ناهيد مولوي/ ميگويد احمدينژادي نيستم اما هنوز هم تمامقد از احمدينژاد و عملكردش دفاع ميكند و ميگويد اين روزها هيچ خبري از رييس دولت سابق ندارد و براي اثبات اين بيخبري ميگويد: «من حتي شماره تلفنش را هم ندارم». ميان اين همه خطاهاي ريز و درشت دولت قبلي كه امروز نمايانتر از قبل در مقابل ديدگان جامعه است تنها وجود كساني مانند مشايي و بقايي در اطراف احمدينژاد را بزرگترين عيب او ميداند. نه گزارشهاي دولت جديد از عملكرد ضعيف احمدينژاد و نه حتي فساد اقتصادي معاون اولش مورد انتقادش نبود. جعفر شجوني معتقد است استقبال از روحاني در سفرهاي استانياش اندك است و همين موضوع نشانگر عدم محبوبيت اوست. گفتوگوي «اعتماد» با جعفر شجوني از نظرتان ميگذرد.
فكر ميكنيد عملكرد دولت در زمينههاي مختلف و به ويژه در سياست خارجي و مساله هستهاي چگونه بوده است؟
ابتدا بايد بگويم كه مساله هستهاي در تخصص من نيست. اجازه دهيد كساني كه صاحبنظر هستند اطهارنظر كنند. ما چون جزو دلواپسان هستيم دايما غصه اين نظام را ميخوريم. اين نظام به زحمت به دست آمده و به اين راحتيها ازدست نميدهيمش. ملاي رومي ميگويد: «هر كه او ارزان خرد ارزان دهد/ طفل گوهر را به نرخ نان دهد». يك كودك نميداند گردنبند ارزشمند مادرش چه ارزشي دارد و با يك كلوچه و نان قندي به راحتي ميتوان اين گردنبند را از او گرفت. كساني كه براي انقلاب زحمت كشيدهاند به اين راحتي آن را از دست نميدهند.
يعني معتقديد دولت فعلي دارد نظام و انقلاب را ارزان ميفروشد؟
من فعلا براي شما منبر رفتهام. به جاي سوال كردن گوش كنيد و كلمه به كلمهاش را ضبط كنيد. تا امروز دولت در جاهاي مختلف هزار جور صحبت و به دلواپسان توهين كرده است. يكبار به جهنم حوالهشان كرده، يك بار بيسواد خطابشان كرده و جاي ديگر هم گفته اينها بگذارند و بروند. رهبري بود كه جلوي اين سخنان دولت را گرفت و اجازه نداد بيش از اين به ما توهين شود وگرنه دولت ميخواست به اين روند توهينآميز خود ادامه دهد.
فكر نميكنيد جريانات سياسي در كشور بايد به انتخاب مردم در سال 92 احترام بگذارند و در مقابل منتخب مردم كارشكني نكنند؟ به هر حال مردم اعتدال را پذيرفتند.
ما اعتدال را در اسلام داريم. اين اعتدال را ابوموسي اشعري آورد و با لفظ «اعتدال» علي(ع) را خانهنشين كرد و گفت علي تندرو است در حالي كه علي دنبالهرو پيامبر (ص) بود و اگر او تندرو بود پس پيامبر (ص) هم تندرو بود. ما در قرآن هم واژه اعتدال را داريم اما در كنارش اغلظ عليهم را هم داريم. آنجايي كه خداوند ميفرمايد: «جاهِدِ الْكفار والْمُنافِقِين واغْلُظْ عليهِمْ». يعني با منافقين و كفار تند و غليظ باش. اين آقايي كه به اسم اعتدال آمده است حرفهايش به اين معناست كه امام خميني هم تندرو بوده است، دولتهاي قبلي همه تندرو بودهاند. دولتي كه نان و بنزين مردم را گران كرده فكر ميكند خيلي هنر كرده است. با اين اوضاع [... ] من هم ميتواند رييس دولت شود، اينگونه كار كردن كه كاري ندارد. ببينيد اين مردم فرزند خميني هستند و خوب ميدانند در اين كشور چه ميگذرد. درست است كه روحاني هم كلاه و هم ريش ما است اما عملكردش براي ما قابل قبول نيست.
همين فرزندان امام خميني (ره) به روحاني راي دادند و سياستهاي او را پذيرفتند؟
من نميدانم واقعا چرا مردم به ايشان راي دادند. مگر اين آقا چه گفته كه مردم او را انتخاب كردند؟
شما ميگوييد دولت به دلواپسان توهين ميكند اما از طرفي شاهد هستيم كه دلواپسان هم تهمتهاي بزرگي به دولت ميزنند و در اين راه رهبري را سپر خود ميكنند. همين چند روز پيش فيلمي از حاشيه جلسه غيرعلني مجلس منتشر شد كه در آن آقاي كوچكزاده كه اتفاقا از جريان دلواپسان است به صراحت آقاي ظريف را خائن خطاب كردند و گفتند كه من از طرف رهبري به شما ميگويم كه خائن هستيد.
من در جريان سخنراني مجلس نيستم و نميدانم در سخنراني مجلس چه گذشته است.
سخنراني نبوده، جلسه غير علني بوده و آقاي ظريف براي ارايه گزارش به نمايندگان به مجلس رفته بودند كه در حاشيهاش كوچكزاده اين حرفها را به ظريف گفته و فيلمي از آن منتشر شده است.
من نبايد به جاي كوچكزاده جواب بدهم اين مسائل به من ربطي ندارد.
هرچه باشد آقاي كوچكزاده هم يكي از اعضاي همين جريان دلواپس است كه شما خود را جزئي از آن جريان ميدانيد. خودتان گفتيد كه جزو دلواپسان هستيد. فكر نميكنيد همفكران شما هم تندروي ميكنند؟
كوچكزاده خودش بايد پاسخگوي رفتار و حرفهايش باشد. ما طبق فرموده مقام معظم رهبري دولت را حمايت و به آن كمك ميكنيم. منتها دولت هم بايد ملاحظه شوون خود و سايرين را بكند. مجلس قهوهخانه نيست كه هر توهيني را نثار آن كنند. اين مجلس بسيار مقاومت كرده است، مثل جريان وزراي علوم. مجلس به وزراي پيشنهادي راي اعتماد نميداد چون به خوبي ميدانست آنها به درد اين نميخورند كه وزير علوم جمهوري اسلامي ايران باشند و دلايل قانعكنندهاي هم برايش داشتند. شما به عنوان خبرنگار از خودتان موضع داريد، شما حق نداريد اينگونه صحبت كنيد. من كسي هستم كه تاريخ اسلام و انقلاب را به خوبي ميدانم. دفتر من گاهي پر ميشود از دوربين و خبرنگار كه همه ميخواهند با من در رابطه با انقلاب مصاحبه كنند. درمورد آيتالله كاشاني، آيتالله طالقاني، مصدق، ملي شدن صنعت نفت و پيروزي انقلاب و اينكه در نوفلوشاتو چه خبر بوده است. آن وقت شما حرفهاي من را قطع ميكنيد و مواضع خودتان را بيان ميكنيد. شما به عنوان خبرنگار نبايد موضعي داشته باشيد.
شما موضوعي را بيان ميكنيد و من درمورد آنها از شما سوال ميكنم. شما ميگوييد دولت نان و بنزين مردم را گران كرده است. مگر در دولت قبلي گراني نبود.
اينها كه تنها ملاك نيستند. الان ببينيد در سفرهاي استاني اين دولت استقبال زيادي از روحاني نميشود. چون اين دولت به مردم دروغ ميگويد. يكي از همين دولتيان گفته است كه دولت عوامفريب است. حدود 60 درصد از يارانهبگيران نيازي به يارانه ندارند اما دولت چون انتخابات و مجلس را در پيش دارد و نميخواهد راي مردم را از دست دهد يارانههايشان را قطع نميكند. اين اقدامات عين شرك و نفاق است. دولت اگر ميخواهد اقدامي كند بايد آن را انجام دهد ولو اينكه مردم فردا به او راي ندهند. اگر دولت اينگونه دنبال كارهاي عوامانه باشد تا راي مردم را كسب كند ممكن است هزار جور كار عوضي ديگر هم بكند. اين مساله در مورد نمايندگان مجلس هم صدق ميكند. اگر قرار باشد آنها هم با عوامفريبي از مردم شهرشان راي كسب كنند اين عين نفاق و شرك است. ما بايد اين چيزها را رها كنيم، بايد كاري كنيم كه به درد نظام و انقلاب بخورد. ما در اين كشور قانون اساسي، شوراي نگهبان و رهبري داريم. هركسي نميتواند هر كاري كه دلش ميخواهد انجام دهد. مواضع ما در دنيا تثبيت شده است.
درتمام دولتها، يارانههاي ثروتمندان قطع نشد، نميتوان براساس آن، آن دولت را دروغگو خواند؟
از دولت هاشمي گرفته تا دولت اصلاحات و احمدينژاد و روحاني مايه عوامفريبي در همه آنها وجود دارد و من ميتوانم آن را ثابت كنم. چرا همهچيز را فقط به احمدينژاد ربط ميدهيد. اصلا صراحتا از من سوال كنيد من هم پاسخ ميدهم و ميگويم كه او هم همين گونه بوده است. من از كسي ترسي ندارم. ما چهار سال اول از احمدينژاد حمايت كرديم و پشتش ايستاديم اما در چهار سال دوم به دليل وجود كساني همچون مشايي و بقايي در كابينه و اطرافش به او هم انتقاد كرديم. من نوكر هيچ دولتي نبودهام و آقاي همه دولتها هم هستم. من حرف خودم را ميزنم و از كسي ترسي ندارم.
بهتازگي با آقاي احمدينژاد ديداري داشتهايد و در جريان برنامههاي سياسي ايشان هستيد؟
من هيچگونه ارتباط كاري و شخصي با ايشان ندارم حتي شماره تلفنش را هم ندارم كه بخواهم با او تماسي بگيرم.
فكر ميكنيد احمدينژاد برنامهاي براي انتخاباتهاي آينده داشته باشد؟ اگر وارد عرصه انتخابات شود شما از او حمايت خواهيد كرد؟
من ارتباطي با ايشان و اطرافيانشان ندارم اما در اين زمينه چشمم به شوراي نگهبان است. به نظر من شوراي نگهبان داور اين نظام است. اگر شوراي نگهبان ايشان را تاييد كند قطعا به عرصه سياست بازخواهند گشت و اداره كشور را دوباره به دست خواهند گرفت.
يعني معتقديد اگر احمدينژاد بازگردد، راي خواهد آورد؟
صددرصد راي خواهد آورد. احمدينژاد در ميان عوامالناس محبوبيت بالايي دارد. او رييسجمهوري پركار و كمخواب بود. اول صبح همه وزرا را راه ميانداخت و به كارشان ميگرفت. به همه شهرستانها سر ميزد و به مشكلات مردم رسيدگي ميكرد.
شما طوري سوال ميكنيد كه انگار من احمدينژادي هستم تا بخواهم از او دفاع كنم و پاسخگوي عملكرد او باشم. نه من طرفدار احمدينژاد نيستم من فقط ميگويم چشمم به شوراي نگهبان است. اگر شوراي نگهبان ايشان را تاييد كند پس مشكلي وجود ندارد و ايشان به دليل محبوبيت راي خواهند آورد. حالا معاون اولش هم دزد بوده باشد اصلا از كجا معلوم معاون اول اين يكي رييسجمهور هم دزد نباشد.
اگر احمدينژاد وارد عرصه انتخابات شود و شوراي نگهبان صلاحيتش را تاييد كند با توجه به اينكه معتقد هستيد محبوبيت دارد حاضر هستيد از او حمايت كنيد؟
من كه انتخاباتچي نيستم. در شهر و استان من آنقدر دوستان هستند كه ميخواهند كانديدا شوند و از من ميخواهند آنها را حمايت و تاييد كنم اما من تن به اين كارها نميدهم. من بحثم فراتر از اين حرفهاست. ما بايد نظام را با چنگ و دندان نگه داريم و عيبهاي نظام را برطرف كنيم و نظام ما در حال حاضر عيب و اشكالاتي دارد. مگر ما خوشحال هستيم كه معاون اول فلان فرد دزد از آب درآمده و الان در زندان است؟ حيف است كه نظامي با اين پاكي و طهارت دچار چنين مشكلاتي شود. من از هيچ كس حمايت نميكنم حتي زن و بچه من نميدانند من در انتخابات به چه كسي راي دادم.
فكر ميكنيد در انتخابات مجلس جريان اصولگرا بتواند با جريان نزديك به احمدينژاد يا همان دلواپسان ائتلاف كنند؟
من نميگويم كه حتما ميشود اما امكان چنين ائتلافي وجود دارد و دور از ذهن نيست.
شما در جريان هيچ يك از اين جلسات انتخاباتي هستيد؟
من در جامعه روحانيت مبارز فعال هستم و ما در آنجا معتقديم هر اصولگرايي كه وارد عرصه انتخابات ميشود بايد تحت اشراف جامعتين باشد يعني جامعه مدرسين و جامعه روحانيت زيرا اين انقلاب فرزند حوزه و روحانيت است، فرزند امام خميني كه از قم قيام خود ر ا شروع كرد. پس مردم بايد قدردان آنها باشند و تلاش كنند نظام را حفظ كنند. پاكي و طهارت را هم در اين راه در نظر بگيرند.
نظر شما