معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و هماهنگ کننده امور بشردوستانه برای افغانستان به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که آزادسازی داراییهای مسدودشده افغانستان به تنهایی "مسائل وخیم بشردوستانه" این کشور را برطرف نخواهد کرد و همزمان با اینکه وضعیت بشردوستانه به افول خود ادامه میدهد، "صبر مردم افغانستان تمام شده است."
به گزارش ایسنا، هنگامی که از «رامیز الکباروف» معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد و هماهنگ کننده امور بشردوستانه برای افغانستان درخصوص آزادسازی داراییهای افغانستان سوال شد و اینکه آیا آزادسازی آنها وضعیت بشردوستانه را بهبود خواهد بخشید، گفت: «البته که تا حدی بهبود خواهد بخشید و اینکه این روند به چه شکل انجام خواهد شد، مسئله دیگری است.»
وی افزود: هرگونه انتقال منابع و دارایی وضعیت را تسهیل خواهد کرد اما پیشبینی کردن اینکه تا چه اندازه میتواند وضعیت را بهبود ببخشد دشوار است زیرا مشخص نیست که آیا این اموال صرف مخارج اجتماعی خواهد شد یا خیر.
رامیز الکباروف در ادامه توضیح داد: «داراییها همیشه بدین معنا نیستند که آنها برای چنین اهدافی استفاده شوند. داراییها عامل پایدارسازی فعالیتهای بانکی هستند؛ درواقع ابزار مدیریت مالی هستند. اما این بدین معنا نیست که اگر شخصی امروز غذایی برای خوردن ندارد قطعا این پول به دست او خواهد رسید. بازگشت این داراییها وضعیت اقتصادی را بهبود خواهد بخشید اما چنین مسائلی را حلوفصل نخواهد کرد.»
الکباروف خاطرنشان کرد که همزمان با اینکه وضعیت بشردوستانه به افول خود ادامه میدهد، "صبر مردم افغانستان تمام شده است."
این معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و هماهنگ کننده امور بشردوستانه برای افغانستان گفت: «این کشور بسیار فقیر است. مردم افغانستان از صبر کردن خسته شدهاند و این در حالیست که وضعیت بدتر میشود. سالهاست که آنها شاهد جنگ و درگیریهایی بودهاند. مردم هیچ پساندازی ندارند. وضعیت بانکداری بسیار بحرانی است. طی چهار سال اخیر، دو سال پیدرپی خشکسالی بوده است.»
وی افزود: سختی زندگی باعث شده که برخی از مردم اعضای بدن یا حتی کودکان خود را بفروشند. حدود ۱۹ الی ۲۰ میلیون افغان به کمکهای بشردوستانه احتیاج دارند. حدود ۲۵ میلیون در فقر زندگی میکنند و این رقم نسبت به سال ۲۰۱۶ (۲۰ میلیون) افزایش داشته است.
با بازگشت طالبان به عرصه قدرت (اوت ۲۰۲۱) وضعیت اقتصادی و بشردوستانه این کشور بدتر شده است. همچنین، بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله به رنج و درد مردم افغان افزوده است.
اوایل ماه اوت، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به دلیل اینکه طالبان نقش میزبان را برای ایمن الظواهری، رهبر سابق القاعده ایفا کرد، ۷ میلیارد دلار دارایی افغانستان را آزاد نخواهد کرد. الظواهری در ماه ژوئیه در پی حمله پهپادی آمریکا در کابل کشته شد.
پس از آن، خبرگزاری رویترز گزارش داد که با این حال دولت بایدن همچنان قصد دارد که گفتوگوها درخصوص آزادسازی میلیاردها دلار افغانستان را ادامه دهد.
همچنین جو بایدن پیشتر دستور داده بود که نیمی از این ۷ میلیارد دلار به صندوق امانت بشردوستانه و نیمی دیگر به خانوادههای قربانیان حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر تعلق بگیرد.
نظر شما