ارزشمندترین گیاه خودرویی که در صحرا و باغ رشد میکند، دانههای طلایی به نام خاکشیر است؛ دانههایی کوچک که در دل خود خواص بسیاری را جای داده اند.
شهرستان بشرویه یکی از مناطقی است که خاکشیر در آن جا بیشتر رشد میکند و حالا با گرم شدن هوا کشاورزان در روستای مجد این شهرستان مشغول برداشت این گیاه هستند.
یکی از کشاورزان گفت: از صبح گروهی کار برداشت خاکشیر را آغاز میکنیم، اگر چه خاکشیر محصولی کم آب بر است، اما خشکسالیها بر کاهش عملکرد تولید این محصول تاثیر گذار بوده است.
او گفت: سالهای قبل که بارندگی بیشتر بود در بیشتر زمینهای کشاورزی این منطقه خاکشیر سبز میشد، اما امسال با کاهش بارندگیها میزان برداشت این محصول کاهش پیدا کرده است.
یکی دیگر از کشاورزان گفت: زمینم را دو نوبت آبیاری کردم، اما اگر قبل از برداشت باران رحمت الهی نازل میشد تولید این محصول دو برابر افزایش مییافت.
او گفت: سالهای قبل دانههای خاکشیر زردتر و درشتتر بود، اما امسال دانهها سبز و کوچک است که کیفیت آن در مقایسه با سالهای قبل کاهش یافته است.
دولتخواه کارشناس تغذیه گفت: دانههایی مانند خاکشیر و تخم شربتی به علت اینکه چند برابر وزنشان آب جذب میکنند با مصرفشان به خصوص در این ایام بدن در طول روز از این ذخیره آب استفاده میکند و عطش بسیار کاهش مییابد.
او گفت: این دانههای ریز علاوه بر رفع تشنگی و گرمازدگی باعث بهبود سردرد و بی حالی میشوند.
کوچک، اما پر سود
شهرستان بشرویه رتبه نخست تولید این محصول را در خراسان جنوبی دارد.
سرچاهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه گفت: خاکشیر به علت اینکه نیاز به آب کمی دارد و عملیات سم پاشی نیز انجام نمیشود در سالهایی که بارندگیها کاهش مییابد نیاز به آبیاری زیادی ندارد.
او گفت: از لحاظ درآمد اقتصادی نیز درآمد خوبی برای کشاورزان دارد.
سرچاهی گفت: امسال خاکشیر در ۲۱۰ هکتار از مزارع بشرویه کاشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه گفت: اگر چه امسال شاهد کاهش ۴۰ درصدی عملکرد این گیاه در شهرستان بشرویه بودیم، اما پیش بینی میشود بیش از ۷۰ تن خاکشیر از مزارع این شهرستان برداشت و روانه بازار شود.
نظر شما