به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا) به نقل از رسانه مالیاتی، حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری و هیات همراه، ضمن بازدید از دستاوردهای نظام مالیاتی در حوزه هوشمندسازی مالیاتی، با رئیس کل و جمعی از معاونین، مدیران دفاتر و واحدهای ستادی و همچنین مدیران کل شهر و استان تهران دیدار کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در این بازدید، ضمن تبیین رویکردهای جدید و تحولی نظام مالیاتی، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، شرایط برای ایفای نقش حداکثری نظام مالیاتی در اقتصاد کشور با اتکا بر تمامی ظرفیت های قانونی و زیرساخت های جدید که عمدتا بر پایگاه های اطلاعاتی داده محور مبتنی است، فراهم شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور مبارزه جدی با فرار مالیاتی را یکی از برنامه های مهم نظام مالیاتی برشمرد و گفت: با هوشمندسازی نظام مالیاتی و اجرای برنامه های مربوط به مبارزه با فرار مالیاتی، در سال گذشته حدود دو میلیون و 200 هزار مودی جدید شناسایی شد و امسال نیز بالغ بر یک ملیون و 500 هزار اظهارنامه جدید از این مودیان شناسایی شده، دریافت کردیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بالغ بر 11 میلیون مودی در پایه های مختلف در کشور وجود دارد که از این تعداد، حدود چهار میلیون و 450 هزار نفر صاحبان مشاغل ( شخص حقیقی) هستند که با توجه به اینکه امسال اطلاعات قابل اتکایی از فعالیت اقتصادی مودیان در اختیار نظام مالیاتی قرار داشت، در نهایت امسال شاهد افزایش
سه برابری مالیات ابرازی صاحبان مشاغل بابت عملکرد سال 1400 بودیم.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مراسم عنوان داشت: اطلاعات و داده های سامانه های مالیاتی نشان میدهد، در کشور حدود دو میلیون و 90 هزار شرکت ثبت شده وجود دارد؛ اما از این تعداد، بالغ بر یک میلیون و 100 هزار شرکت هیچ فعالیتی نداشته و اظهارنامه هم تسلیم نکرده اند که لیست این شرکت ها به اداره ثبت شرکتها ارسال شده تا به طور کلی غیرفعال شوند.
دکتر منظور ادامه داد: امسال همچنین در بخش اشخاص حقوقی تعداد 330 هزار فقره اظهارنامه دریافت کردیم اما اطلاعات و داده های سامانه های مالیاتی در این بخش نیز نشان می دهد که حدود 600 هزار شرکت در سال گذشته علیرغم اینکه فعالیت اقتصادی داشته اند و سازمان امور مالیاتی نیز پیامک اطلاع رسانی برای آنها ارسال کرده، اظهارنامه نداده اند که رسیدگی به وضعیت این شرکت ها در اولویت برنامه های این سازمان قرار دارد.
وی با بیان اینکه حرکت به سمت نظام مالیاتی داده محور، باعث شفافیت اقتصاد و در نتیجه تحقق بیشتر عدالت مالیاتی و افزایش میزان مالیات مودیان بر اساس اطلاعات واقعی آنان شده، گفت: در حال حاضر اشراف اطلاعاتی نظام مالیاتی افزایش یافته و مودیانی که اظهارنامه واقعی ارسال نکنند، بعدا شناسایی و پرونده آنها مورد رسیدگی قرار می گیرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان داشت: با اجرای طرح های جدید از جمله مبارزه با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید، تسریع در رسیدگی ها، وصول معوقات و وصول مالیات های جدید، در پنج ماهه نخست امسال، رشد 69 درصدی در وصول مالیات ها را شاهد بودیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با ذکر این مطلب که با مجموعه اصلاحات صورت گرفته در صدد هستیم که نظام مالیاتی درخور و در تراز نظام اسلامی ایجاد کنیم، گفت:با افزایش نقش آفرینی نظام مالیاتی در اقتصاد کشور، هم اکنون سهم مالیات از بودجه کشور به 45 درصد افزایش یافته و امیدواریم طی سال های پیش رو و با اجرای طرح ها و برنامه های جدید همچون قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و تصویب لوایح جدید همچون لایحه مالیات بر عایدی سرمایه، لایحه مالیات بر مجموع درآمد و لایحه مالیات بر ارزش افزوده در نظام پایانه های فروشگاهی، بتوانیم تا پایان دولت سیزدهم، کل بودجه کشور را از محل مالیات تامین کنیم.
وی در بخشی از سخنان خود به موضوع ارتقای سلامت نظام اداری و برنامه های جدید نظام مالیاتی برای برخورد با مفاسد اداری اشاره کرد و گفت: شناسایی کارکنان متخلف و برخورد جدی با آنان تا مرحله صدور کیفرخواست، ایجاد سامانه گزارش های مردمی( سوت زنی) و کاهش مراجعات مودیان به ادارات مالیاتی به واسطه الکترونیکی شدن تمامی فرآیندهای مالیاتی، از جمله مهمترین اقدامات در این راستا به شمار می رود.
در ادامه این نشست، دادستان کل کشور بر ضرورت تامین هزینه های کشور از محل درآمدهای مالیاتی تاکید و ضمن تشکر از تلاش ها و تحولات صورت گرفته در یک سال اخیر خاطرنشان کرد: متحول سازی و توانمند نمودن نظام مالیاتی مهمترین کار جهادی است که انتظار می رود سازمان امور مالیاتی کشور همچون یکسال گذشته، در سه سال باقیمانده دولت به انجام برساند.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد جعفر منتظری تصریح کرد: دستاوردهای مهمی در نظام مالیاتی به دست آمده و البته در کنار این تحولات باید به گونه ای عمل شود که هم مالیات واقعی دریافت شود و هم در حق کسی اجحاف نشود که این امر نشان می دهد، رفتار مناسب و شایسته ماموران مالیاتی باید در کنار برنامه های جدید نظام مالیاتی همچون هوشمندسازی و داده محوری، مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: مهمترین وظیفه ماموران مالیاتی، دفاع از حقوق عامه در کنار مالیاتستانی است و در صورتی که مالیات به درستی دریافت شود، امور جامعه نیز به درستی پیش خواهد رفت.
دادستان کل کشور در ادامه بیان داشت: امروز مردم در پرداخت مالیات و اینکه مالیات لازمه توسعه کشور است، هیچ تردیدی ندارند و سازمان امور مالیاتی کشور باید تلاش کند تا مودیان با تمایل قلبی و با رضا و خواست خود، اقدام به پرداخت مالیات کنند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری همچنین در بخشی از سخنان خود بر ضرورت حمایت از سرمایه گذاری و تولید تاکید کرد و گفت: باید مراقبت شود در جریان وصول مالیات به فعالان رسمی اقتصاد، ظلمی نشود و سازمان امور مالیاتی کشور، بر شناسایی اشخاصی که درآمدهای بالا و ثروت زیاد دارند اما مالیات پرداخت نمی کنند، متمرکز شود.
∎
نظر شما