به گزارش ایلنا، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این نشست که در سالن جلسات حوزه ریاست ساختمان مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد، گفت: تلاش میکنم که هر هفته نشستی با یکی از انجمنهای ایثارگری داشته باشم و البته با توجه به ماه مبارک رمضان فاصلهای در این زمینه پیش آمد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به سوابق کاری خود در خدمت به جانبازان اعصاب و روان و جانبازان نخاعی، افزود: رویکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران در حال تغییر است و برنامهها، اقدامات و فعالیتهای بنیاد این موضوع را آشکار میسازد و به عنوان نمونه مقرر شده است ۱۴ هزار تخت بیمارستانی برای سه گروه از ایثارگران شامل جانبازان قطع نخاعی و قطع عضو، والدین شهدا و گروههای سالمند ایثارگران و جانبازان اعصاب و روان به ظرفیت درمانی ایثارگران افزوده شود. ۵ هزار تخت برای جانبازان اعصاب و روان و ۵ هزار تخت در بخش عمومی مدنظر است که مقدمات اجرای این برنامه توسعه فراهم شده و منابع مالی آن در حال تدارک است.
قاضیزاده هاشمی افزود: مجوزهای لازم برای این برنامه اساسی و مهم اخذ شده و قرار است که منابع مالی آن تأمین شود. وظیفه ما این است که بهترین و با کیفیتترین بیمارستانها و آسایشگاهها را برای جانبازان احداث کنیم زیرا این عزیزان افراد خاص در جامعه اسلامی هستند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خطاب به اعضای کانون آرامش جانبازان و رزمندگان اعصاب و روان و خانوادههای آنان افزود: برخی از نکات که به آن اشاره کردید در برنامه جدید بنیاد گنجانده شده است مثلاً یکی از ابلاغیههای جدید در مورد مراقبت از ایثارگران در منازل است که علاوه بر پزشک، مشاور و روانشناس نیز برای درمان ایثارگران حضور داشته باشند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به ظرفیتها و محدودیت مالی و اعتباری که در بنیاد وجود دارد استفاده از نیروهای داوطلب در این زمینه کمک خواهد کرد. منابع مالی بنیاد کفاف همه هزینهها را نمیدهد و باید در نظر گرفت از ۱۲۶ هزار میلیارد تومان بودجه لازم و پیشنهاد شده مبلغ بسیار کمتری تصویب شده و تخصیص مییابد که به ناچار پرداخت برخی هزینهها و اجرای قوانین را دچار مشکل میکند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به مشکل بدهیهای بنیاد برای پرداخت شهریههای دانشجویان ایثارگر گفت: در حال حاضر ۲ هزار میلیارد تومان به دانشگاهها برای پرداخت شهریه دانشجویان ایثارگر بدهی وجود دارد که در گذشته این بدهی ۱۴ هزار میلیارد تومان بود. همچنین بدهیهایی به برخی شرکتهای هواپیمایی وجود دارد که ارائه برخی از خدمات را مشکل میکند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به افزایش بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال ۱۴۰۱ افزود: این افزایش بودجه در طول تاریخ انقلاب برای هیچ دستگاهی سابقه نداشته است اما مشکل این است که هزینههای دستمزد در سال جاری با افزایش قابل توجه همراه بوده است و طبق مصوبه شورای کار حقوق کارگران به ۵ میلیون ۶۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است، همچنین تعرفههای پزشکی نیز با افزایش قیمت همراه بوده است که این موضوعات بودجه بنیاد را با کسری مواجه میکند.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به تمهیدات دولت برای حل مشکل مسکن و اشتغال گفت: بر اساس مصوبات دولت که همه استانداران موظف به اجرای آن هستند ۱۰ درصد منابع اشتغال و ۵ درصد منابع مسکن به ایثارگران تعلق پیدا میکند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خطاب به اعضای کانون آرامش جانبازان و رزمندگان اعصاب و روان و خانوادههای آنان گفت: شما بی ریا پای کار هستید و این وجهه انسانی و ایمانی شما است و خدا به شما خیر عطا کند که دلسوزانه و داوطلبانه به ایثارگران خدمت میکنید و با توجه به این روحیه است که ما هم تمایل داریم بنیاد سازمانی مردمی باشد.
قاضیزاده هاشمی در پایان با تأکید بر تعامل بین تشکلهای ایثارگری با کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران از جامعه ایثارگری هستند و فعالیتهای تشکلهای ایثارگری باعث افزایش انگیزه کارکنان بنیاد برای خدمت به ایثارگران میشود. در این نشست، «عادل مهری ورنیاب» مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر، «پروین آزاد جعفرلو» رئیس هیئت مدیره، «جواد فریدی اسکویی» مدیرعامل به همراه «سید عباس مظهری موسوی»، «غلامعلی عبادالهی»، «امیر مروتی پیله رود»، «محمود قاسمی» و «سعید ناصری» از اعضای هیئت مدیره کانون آرامش جانبازان و رزمندگان اعصاب و روان و خانوادههای آنان حضور داشتند و به بیان مسائل و نظرات خود پرداختند. در پایان این مراسم لوح تقدیری از سوی اعضای این کانون به دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اهدا شد.
∎
نظر شما