شناسهٔ خبر: 55716744 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

۱۵۳ میلیون دز واکسن در کشور تولید شده است/ طراحی کیت تشخیصی امیکرون در کشور

وزیر بهداشت درباره اقدامات انجام شده از زمان شیوع کرونا ،ایثارگری های کادر درمان و رسالت خبرنگاران در این زمینه سخنانی را مطرح کرد.

صاحب‌خبر -

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت گفت: در دوران کرونا شاهد ایثارگری‌های مدافعان سلامت بودیم. خبرنگاران در ثبت و رساندن این ایثارگری‌ها باید همانند حضرت زینب (س)که روایات واقعه کربلا را به درستی به مردم رساند عمل کنند.

به گفته وی یکی از ضعف‌ها که باعث می‎شود گاهی برخی کارها دیده نشوند این است که روایت‌ها را به ثبت نمی‌رسانیم. با شیوع کرونا ما آمادگی لازم در زمینه دارو و ماسک را نداشتیم، اما امروزه کشور از پیشرفت خوبی در این زمینه برخوردار است.

کادر درمان با واکسن اسپوتنیک واکسینه شدند و متاسفانه کواکس واکسن به ما ندادند و شرکت‌های داخلی شروع به تولید کرده و الان حدود ۱۵۳ میلیون دز واکسن تولید کرده‌ایم و ۵۰ میلیون دز واکسن ذخیره داریم. علاوه بر این‌ها کیت تشخیصی امیکرون نیز در ایران تولید شده و همچنین  ۲/۵ میلیون نفر از اتباع خارجی و افغانستانی را واکسینه کردیم.

میزان واکسیناسیون حدود ۱۸۰۰۰ بود، اما با شروع دولت آیت الله رئیسی حجم بالای واردات واکسن انجام گرفت. با تماس رییس حمهور با کشور‌های مختلف واردات سیل آسای واکسن به کشور انجام شد.

او افزود: سه دهک نخست جامعه را بیمه کرده که شش میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفته اند و در طرح داریار تا سه ماه افراد فاقد بیمه تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.

او ادامه داد: ۲۰۰۰خانه بهداشت تا پایان سال جاری به سازی خواهیم کرد. در حال حاضر تجهیز ۷۹ بیمارستان  با حدود ده هزار تخت انجام شده است. عین اللهی افزود: سه میلیون دز واکسن هپاتیت و ب س ژ را نیز تولید کرده ایم.

وزیر بهداشت گفت: علاوه بر مراکز بهداشتی، بسیاری از مراکز ورزشی هم تبدیل به محلی برای تزریق واکسن شدند و مردم به صحنه آمده تا با این ویروس مقابله کنند.

او با اشاره به رسال خبرنگاران گفت: خبرنگاران در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در صحنه‌ها حضور داشته و وقایع را به ثبت می‌رساندند. ما باید رسالت خودمان را در برابر هجمه‌های زیاد دشمنان انجام دهیم؛ و خبرنگاران به خوبی این کار را انجام می‌دهند. در زمینه ارتقای سلامت هم خبرنگاران نقش مهمی در اجرای بهتر عملکرد مان خواهند داشت.

عین‌اللهی ادامه داد: با ویروسی مواجهه شدیم که تمام کشور‌های دنیا با آن مواجه بودند، اما ما در شرایط تحریم بودیم و فشار‌های اقتصادی زیادی بر اثر بیماری کرونا و تحریم ناجوانمردانه بر کشور تحمیل شده بود. ما نزدیک به ۳۰۰ شهید سلامت در راه مقابله با بیماری کرونا تقدیم کشور کردیم.

وزیر بهداشت گفت:  در ادامه مقابله با این بیماری هرچقدر میزان واکسیناسیون در کشور افزایش پیدا کرد آمار فوتی‌ها بر اثر بیماری کرونا کاهش داشت. امروزه بالای ۸۶ درصد از مردم دو دز واکسن را تزریق کرده و در حال حاضر تلقیح واکسن یاد آور بسیار مهم است.

او با اشاره به ایثارگری‎های کادر درمان افزود: در زمانی که بیشتر کار‌ها تعطیل شده بود، مدافعان سلامت پای کار بودند و خبرنگاران نیز نقشی فعال داشتند. عین اللهی در ادامه گفت: پوشش سلامت و عدالت را در کل کشور ایجاد می‌کنیم. جایزه ارتباطات ملی سلامت هم برای خبرنگاران پیش بینی شده است.

وزیر بهداشت گفت: پذیرش آموزش پزشکی از کنکور امسال به میزان ۲۰ درصد افزایش داده می‏‌شود و این مقدار را به صورت بومی گزینی انتخاب می کنیم. در ازمون دستیاری در سال گذشته حدود هزار نفر خالی مانده بود و امسال انتخاب رشته را به ۱۰۰ کد رشته افزایش دادیم. اقداماتی هم برای کسب مجوز جذب بیش از ۱۷ هزار نفر در گروه پرستاری و هوشبری انجام دادیم.

او افزود: مجلس پنج هزار میلیارد تومان برای بیماران خاص و صعب العلاج اختصاص داده است. و طرح به منزل رساندن داروی بیماران خاص در حال بررسی و تصویب است. در طرح دارویار هزینه های مردم افزایش نیافته و بلکه هزینه داروی برخی از بیماران نیز کاهش داشته است.

وزیر بهداشت گفت: چهار هزار میلیارد تومان برای طرح دارویار در ابتدای شروع آن به داروخانه ها اختصاص داده شده و این همان ارز ترجیحی است که به مصرف کننده داده می‎شود. هزینه صرف شده از جیب مردم در سال های گذشته افزایش پیدا کرده و طرح دارویار برای کاهش هزینه ها است.

امسال تعرفه بخش دولتی و خصوصی را در قسمت تمام وقت بسیار به هم نزدیک کرده و در گام بعدی سقف ها را برداشته و داروی های جدید وارد لیست بیمه خواهند شد. او افزود: مجوز صادرات واکسن کرونا هم داده شده است.

او گفت: از هزینه تولید واکسن از حدود هشت هزار میلیارد تومان حدود شش و نیم هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

وزیر بهداشت به این مضووع هم اشاره کرد که متخصص زنان مجوز تجویز غربالگری را خواهند داشت.

در حال حاضر تولید داروها در بخش خصوصی انجام می شود و داروهای هایتکت در داخل کشور تولید می شود.

او درباره آبله میمون گفت: در دنیا در حدود ۳۶ هزار نفر مبتلا شده اند و بیماری آبله میمون یک اندمیک است.

عین اللهی در پایان گفت: پزشک خانواده به صورت آزمایشی در شیراز و مازندران به صورت آزمایشی اجرا می شود. پزشک خانواده را اختیاری می‎کنیم و مزایایی را برای استفاده کنندگان در نظر می گیریم.