به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، منابع آگاه سیاسی در شورای موسوم به شورای ریاستی یمن (جایگزین دولت مستعفی و شکل گرفته در ریاض) از قصد این شورا برای انحلال پارلمان وابسته به دولت مستعفی به ریاست «سلطان البرکانی» خبر دادند و گفتند این شورا در نظر دارد یک هیئت مشورتی را جایگزین این پارلمان کنند که شورای مذکور، این هئیت مشوری را انتخاب کرده و ریاست آن را «محمد الغیثی»، رئیس شورای انتقالی جنوب بر عهده بگیرد.
تارنمای «الخبر» به نقل از منابع مذکور امروز چهارشنبه گزارش داد که بهانه و توجیه این شورا برای انحلال پارلمان این است که پارلمان مذکور یک مرجع تصمیمگیر غیرتوافقی و ائتلافی است که همه در آن حضور ندارند، مثلا گروهها و احزابی در شورای ریاستی هستند که در پارلمان هیچ نمایندهای ندارند.
منابع آگاه سیاسی در ادامه تاکید کردند که این تمایل، پاسخی مثبت به تمایل ائتلاف متجاوز به یمن به رهبری عربستان سعودی است تا هرگونه مانعی که در مقابل اهداف آنها را قرار گرفته است از سر راهشان بردارند، حتی اگر این مانع، یکی از نمایندگان پارلمان باشد.
این تمایل شورای حاکمیتی برای انحلال پارلمان دولت مستعفی پس از آن شکل گرفت که سلطان البرکانی، رئیس پارلمان مذکور بیانیههای اخیر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را که خواهان حل مشکلات سیاسی یمن بودند، بیانیههای خوانده که « از حوثیها (انصارالله) صدقه گدایی میکند».
در این راستا، یاسین التمیمی، روزنامه نگار نزدیک به حزب اخوانی الاصلاح (متحد دولت مستعفی) گفت که البرکانی سخن معنادار مهمی فراتر از توییت خود نگفته است؛ این توییت او بیشتر یک دفاع از حق شخصی است؛ به ویژه بعد از آنکه دید «محمد الغیثی»، فرد نظامی معروفی تلاش دارد جای او را در مجلس دفاع ملی بگیرد.
التمیمی افزود: موضوع فراتر از یک سوءتفاهم شخصی بین البرکانی و العلیمی است، بلکه ترس ناشی از سرنوشتی است که آشکارا یمن، مؤسسات و یکپارچگی آن را هدف قرار داده است، و به نوبه خود، «سیف الحاضری»، مشاور رسانهای «علی محسن الاحمر» (معاون سابق عبرربه منصور هادی) از البرکانی و نمایندگان پارلمان وابسته به ائتلاف خواست که اقدامی برای جلوگیری از فروپاشی نهادهای دولتی انجام دهند.
الحاضری در حساب توییتر خود نوشته بود: بعد از اینکه رئیس جمهور منتخب قانونی (منصور هادی) را سرنگون کردند، میخواهند پارلمان را با یک هیئت به اصطلاح مشورتی جایگزین کنند.
او افزود: اگر در این زمینه رئیس پارلمان، نمایندگان پارلمان و نیروهای سیاسی برای جلوگیری از فروپاشی نهادهای قانونی دولتی اقدامی نکنند، در آینده خود را بدون پارلمان خواهند دید و کسانی که امروز به خاطر منافع مادی سکوت کردهاند، در آینده بدون حقوق و دستمزد خواهند بود. پس حداقل برای بدست آوردن حقوق و دستمزد خود یک اقدامی بکنند.
طی ماههای اخیر ائتلاف سعودی و اماراتی با فشار به دولت مستعفی یمن به ریاست جمهوری منصور هادی، او و معاون اولش را برکنار کرد و قدرت و اختیارت او را به شورای حاکمیتی هشت نفره واگذار کرد که متشکل از دولت مستعفی و شبه نظامیان مورد حمایت امارات موسوم به شورای انتقالی جنوب است.
انتهای پیام/
∎
نظر شما