شناسهٔ خبر: 55583896 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرنوشت انتخابات هیات رییسه شورای شهر تهران چه می‌شود؟

تهران - ایرنا - شهر تهران تاکنون ۶ دوره شورای اسلامی شهر و چندین هیات رییسه را تجربه کرده و اکنون یکسال از فعالیت ششمین دوره آن گذشته و در آستانه انتخابات دومین هیات رئیسه از ششمین دوره شورای قرار دارد.

صاحب‌خبر -

نخستین قانون شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور سال ۱۳۶۱به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از آن این قانون چندین بار  اصلاح شد؛ آخرین تغییرات قانون شوراهای اسلامی شهر و روستا سال ۱۳۷۵ انجام و ساز و کار اجرایی آن نیز تا سال ۱۳۷۷ انجام و نخستین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور، اسفندماه سال ۷۷ برگزار شد و دوره نخست شوراهای اسلامی شهر و روستا در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه (روز ملی شوراها) سال ۷۸ رسماً آغاز به کار کرد؛ بر اساس قانون دوره ای چهار ساله هستند که استثنائا دوره سوم شوراها ۶ ساله شد.

بررسی و تأیید صلاحیت داوطلبان این انتخابات نیز برغم سایز انتخابات که برعهده شورای نگهبان قانون اساسی است،  برعهده هیات های اجرایی و نظارت است که هیات های نظارت نیز از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل می شود.


اکنون با گذشت یکسال از شروع فعالیت ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور می‌توان گفت که شوراها بیست و چهارمین سال فعالیت خود را آغاز کرده است.


ارایه طرح و تصویب لوایح شهرداری ها از جمله فعالیت های است که شوراها در راستای وظیفه ذاتی خود که رسیدگی به امور شهر است، انجام می دهند.


اما تعداد اعضای شوراها طی دوره های گذشته و با تصویب مجلس شورای اسلامی دست‌خوش تغییراتی بوده است و تعداد اعضای شوراها برای شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر و شهرهای ۲۰۰ هزار نفری یکسان نیست.

در این میان شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش نیز در تعداد اعضاء با تغییراتی همراه بوده است، این شورای شهر در سه دوره نخست، ۱۵ عضو اصلی و ۶ نفر عضو علی‌البدل داشت که این تعداد با تصویب مجلس شورای اسلامی برای دوره چهارم به ۳۱ نفر عضو اصلی و ۱۲ نفر عضو علی‌البدل افزایش یافت.

تعداد اعضای شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش اما مجددا دست‌خوش تغییراتی شد و در خرداد ماه سال ۹۵، با تأیید مصوبه مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان قانون اساسی، به ۲۱ نفر کاهش یافت.

تعداد اعضای این شورا برای دوره پنجم به ۲۱ نفر کاهش یافت و این تعداد برای دوره ششم نیز بدون تغییر باقی ماند.

سرنوشت دومین انتخابات هیات رئیسه ششمین دوره شورای شهر تهران، چه می‌شود؟

در حال حاضر ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش با ۲۱ عضو فعالیت دارد و ترکیب شورا را هیئت رئیسه شورا شامل رئیس، نایب رئیس، ۲ نفر منشی و سخنگو تشکیل می دهد؛ همچنین این شورا دارای ۶ کارگروه تخصصی است که مسایل شهر از پیگیری و با ارایه طرح و یا بررسی و تصویب لوایح در صحن علنی، برای بهبود وضعیت شهر تلاش می کنند.


ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ۱۴ مردادماه سال گذشته کار خود را آغاز کرد و با رای اعضای شورای اسلامی شهر تهران مهدی چمران به عنوان رئیس شورای اسلامی شهر تهران؛ پرویز سروری نائب رئیس؛ سید جعفر شربیانی نائب رئیس اول، سوده نجفی نائب رئیس دوم و علیرضا نادعلی به عنوان سخنگوی شورای شهر در یک سال گذشته مسئولیت داشته اند.

اعضای شورای شهر تهران همچنین ۶ کمیسیون تخصصی را تشکیل دادند که بر این اساس نرگس معدنی پور به عنوان رئیس کمیسیون های فرهنگی - اجتماعی؛ مهدی پیرهادی به عنوان رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری؛ مهدی عباسی به عنوان رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی؛ سید جعفر تشکری هاشمی به عنوان رئیس کمیسیون
حمل و نقل و عمران؛ مهدی اقراریان به عنوان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی؛ محمد آخوندی به عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در شورای شهر تهران، ری و تجریش فعالیت دارند.   

بر اساس قانون، انتخابات هیات رئیسه شورای شهر هر سال یکبار برگزار می شود و تنها سخنگوی شورای شهر دوره ای ۲ ساله دارد.


حال اعضای شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش در آستانه انتخابات داخلی دومین هیات رئیسه هستند و آنطور که پیش بینی می شود این هیات رئیسه بدون تغییر ابقا خواهد شد.

نظر شما