؤال بردن حق رأی کشورها است. اگر دولت آمریکا و برخی دیگر کشورها موفق بشوند در راستای سیاست اعمال فشار، ایران را از این کمیسیون حذف کنند عملاً یک بدعت را ایجاد کردهاند.
این روند به ارتقای حقوق بشر کمک نمیکند و اگر محقق بشود هم سلب غیرقانونی حق ایران است، هم به اصول حقوق بشر خدشه وارد خواهد کرد. ایران در تلاش است از این اقدام غیرقانونی جلوگیری کند.
تأکید بر تداوم گفتوگو برای ازسرگیری مناسبات ایران و عربستان
گفتگو میتواند زمینهساز از سرگیری روابط دو کشور در چهارچوبهای مختلف شود. زمینه برای ادامه مذاکرات مهیا است. باید رفتار دولت مقابل را دید. دولت عراق نیز در مسیر این گفتگو کمک زیادی داشته است. موضع ایران نسبت به رسانه تروریستی در دامن زدن به بیثباتی داخلی کاملاً روشن است. اقدام ایران در این زمینه قانونی و حقوقی خواهد بود.
آنچه در داخل کشور ما رخ داده موضوعی داخلی است که سوءاستفاده برخی کشورها برای پیگیری اهداف سیاسی برخی کشورها آشکار است. از نظر ما استفاده از تحولات داخلی برای پیگیری اهداف سیاسی مردود و محکوم است. ایران در این چهارچوب در حوزه دیپلماتیک پاسخ خود را نشان داده است. سفرهای دیپلماتیک، نشستها و مذاکرات تلفنی در سطوح مختلف نشان میدهد که ایران خارج از فشارها از سوی برخی، در چهارچوبهای بینالمللی روابط خارجی خود را با جدیت دنبال میکند و در عین حال در مقابل اقدامات غیرسازنده واکنش نشان خواهد داد.
توافق 25 ساله ایران و چین
رابطه ایران و چین یک رابطه کاملاً رو به رشد و نمونه خوبی از همکاریهای موفق دو کشور در روابط دوجانبه است. تحریمهای غیرقانونی واقعیتی است که امکان همکاری متعارف و علنی را با برخی از کشورها با محدودیت و مشکل ایجاد کرده است. روابط ایران و چین در حوزههای مختلف برقرار است و رایزنی مستمر هم برای توسعه مناسبات وجود دارد. آمار و ارقام هم نشان میدهد که همکاریهای دو کشور موفق بوده است. تحریمهای آمریکا مانع عملی کردن بسیاری از همکاریهای ما با برخی کشورها میشود. روابط ایران و چین در چهارچوبهای مختلف روندی رو به جلو دارد و در حال پیشرفت است.
سفر باقری به قطر و روسیه و دستاوردهایش
جناب باقری گفتگوهای رسانهای در مورد این سفرها انجام دادند. این سفرها در چهارچوب سیاست همسایگی و هم در مسیر استمرار گفتگوهای ما با مقامات این کشورها برای ارتقای مناسبات و همکاریها بوده است. طبیعتاً وقتی با کشورهای دوست نشستی داریم راجع به موضوعات مذاکرات صحبت و تبادل پیام و تبادل نظر صورت میگیرد.
سفر ایشان (نخستوزیر عراق) در چهارچوب دعوت رسمی رئیس جمهور از ایشان بود. مباحث مرزی هم یکی دیگر از موضوعات مورد اهتمام ما است که در این سفر بر اجرای توافقات قبلی تأکید شد. ما اخبار خوبی در این حوزهها شنیدیم که عراق مصمم است نیروهایی را در مرز مستقر کند که تحقق این اقدام گام مثبت و رو به جلویی برای ایجاد ثبات در این منطقه است.
∎
نظر شما