مهدی صادقی گفت: دلینته به آن دسته از بذور پنبه که کرک زدایی شده اند اطلاق میشود و این اعتبار از محل تامین یارانه بذر و از دفتر مجری پنبه کشور تامین شده است.
به گفته او، به هر کیلوگرم از بذور ۲۰۰ هزار ریال یارانه اختصاص یافته که به طور مستقیم به کشاورز یا کارگزار عامل توزیع پرداخت میشود.
این مقام مسئول گفت: بذور یارانه دار تنها نیاز بذری قریب به ۴ هزار هکتار از اراضی را برآورده میکند، و بذور دلینته پنبه بر اساس برش شهرستانی و با معرفی نامه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان توزیع میشود.
صادقی گفت: بر اساس سطح ابلاغی از وزارت خانه متبوع امسال مکلف به کشت ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار پنبه در استان فارس هستیم که تولید بیش از ۵۹ هزار تن وش پنبه هدف گذاری شده است.
او گفت: در آستانه کشت پنبه در استان فارس هستیم، عمده ارقام بذور پنبه مورد استفاده برای کشت در این استان شام رقمهای داخلی گلستان، ارمغان، ساجدی، لطیف، حکمت و بختگان و ارقام وارداتی شامل ماکسا، کاریزما، لیدر و فلش است.
صادقی گفت: بذور دلینته پنبه بیش از پنج سال است که در سطح استان فارس کشت میشود، قابلیت کشت مکانیزه توسط کارنده ها، کاهش میزان بذر مصرفی در هکتار، عاری از آفات و بیماریها بودن به دلیل کرک زدایی شدن و افزایش قوه نامیه بذر دلینته نسبت به کرکدار از محاسن کشت بذور دلینته است.
به گفته صادقی، سطح سبز یکنواخت مزرارع پنبه کشت شده با بذور دلینته و بهبود عملکرد بسته به وجود شرایط مطلوب تا هفت تن توسط کشاورزان پیشرو و متوسط تولید تا چهار تن از دیگر مزایای کاشت این نوع بذور است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: پارسال از سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع پنبه این استان بیش از ۶۶ هزار تن وش برداشت و تحویل مراکز خرید شده است.
نظر شما