دکتر عادله خدابخشی در گفت و گویی درباره راهکارها برای کاهش چربی خون افزود: مصرف لبنیات از نوع کم چرب و پروبیوتیک دار، حذف چربی قابل رویت از روی گوشت و مرغ قبل از پخت و مصرف حداقل یکبار در هفته ماهی از دیگر مداخلات تغذیه ای در کاهش چربی خون است.
وی با بیان اینکه نوع روغن مصرفی بهتر است کانولا یا زیتون باشد که در کاهش چربی خون هم موثر هستند البته تعادل مصرف روغن ها توصیه می شود ادامه داد: مصرف غذاهای سرخ شده را باید کاهش داد و یا به مصرف حداکثر دو بار در هفته رساند و همچنین مصرف گوشت قرمز نیز کاهش پیدا کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد مصرف چربی های اشباع گفت: مواد غذایی چون سوسیس، کالباس، همبرگر، قلوه، مغز، زبان، کره، خامه، شکلات، نارگیل، کره کاکائو، روغن خرما، لبنیات پر چرب، نارگیل، روغن حیوانی، روغن نباتی، سس مایونز، کلوچه، پیراشکی و پنیر خامه ای دارای چربی اشباع هستند که یکی از مداخلات تغذیه ای برای کاهش چربی خون حذف این مواد غذایی از سبد غذایی است.
خدابخشی، میوه هایی چون سیب درختی، تمشک، انگور و سایر مواد غذایی مانند هویج، سیر، سبوس جو، سویا، جوانه ها و گردو را در کاهش چربی خون موثر دانست و ادامه داد: کاهش مصرف قنده های ساده (شکر، قند، نوشابه، مربا و شیرینی) از دیگر مداخلات تغذیه ای برای کاهش چربی خون است که توصیه می شود.
این متخصص تغذیه حفظ وزن بدن در محدوده قابل قبول (۲۵ -۱۸.۵:BMI) و فعالیت فیزیکی (حداقل روزی ۳۰ دقیقه و ۵ روز در هفته) را از دیگر راه های کاهش چربی خون عنوان کرد.
انتهای پیام
نظر شما