شناسهٔ خبر: 54133011 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

موسیقی

«عثمان محمدپرست» دوتار نواز مشهور درگذشت (+بیوگرافی عثمان محمدپرست)

عثمان محمدپرست دوتار نواز شهیر امروز درگذشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، شمس‌الله پونه برادرزاده و شاگرد استاد با تایید خبر درگذشت عثمان محمدپرست عنوان کرد: حال ایشان از دو شب پیش رو به وخامت گذاشت و در بیمارستات خواف بستری شدند.

وی ادامه داد: صبح امروز ایشان در همین بیمارستان فوت کردند.

عثمان محمدپرست در سال ۱۳۰۷ زاده شد. او از کودکی با دوتار مأنوس بوده‌ است. این دوتار نواز شهیر در کارهای خیریه و مدرسه‌سازی فعالیت بسیاری داشت و در این زمینه نشان سفیر مدرسه‌ساز از سوی رییس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور به عثمان محمدپرست اهدا شد. نخستین کاشی ماندگار خراسان ‌رضوی نیز در راستای حفظ میراث ناملموس کشور از سوی اداره ‌کل میراث ‌فرهنگی خراسان ‌رضوی سردر منزل عثمان محمدپرست نصب شد.

بیوگرافی عثمان محمدپرست

عثمان محمدپرست در سال ۱۳۰۷ در شهر خواف از توابع خراسان رضوی زاده شد. او از سن ۱۰ سالگی با دوتار مأنوس بوده است.

 پدر وی با نوازندگی مخالف بود. اما پس از آنکه دید عثمان درباره محمد شعر می‌گوید و می‌نوازد نظرش تغییر کرد.

وی از طایفه "بای" بود که طایفه‌ای دامدار و چادرنشین هستند. عثمان محمد پرست، شش پسر و سه دختر دارد. وی دربارهٔ آغاز فعالیت‌های خود در عرصه موسیقی می‌گفت: " از دوازده یا سیزده سالگی با دوتار هم نواز شدم و روزها و شب‌ها بعد از فراغت از کار که جوهر هر مرد خوافی است به سماع روحانی با خویشتن خویش می‌پرداختم و هیچ گاه استادی در این زمینه نداشتم. دو تار یعنی عشق، "دوتار"، ساز آرام و ملایمی است که هم نوازنده را آرامش می‌دهد و هم مردمی را که علاقمند به این ساز هستند."

عثمان محمدپرست، در خصوص منشأ دوتار نوازی می‌گفت: "خاستگاه دوتار، سه شهر خواف، تایباد و تربت جام است که بیشتر آهنگ‌های فارسی و محلی می‌پردازند و بعد از آن هم در قوچان، شیروان و بجنورد "دوتار" رایج است که با آن آهنگ‌های کردی و ترکی می‌زدند، از آنجا هم به ترکمن‌ها در گنبد کاووس رسید که با دوتار، آهنگ‌های ترکمنی می‌نواختند."

عثمان محمدپرست آثار مطرح و معروفی دارد که از چاوشی و سرحدی گرفته تا دیگر مقام‌های این دیار، اجراهای گوناگونی را درعین وحدت آفریده‌ بود.

او نخستین کسی بود که در سال ۱۳۵۳ ترانه نوایی نوایی را اجرا کرد.

عثمان محمدپرست,فوت عثمان محمدپرست

***

اکبر صوتی پیشکسوت هنر مشبک درگذشت

اکبر صوتی، از پیشکسوتان هنر مشبک، که از چندی قبل به علت مشکلات ریوی و عوارض ابتلا به سرطان در بیمارستان آریا تهران بستری بود، بامداد امروز در سن ۹۳ سالگی درگذشت.

اکبر صوتی پیشکسوت هنر مشبک درگذشت

 اکبر صوتی از مهرماه سال ۱۳۹۹ درگیر بیماری و در نهایت هفته گذشته با توجه به شدت گرفتن بیماری در بیمارستان آریا تهران بستری شد و بامداد امروز ۲۹ اردیبهشت ماه درگذشت.

به گفته دختر استاد اکبر صوتی مراسم خاکسپاری این هنرمند پیشکسوت طبق وصیت‌نامه‌اش فردا -۳۰ اردیبهشت- در کرمان برگزار خواهد شد.

استاد اکبر صوتی پیشکسوت هنر مشبک متولد ۱۳۰۸ در کرمان است و تاکنون بیش از ۱۵۰ نمایشگاه در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است.

صوتی بیش از ۷۵ سال از عمر خود را به تولید ۳۰۰ اثر از جمله تصاویر پیامبران و بزرگان ایران‌زمین و مشاهیر و مفاخر جهان را گذرانده است که ۱۲۵ اثر آن در موزه برج آزادی تهران و ۱۸۵ اثر نیز در موزه هرندی کرمان به نمایش گذاشته شده است.

امیر جعفری,بیوگرافی امیر جعفری,همسر امیر جعفری همسر امیر جعفری؛ ریما رامینفر
امیر جعفری,بیوگرافی امیر جعفری,همسر امیر جعفری بوسه روی پیشانی امیر جعفری برای همسرش

نظر شما