به گزارش خبرنگار ایرنا، حیدر راهب روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران در سالن شهدای ایرنا اعلام کرد: به ترتیب کتابهای کودک و نوجوان، ادبیات و رمان، روانشناسی، علوم کاربردی و علوم دینی بیشترین امانت را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: از آبان گذشته تاکنون میزان عضویت در کتابخانههای عمومی نیز با ۳۰ درصد افزایش از ۲۹ هزار عضو به حدود ۴۰ هزار عضو رسیده است و ۶۰ درصد از این اعضا را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند.
راهب ادامه داد: منابع کتابخانهای استان بوشهر نیز از ۹۶۰ هزار جلد به بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار کتاب رسیده که افزایشی هشت درصدی را نشان میدهد و ۱۳۸ نفر نیروی کتابدار نیز به عنوان افسران آگاهی در کتابخانههای عمومی این استان مشغول به فعالیت هستند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر با بیان اینکه هفته کتاب نقطه عطفی برای پرداختن به کتاب و کتابخوانی است گفت: یکی از آسیبهای که جامعه امروز ایرانی با آن روبرو است و در آشوبهای ۲ ماه گذشته نیز نمود یافت ضعف در آگاهی جوانان و نوجوانان است و باز تولید قدرتمندی نظام اسلامی جمهوری اسلامی نیز با ترویج کتابخوانی و افزایش میزان آگاهی در سطح جامعه محقق میشود.
وی افزود: نهاد کتابخانههای عمومی به دنبال آن است تا یک گفتوگوی بین نسلی شکل دهد و فعالیتهای گستردهای در این راستا انجام میشود.
راهب توضیح داد: امروز نگاه سنتی به کتابخانهها به عنوان محلی برای مخازن و امانت کتاب تغییر کرده است و تلاش میکنیم تا کتابخانههای عمومی استان بوشهر به عنوان یک مرکز فرهنگی و نوعی فرهنگسرا فعالیت کنند.
چهار شهر بوشهر فاقد کتابخانه عمومی
راهب با بیان اینکه سرانه فضای کتابخانهای استان بوشهر با ۷۶ باب کتابخانه مشارکتی و نهادی، ۲.۱ متر مربع به ازای هر ۱۰۰ نفر است، گفت: این رقم در یکسال اخیر تغییری نداشته و کماکان چهار شهر چاه مبارک، دوراهک، بادوله و بوشکان این استان فاقد کتابخانه عمومی است.
وی یادآورشد: نهاد کتابخانههای عمومی تنها بهرهبردار است و امکان تجهیز کتابخانهها را دارد و ساخت بنا به عهده دستگاههایی مانند راه و شهرسازی و بنیاد مسکن است و بارها نیز برای تامین کتابخانه عمومی برای شهرها و روستاهای پر جمعیت استان بوشهر مکاتبه شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر گفت: سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تکمیل سه کتابخانه در دست ساخت استان بوشهر مصوب شده که در صورت تخصیص کمک بالایی به تکمیل این پروژههای راکد میشود.
راهب افزود: کتابخانه آبدان یکی از پروژههای نیمه تمام شهرستان دیر است که ساخت آن از سال ۹۵ آغاز شده اما با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد متوقف مانده بود و با رویکرد فرهنگی دولت سیزدهم به تازگی ۸۰۰ میلیون تومان برای ادامه اجرای آن تا پیشرفت ۸۰ درصدی اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: فرماندار دیر برای تکمیل این کتابخانه از محل اعتبارات نوسازی مدارس قول مساعد داده است.
راهب ادامه داد: کتابخانه دوراهک شهرستان دیر یکی دیگر از پروژههای نیمه تمام در این بخش است که از سال ۸۹ با پیشرفت ۶۰ درصدی متوقف شده است و با روی کار آمدن دولت سیزدهم یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تکمیل آن تامین شد و امید است با تخصیص اعتبار تا سال آینده به سرانجام برسد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر کتابخانه دویره شهرستان بوشهر را از دیگر پروژههای متوقف این استان عنوان کرد و گفت: قرار بوده این کتابخانه با مشارکت خیرین، فرمانداری بوشهر و دهیاری این روستا ساخته شود که اکنون ۷۰ درصد پیشرفت دارد و با اختصاص اعتبار ۷۰۰ میلیون تومان در سال جاری، پیشبینی میشود تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
وی یادآور شد: امسال اعتبارات ارزش افزوده استان بوشهر افزایش خوبی داشته است و با توجه به اینکه پنج درصد از این اعتبار به حوزه فرهنگ اختصاص مییابد، امیدواریم شاهد بهبود فضای کتابخانهای این استان باشیم.
راهب اذعان کرد: امسال پرداخت نیم درصد حق کتابخانههای عمومی از محل درآمد شهرداریها، از سوی شهرداریهای برازجان و عسلویه به طور مطلق صفر بوده است و این در حالی است که اکنون برای تامین هزینههای جاری شهر برازجان با مشکل مواجه هستیم.
وی عنوان کرد: سایر شهرداران استان، امسال همکاری خوبی در این زمینه داشتهاند و شهرداریهای بوشهر و خورموج به طور کامل این سهم را پرداخت کردهاند.
احداث کتابخانه مرکزی بوشهر مورد اتفاق نظر مدیریت استانی است
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر با یادآوری اینکه تاسیس کتابخانه مرکزی در مراکز استان از اهداف برنامه چهارم توسعه است و در استان بوشهر ۲۰ سال تاخیر داشته، گفت: امروز احداث این مرکز مورد اتفاق نظر و تاکید استاندار و نماینده ولی فقیه در استان بوشهر است و امیدواریم فاز صفر یعنی مطالعات آن تا پایان سال انجام شود.
راهب بیان کرد: ۱۰ سال پیش زمینی در شهرک نیایش به ساخت کتابخانه مرکزی اختصاص یافت اما هنوز مسیر دسترسی مردم به آن فراهم نیست و با توجه به اهمیت حضور مردم برای استفاده از این امکان، قرار شد از ظرفیت موجود در مجتمع فرهنگی ۹ دی و بهسازی کتابخانه فرسوده شهید عاشوری استفاده شود و اکنون برای ۲ هزار و ۵۰۰ متر زمین در این محل مجوز گرفته شده است.
وی عنوان کرد: کتابخانه مرکزی با رویکردی نوین ۶۰ خدمت را ارائه میدهد و نقشی موثر در توسعه و ترویج کتابخوانی در این استان خواهد داشت.
استان بوشهر از محدود استانهای محروم از کتابخانه مرکزی است و به ضرورتی بر زمین مانده برای مردم بوشهر تبدیل شده است.
تجهیز کتابخانههای پنج زندان بوشهر
راهب اعلام کرد: روز گذشته با اداره کل زندانهای این استان تفاهم نامهای امضا شد که بر اساس آن اداره کل کتابخانههای عمومی در تامین منابع کتابهانههای زندانهای استان همکاری میکند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر اضافه کرد: برگزاری نشستهای کتابخوانی و فعالیتهای فرهنگی حوزه کتاب از دیگر مواردی است که بر سر آن تفاهم شد.
۷۰۰ برنامه فرهنگی هفته کتاب در بوشهر برگزار میشود
راهب عنوان کرد: ۷۰۰ برنامه به مناسبت سی امین هفته کتاب در استان بوشهر برگزار میشود.
وی افزود: از این شمار ۳۰۰ برنامه ترویجی و فرهنگی حوزه کتاب از سوی کتابخانههای عمومی و ۳۰۰ عنوان برنامه از سوی دیگر دستگاههای متولی مانند اداره های کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ثبت اسناد و کتابخانه ملی، حفظ و نشر آثار دفاع مقدس و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا میشود.
سیزده روستای 2 هزار و 500 نفری بوشهر محروم از کتابخانه عمومی
نظر شما