شناسهٔ خبر: 53994617 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

معاون مهندسی سازمان بنادر تشریح کرد

آخرین وضعیت طرح تحویل صنایع دریایی

معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی در تشریح آخرین وضعیت طرح تحول صنایع دریایی کشور گفت: قرار است ۸۳ فروند شناور ساخته شود که عمده تحویل‌ها مربوط به سال ۱۴۰۲ است.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، محمدرضا اله‌یار درباره پروژه‌های پیش‌بینی شده بندر بوشهر، ‌ اظهار داشت: چه در شمال بوشهر، بندر بوشهر و بنادر فرعی جنوب بوشهر بررسی پروژه‌های موجود و همچنین برنامه ریزی برای پروژه‌های آتی در قالب طرح جامع بنادر بازرگانی در دستورکار قرار دارد.

وی ادامه داد: برای بندر بوشهر طرح جامع بنادر بازرگانی با افق ۱۴۰۴ ترسیم و پروژه‌ها در این راستا تنظیم شده و مطابق با طرح جامع در حال پیشرفت و انجام فعالیت‌ها است.

بنادر فرعی شمال و جنوب بوشهر
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه برای بنادر فرعی در شمال و جنوب بوشهر پروژه‌ها در حال انجام است، ‌ خاطرنشان کرد: در افق ۱۵ ساله طرح‌های جامع تنظیم شد و در سه فاز ۵ ساله مطابق با برنامه طرح جامع، برنامه ریزی‌ها صورت گرفته است.

اله‌یار افزود: در مورد بنادر شمالی بندر بوشهر شامل گناوه، دیلم و ریگ طرح‌های مطالعاتی بر اساس طرح جامع انجام شده و بررسی‌ها صورت گرفته و در فاز اول، مطالعات برای هر ۳ بندر نهایی شده است و بر اساس مطالعات ژئوتکنیک مورد نیاز، تسریع در فعالیت‌ها مدنظر قرار دارد و فاز ۲ مطالعات را در دستورکار خواهیم داشت و در نهایت پس از تامین منابع مالی در مسیر اجرا گام بر می‌داریم تا فازهای توسعه‌ای به بهترین شکل ممکن اجرا شود.

اسکله مسافری بندر بوشهر برای پهلوگیری شناورهای بزرگ
وی اذعان داشت: پروژه‌های مختلفی در قالب جزیره نگین در حال انجام است و مباحث مربوط به اسکله مسافری برای پهلوگیری شناورهای بزرگ نیز مدنظر قرار گرفته است.

معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه به برای مسیر دریایی بوشهر-قطر، ‌ اسکله مسافری بسیار مفید خواهد بود، گفت: در این اسکله شناورهای بزرگ امکان پهلوگیری خواهند داشت.

طرح توسعه بندر کنگان
اله‌یار با اشاره به اینکه موضوع دیگر بررسی شده، بحث مربوط به بندر کنگان و طرح توسعه موج شکن‌ها و طرح توسعه بندر کنگان در قالب طرح جامع بنادر بازرگانی است، ‌اظهار داشت: فعالیت‌ها در این زمینه به خوبی در حال پیشبرد و برنامه ریزی است.

وی همچنین درباره بندر دیر و سایر بنادر منطقه نیز، اعلام کرد: اسکله‌ها در راستای طرح جامع، برای پهلوگیری لندینگ کرافت مدنظر و پیگیری لازم برای تامین منابع مالی در دستورکار قرار دارد، همچنین در مورد سایر بنادر منطقه در چارچوب طرح جامع برنامه ریزی‌ها در حال انجام است و در صورت تامین منابع پروژه‌های ترسیم شده عملیاتی خواهد شد.

وی افزود: تمامی بنادر اصلی و فرعی استان بوشهر دارای پروژه‌های توسعه‌ای در حال اجرا هستند و برنامه‌های تدوین شده برای آینده مدنظر قرار گرفته است و خوشبختانه پویایی و شکوفایی بسیار خوبی را شاهد هستیم.

تاکید سازمان بنادر بر توسعه پایدار سواحل و اقتصاد دریامحور
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه با محدودیت منابع روبرو هستیم و امیدواریم این محدودیت ها مانع پیش‌برد فعالیت ها نشود، ‌گفت: باید بتوانیم زیرساخت های لازم را ایجاد کنیم و بنادر کوچک و فرعی که می‌توانند به اقتصاد منطقه کنند در قالب شبکه به بنادر اصلی متصل شوند و اینگونه سهم خود از تجارت منطقه و بین الملل را افزایش دهیم و شاهد توسعه دریامحور و توسعه پایدار سواحل باشیم.

اله‌یار با تاکید بر اینکه سازمان بنادر و دریانوردی به توسعه پایدار سواحل و اقتصاد دریامحور اعتقاد راسخ دارد، ‌ اظهار داشت: این سازمان تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا در این راستا به بهترین شکل ممکن عمل کند؛ پروژه‌های مختلفی در سراسر کشور تعریف شده که مربوط به حوزه زیرساخت، تجهیزات دریایی و... به منظور اعمال مقوله حاکمیت دریایی است.

استفاده از ظرفیت مجموعه‌های دانش بنیان و توجه به مقوله تولید داخل
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت مجموعه‌های دانش بنیان و توجه به مقوله تولید داخل به ویژه در حوزه تجهیزات طی چند سال گذشته از سوی سازمان بنادر و دریانوردی با شتاب بیشتری دنبال شده است و افتتاح پروژه ها در حوزه زیرساخت و تجهیزات در مقاطع زمانی مختلف طی سال جاری و آینده در دستورکار قرار دارد.

کمک به ارتقای ایمنی در حوزه خشکی و دریا
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی درباره مقوله مربوط به تجهیزات در حوزه ایمنی، بیان کرد: یکی از موضوعات مدنظر در حوزه خشکی انعقاد قرارداد ۵۱ دستگاه ماشین آتش‌نشانی است که این تعداد ماشین توسط مجموعه داخلی در حال ساخت است و تا خردادماه ۳۰ دستگاه آماده تحویل می شود و طی شش ماهه اول سال جاری تمامی این ماشین‌ها ساخته می‌شود.

۴۰ فروند شناور تحت قرارداد ساخت توسط مجموعه‌های داخلی
اله‌یار افزود: در حوزه دریایی نیز بسته‌ای از تجهیزات مختلف در قالب طرح تحول صنایع دریایی مدنظر قرار گرفته که شامل تجهیزات مختلف با تمرکز بر تولید داخل است و این تجهیزات هم اکنون در حال ساخت و کشتی سازی‌های مختلف درگیر پروژه هستند تا شاهد ساخت شناورهای مورد نظر سازمان بنادر باشیم.

وی با اشاره به اینکه برخی از شناورهای مدنظر سازمان بنادر و دریانوردی در قالب طرح تحول صنایع دریای عمدتا در سال ۱۴۰۲ تحویل خواهند شد، گفت: برخی از شناورها نیز در سال جاری تحویل خواهند شد.

معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در مجموع ۸۳ فروند شناور در قالب طرح تحول صنایع دریایی ساخته و تحویل می‌شود، ‌عنوان کرد: بیش از ۴۰ فروند شناور تحت قرارداد هستند و فعالیت‌ها در حال پیش‌برد است.

اله‌یار ادامه داد: شناورهای مربوطه در حوزه حاکمیت دریایی و ایمنی دریایی در حال ساخت هستند و تاکنون در رابطه با این پروژه پیشرفت خوبی داشته‌ایم و تا حد ممکن در تلاش هستیم تا عمق ساخت داخل با تاکید بر مجموعه های دانش بنیان افزایش یابد.

پروژه VTS ملی
وی درباره حوزه الکترونیک و مخابرات و تجهیزات مورد نیاز در این حوزه نیز اظهار داشت: به منظور تحقق ایمنی دریانوردی پروژه‌ای طی چند سال گذشته به صورت مبنایی آغاز شده که پروژه VTS ملی نام دارد و چه در حوزه نرم افزاری و چه در بخش سخت افزاری مجموعه‌های داخلی درگیر هستند و فاز اول آن در بندر انزلی راه اندازی شده است و در مرحله بعد استان خوزستان قرار دارد.