شناسهٔ خبر: 54912371 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

دهمین جشنواره گل‌محمدی در شهرستان اسکو برگزار می‌شود

دهمین جشنواره برداشت گل محمدی دامنه‌های سهند در شهرستان اسکو برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

آقای رضا انوری مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسکو گفت: چند سال است که جشنواره گل محمدی به صورت مرتب در شهرستان اسکو که ۲ روستای گنبرف و عنصرود به عنوان قطب تولید این گل در آن واقع شده اند برگزار می‌شود و امسال نیز دهمین دوره جشنواره برداشت گل محمدی دوشنبه، ۱۳ تیر از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در دامنه‌های بکر، سرسبز و زیبای سهند در روستای عنصرود اسکو برگزار خواهد شد.

 این جشنواره با هدف معرفی ظرفیت‌های گردشگری منطقه به گردشگران داخلی و خارجی، توسعه سطح زیر کشت باغات گل و گیاهان دارویی، ایجاد ظرفیت‌های جدید برای توسعه سرمایه گذاری در دو بخش کشاورزی و گردشگری و اشتغالزایی در شهرستان برگزار می‌شود.

جشنواره گل محمدی کمک خواهد کرد تا ظرفیت‌های کمی و کیفی منطقه در دو حوزه کشاورزی و گردشگری ارتقا یابد و زمینه برای ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی و استقرار صنایع تبدیلی در این حوزه فراهم شود.

هدف ما برگزاری باشکوه‌تر این جشنواره در سالجاری است چرا که مقدمات ثبت ملی این جشنواره فراهم شده و در حال برنامه ریزی برای ثبت ملی این جشنواره شهرستانی هستیم.

 آشنایی هرچه بیشتر سرمایه گذاران با مزیت‌های اقتصادی منطقه، تشویق کشاورزان به توسعه سطح زیر کشت گل محمدی به دلیل نیاز آبی کمتر و امکان کشت در شیب‌های تند، دستیابی به تکنولوژی فرآوری مشتقات عصاره گل محمدی و گیاهان دارویی و استقرار تکنولوژی جایگزین برای گلاب گیری سنتی از دیگر اهداف مهم جشنواره گل محمدی است.

 در این جشنواره علاوه بر تجلیل از کشاورزان و تولیدکنندگان این عرصه، نمایشگاه عرضه محصولات کشاورزی، هنری و صنایع دستی نیز در آن برگزار خواهد شد.

 یکی از برنامه‌های جنبی این جشنواره این بود که ۵۰ عکاس از آذربایجان شرقی برداشت گل محمدی از مزارع بارور شهرستان اسکو را عکاسی کردند.

در این تور عکاسی، عکاسان از صحنه‌های مختلف برداشت و نحوه عرضه گل محمدی لحظه‌های به یاد ماندنی را ثبت کردند و از هر عکاس پنج عکس و در مجموع ۲۵۰ عکس به مسابقه تور عکاسی جشنواره گل محمدی اسکو راه یافت.

در روز برگزاری جشنواره سه نفر از برگزیدگان تور عکاسی برداشت گل محمدی اسکو تجلیل می‌شوند.

 نشست علمی ویژگی‌ها و فواید گل محمدی نیز با حضور اساتید دانشگاه و مسئولین سازمان جهادکشاورزی و دیگر مسوولان استانی و شهرستانی برگزار شد. این نشست علمی با هدف دانش بنیان کردن تولید گل محمدی و فراورده‌های آن برگزار شد.

سطح زیر کشت و تولید گل محمدی در شهرستان اسکو ۷۳۰ هکتار است که از این میزان ۵۵ هکتار آن غیر بارور است و ۶۷۵ بارور است. متوسط عملکرد گل محمدی در شهرستان اسکو ۳.۴ تن در هکتار است این در حالی است که متوسط عمکلرد کشور ۲.۵ هکتار است و در سال قبل میزان تولید این محصول دو هزار و ۳۰۰ تن بوده است.

 عملکرد کشور بلغارستان از ما بالاتر است و به ۴.۵ تن در هکتار می‌رسد است و این نشان می‌دهد که باید علم و دانش وارد مزرعه شود.

 اگر ما به کشاورزی اهمیت دهیم هیچوقت مهاجرت نخواهیم داشت بلکه شاهد مهاجرت معکوس نیز خواهیم بود.

 تلاش داریم که در مورد گل محمدی خام‌فروشی را کم کنیم و ارزش افزوده را زیاد و زنجیره تولید را کامل کنیم تا در نهایت بهره بردارهایمان در جایگاه اصلی خود قرار بگیرند و شاهد باشیم که کشاورزی امان پیشرفت کرده باشد.

برچسب‌ها: