شناسهٔ خبر: 55003261 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کشتارگاه‌های استان مرکزی عیدقربان خدمت‌رسانی می‌کنند/ تشدید نظارت بر مراکز فروش و ذبح دام

سرپرست دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه کشتارگاه‌های استان مرکزی در روز عیدقربان خدمت‌رسانی می‌کنند از تشدید نظارت بر مراکز فروش و ذبح دام استان مرکزی در روز عید قربان خبر داد.

صاحب‌خبر -

محمد فتاحی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک ، با اشاره به وضعیت مقابله با تب کریمه در استان مرکزی اظهار داشت: 102 هزار راس دام سبک و سنگین امسال برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو در این استان ضد عفونی شدند.

وی افزود: 865 هزار متر مربع جایگاه دام و 345 واحد دامداری روستایی نیز در این مدت برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو در استان مرکزی ضدعفونی و ایمن‌سازی شدند که با انجام این اقدامات موردی از بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت انسانی استان مرکزی مشاهده نشده‌ است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد:  تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری‌های ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنه‌ها از بدن دام آلوده به سایر دام‌ها منتقل می‌شود و تب کریمه کنگو از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل می شود.

وی افزود: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنه‌ها نیاز است برای پیشگیری از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو اقداماتی از جمله سم پاشی اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه‌های دام به سردخانه نگهداری گوشت، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه را در دستور قرار گیرد.

ضدعفونی 865 هزار متر مربع جایگاه دام در استان مرکزی

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اضافه کرد: استفاده از دستکش، عینک و ماسک برای شهروندانی که اقدام به کشتار دام خارج از کشتارگاه می‌کنند ضروری است و برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان نیاز است لاشه دام‌ها به مدت حداقل  24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود.

فتاحی با اشاره به درپیش بودن عید قربان گفت: چهل و شش گروه ثابت و سیار نظارتی روز عید قربان وظیفه بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در مکان‌های مجاز عرضه دام زنده در این استان را برعهده دارند که گروه‌های نظارتی متشکل از 63 نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی وظیفه کنترل، نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام‌ها در روز عید قربان را در استان مرکزی برعهده دارند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: ذبح دام در روز عید قربان امسال تنها در کشتارگاه‌های استان مرکزی انجام شده و ناظران ذبح شرعی برای بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی در روز عید قربان از ساعت 6 صبح تا 14 در این محل‌ها مستقر و آماده خدمت رسانی به مردم استان هستند که به منظور پیشگیری از بیماری‌های مشترک خطرناک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت، نیاز است مردم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه به شدت خودداری کرده و ذبح دام‌ها در کشتارگاه ها و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی این اداره کل انجام شود.

 تمامی کشتارگاه‌های دام در شهرستان‌های استان  فعال هستند

وی خاطرنشان کرد: طبق هماهنگی‌های به عمل آمده تمامی کشتارگاه‌های دام در شهرستان‌های استان مرکزی در روز عید قربان از ساعت 6 صبح تا 14 فعال و آماده ذبح دام‌های قربانی خیرین به صورت رایگان هستند و گروه‌های ثابت ناظر بهداشتی و شرعی را در کشتارگاه‌ها و میادین دام و ادارات دامپزشکی شهرستان‌‌ها نیز مستقر بوده البته با توجه به احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو توصیه می‌شود مردم قبل از مصرف، گوشت دام‌های قربانی را  به مدت حداقل 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.

انتهای پیام/711/ی

برچسب‌ها: