بین الملل تابناک: بیست و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور می گذرد. تهاجمی که تحولات و رویدادهای زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
دیوان بینالمللی دادگستری از روسیه و اوکراین خواست تا اختلافات خود را تشدید نکنند.
دیوان بینالمللی دادگستری از روسیه خواست تا حملات خود به اوکراین را متوقف کند.
به گزارش المیادین، دیوان بینالمللی دادگستری به روسیه دستور داد تا درگیریها در اوکراین را متوقف کند و اقدامات درخواستی کییف را بپذیرد.
دیوان بینالمللی دادگستری همچنین از روسیه و اوکراین خواست تا اختلافات خود را تشدید نکنند.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین امروز در سخنانی خطاب به نمایندگان کنگره آمریکا گفت که با دادستان دادگاه کیفری بین المللی درباره حمله روسیه به اوکراین صحبت کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه درخصوص اقدامات غربیها در قبال بحران اوکراین هشدار داد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، پوتین هشدار داد، اقدامات کشورهای غربی از جمله ارسال سلاح و سربازان مزدور به اوکراین، این کشور را به خون میکشد.
رئیس جمهور روسیه با محکوم کردن تحریمهای جدید غرب علیه کشورش بهخاطر «عملیات ویژه» در اوکراین، این تحریمها را «ضربهای جدی به کل اقتصاد جهانی» توصیف کرد.
پوتین با اشاره به امتناع از ارائه خدمات پزشکی به افراد دارای تابعیت روسی در کشورهای غربی، این اقدامات را به آنچه در دهههای منتهی به جنگ جهانی دوم علیه یهودیها رخ میداد تشبیه کرد.
او در ادامه گفت: «شبکهای از چندین آزمایشگاه در اوکراین فعالیت میکردند که تحت مدیریت و حمایت مالی پنتاگون قرار داشتند. برنامههای زیستی نظامی در این مکانها پیش برده میشدند که آزمایشاتی بر روی نمونههای ویروس کرونا، سیاه زخم، وبا و سایر بیماریهای مرگبار را شامل میشدند».
رئیس جمهور روسیه افزود: «اکنون آنها در تلاش هستند آثار این برنامههای مخفیانه را از بین ببرند ولی ما دلایل کافی داریم که باور داشته باشیم که در مجاورت روسیه و در خاک اوکراین، عناصر مربوط به سلاحهای زیستی بهطور موثری ایجاد شده بودند».
ایالات متحده و متحدانش در ناتو چند سامانه موشکی زمین به هوا را به اوکراین میفرستند. به گفته یک مقام ارشد آمریکایی، این سامانهها شامل سامانههای دفاع هوایی متحرک SA-۱۲، SA-۱۰، SA-۸ و SA-۱۴ متعلق به دوران شوروی است.
طبق گزارش شبکه آمریکایی «سیانان» این سامانهها برد ارتفاع کمتری نسبت به سامانه اس-۳۰۰ دارند که اوکراین درخواست کرده، اما بردی بالاتر از موشکهای دوشپرتاب استینگر دارند که قبلاً در اختیار اوکراین قرار داده شده و به آن توانایی هدف قرار دادن موشکهای کروز را میدهد. به گفته این مقام ارشد آمریکایی، این سامانهها از کشورهای شریک ناتو تهیه شده و در راه هستند.
رویترز پیشتر گزارش داد وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو امروز (چهارشنبه) در نشستی با همتای اوکراینی خود شرکت خواهند کرد که احتمالاً فراهم شدن تسلیحات بیشتر و جنگنده برای کشورش را خواستار خواهد شد. این نشست حدود یک هفته قبل از حضور رهبران کشورهای عضو ناتو از جمله «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در بروکسل انجام میگیرد.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در اینباره گفته است: باید مواضع نظامی خود را مطابق با این واقعیت جدید بازآرایی کنیم. وزرا درباره اقداماتی قاطع بهمنظور تقویت امنیت خود در بازه زمانی طولانیتری در تمام حوزهها بحثهای مهمی را انجام خواهند داد.
اظهارات دبیرکل ناتو در حالی صورت میگیرد که علیرغم هشدارهای روسیه درباره توسعه طلبی ناتو که یکی از دلایل شروع «عملیات ویژه» این کشور در اوکراین نیز محسوب میشود، دستکم ده متحد قدرتمند ناتو از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه، نیرو و کشتی و هواپیمای جنگی بیشتری را در جبهه شرقی این اتحاد نظامی مستقر کرده و به حالت آمادهباش قرار دادهاند.
رییس جمهور اوکراین در سخنرانی خود در کنگره آمریکا خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین و همچنین تحریم بیشتر سیاستمداران روس شد.
به گزارش الجزیره، ولودیمیر زلنسکی در سخنرانی خود در جمع نمایندگان کنگره آمریکا اظهار داشت: این تاریکترین زمان برای کشور من است؛ ما خواستار ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین هستیم تا از این طریق بمباران روسیه پایان یابد. در جریان این بمبارانها تاکنون بیش از یکصد کودک جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: آیا این درخواست زیادی است که ما از شما داریم؟
رییس جمهور اوکراین تصریح کرد: از شما میخواهم تا سیستمهای دفاعی بیشتری را در اختیار ما قرار دهید. در حالی که تمام سیاستمداران روس همچنان با راحتی در دفاتر خود هستند، از شما میخواهم تا تمامی آنها را تحریم کنید؛ از شما میخواهم تا ورود تمام کشتیهای روسی به بنادر آمریکا را ممنوع کنید.
زلنسکی همچنین حمله روسیه به اوکراین را با حملات به بندر پرل هاربر در جنگ جهانی دوم و حملات ترویستی ۱۱ سپتامبر مقایسه کرد و گفت: آیا ۱۱ سپتامبر را به یاد دارید؟ روز بدی در سال ۲۰۰۱ که شیطان تلاش کرد تا شهرهای شما را هدف قرار دهد. مناطق مستقل از میدانهای نبرد را؟ کشور ما نیز امروز همان روزها را تجربه میکند.
رییس جمهور اوکراین با اشاره به سخنرانی «من آرزویی دارم مارتین لوتر کینگ» به نمایندگان کنگره آمریکا گفت: من از شما قانونگذاران آمریکایی میخواهم به ما برای حفاظت از هوا و فضای کشورمان کمک کنید. روسیه با استفاده از جنگندهها و پهپادهای خود آسمان اوکراین را به منبعی برای مرگ تبدیل کرده است.
وی افزود: من هم آرزویی دارم. این کلمات امروز خطاب به شماست. امروز من می توانم بگویم که خواسته و نیازی دارم. من نیاز دارم تا از آسمان کشورم حفاظت کنم. من به تصمیم و کمک شما نیاز دارم.
براساس گزارش فاکس نیوز، با وجدی که در ابتدا زلنسکی بار دیگر بر ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین تاکید کرد اما هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان اعتقاد دارند که این موضوع منجر به جنگ جهانی سوم شود.
رییس جمهور اوکراین اظهار داشت: اگر این خواسته ما زیاد است، ما خواسته جایگزینی برای این داریم. شما میدانید که ما به چه نوع سیستم دفاعی نیاز داریم. ما به هواپیما نیاز داریم به ما و به اروپا کمک کنید.
پیش از این دولت بایدن با طرحی مبنی بر اینکه جنگنده های میگ لهستان به پایگاهی آمریکایی در آلمان اعزام شده و از آنجا به اوکراین بروند، مخالفت کرده بود. با این حال دولت آمریکا موافقت کلی خود را با طرحی که براساس آن لهستان در ازای اعطای میگ های خود به اوکراین، جنگنده های آمریکایی دریافت کند، اعلام کرده بود.
وی در پایان سخنرانی خود به زبان انگلیسی، آرزو کرد که جو بایدن رهبر دنیا شود و خطاب به وی گفت: رهبر دنیا بودن به این معناست که باید رهبر صلح باشید.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه ادعا کرد که حکومت کی یف در آینده ای قابل پیش بینی ممکن است روسیه را با سلاح هسته ای هدف قرار دهد.
به گزارش اسپوتنیک، پوتین تاکید کرد که تمایل اوکراین به ساخت سلاح هسته ای، تهدیدی جدی برای روسیه است.
پوتین افزود: بیانیه هایی از سوی مقام های کی یف در مورد قصدشان برای ساخت سلاح هسته ای و ابزار ارسال آن صادر شده است. این یک تهدید واقعی است.
وی ادامه داد: در آینده ای قابل پیش بینی، رژیم طرفدار نازی در کی یف با کمک فنی خارجی می تواند به سلاح کشتار جمعی دست یابد و اهداف چنین تسلیحاتی البته روسیه خواهد بود.
پوتین گفت: شبکه ای از دهها آزمایشگاه با هدایت و حمایت مالی پنتاگون در اوکراین فعالیت دارد. برنامه های بیولوژیکی نظامی در این کشور از جمله آزمایش با نمونه هایی از ویروس کرونا، سیاه زخم، وبا، تب خوکی آفریقایی و سایر بیماری های مرگبار انجام شده است.
وی افزود: آنها اکنون در تلاش هستند تا ردپای این برنامه های مخفی را از بین ببرند. اما ما دلایل بسیار برای باور این مساله داریم که در مجاورت روسیه در اوکراین، اجزای تسلیحات بیولوژیکی به نحوی موثر ساخته شده است.
پوتین گفت که دقیقا مثل نگرانی مسکو در مورد اهداف اوکراین برای پیوستن به ناتو، هشدارهای مکرر روسیه مبنی بر اینکه این امور، تهدیدی مستقیم متوجه امنیت مسکو می کند، از سوی اوکراین و حامیانش در آمریکا وناتو رد شد.
رئیس جمهوری روسیه افزود: حق مطلب همه احتمالات دیپلماتیک ادا شده است. هیچ گزینه دیگری برای حل مسالمت آمیز مشکلاتی که بدون تقصیر ما به وجود آمده بود، برای ما باقی نماند. ما مجبور شدیم عملیات نظامی ویژه را آغاز کنیم.
پوتین با تاکید بر اینکه نظامیان روسی اعزام شده به اوکراین قصد اشغال این کشور را ندارند، یادآور شد: تاکتیک های عملیات ویژه وزارت دفاع روسیه، کاملا ثابت شده است.
رئیس جمهوری روسیه گفت: نظامیان و افسران ما شجاعت و قهرمانی نشان می دهند. آنها هر چه در توان دارند، انجام می دهند تا از آسیب به جمعیت غیرنظامی در شهرهای اوکراین خودداری کنند.
پوتین گفت که روسیه به اهداف خود در اوکراین دست خواهند یافت و تسلیم آنچه وی تلاش غرب برای دستیابی به تسلط جهانی و تجزیه روسیه خواند، نخواهد شد.
بازارهای بورس اروپا در پی افزایش احتمال توافق در مذاکرات مسکو و کییف صبح امروز (چهارشنبه) شاهد رشد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بازارهای سهام اروپا با تحریک مجدد بازارهای آسیایی در انتظار اطلاع از پیشرفت مذاکرات بین روسیه و اوکراین که دیروز دور چهارم آن از سر گرفته شد و تصمیم پولی بانک مرکزی آمریکا، رشد خود را افزایش داد.
بر همین اساس حدود ساعت ۱۰:۲۵ به وقت گرینویچ، شاخص CAC ۴۰ پاریس (مهمترین شاخص بورس اوراق بهادار فرانسه که عملکرد ۴۰ شرکت بزرگ و مهم در بورس اوراق بهادار پاریس را ارزیابی میکند) با ۳.۳۱ درصد افزایش به ۶۵۶۵.۱۳ واحد رسید.
همچنین بازار سهام فرانکفورت ۳.۰۷ درصد و میلان ۳.۲۵ درصد رشد کردند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، بورس لندن با ۱.۰۵ درصد رشد، بعد از دیگر بازارهای بورس اروپا رتبهبندی شده است.
در هفتههای اخیر بازار بورس و سهام بانکهای اروپایی پس از اعمال تحریمهای جدید و گسترده این اتحادیه و متحدانشان علیه روسیه، تا حد زیادی در وضعیت قرمز قرار گرفته بودند.
دور چهارم مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه روز گذشته به صورت مجازی انجام شد. سه دور مذاکراتی قبلی به صورت حضوری و در بلاروس برگزار شده بود.
در همین ارتباط سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه امروز چهارشنبه روند مذکرات میان کشورش و اوکراین را دشوار خواند و در عین حال تاکید کرد که امیدهایی برای سازش میان مسکو و کییف وجود دارد.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) در خصوص مذاکرات این کشور با اوکراین توضیحاتی داد و گفت مذاکرات صلح آسان نیست، اما هنوز امید برای مصالحه وجود دارد.
به گزارش رویترز، وی توضیح داد که «برخی از فرمولبندیها برای توافق با اوکراین نزدیک به توافق هستند و وضعیت بیطرف کییف تحت بررسی جدی است». با این حال، او به رسانه «آربیسی» روسیه گفت که مسائل مهم دیگری نیز وجود دارد، از جمله استفاده از زبان روسی در اوکراین و آزادی بیان.
پیشتر، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در پیامی ویدئویی که بر روی صفحه تلگرام خود منتشر کرد، بر تداوم مذکرات اوکراین با روسیه تأکید کرد و آن را حائز اهمیت خواند. زلنسکی تأکید کرد که مذاکرات بین هیأت اوکراینی و روس باید ادامه داشته باشد و گرچه روند این مذاکرات پیچیده و دشوار است اما حائز اهمیت است.
سرگئی لاوروف همچنین گفت که اوکراین نمیتواند سلاحهایی داشته باشد که تهدید برای روسیه است. وی تصریح کرد: «هیچ سلاحی نمیتواند در اوکراین وجود داشته باشد که تهدیدی برای روسیه باشد. ما آماده هستیم تا درباره انواع سلاحهایی که تهدیدی برای ما نیستند هماهنگی کنیم». وی در عین حال تاکید کرد که این مسئله باید حتی در خارج از مسئله عضویت کییف در ناتو حل شود، زیرا بدون آن هم، کشورهای غربی اکنون میتوانند سلاحهای ضربتی به اوکراین ارائه کنند.
همسر رئیس جمهوری اوکراین در مصاحبهای، به شکلی مستاصل یک خواهش چند کلمهای را خطاب به آمریکا و جهان مطرح کرد: "جنگ را متوقف کنید".
اولنا زلنسکا، بانوی اول اوکراین در پیامهای مکتوبی که برای رسانه ای.بی.سی نیوز فرستاد، موشکباران اوکراین توسط روسیه و کشته شدن غیرنظامیان از جمله دست کم ۷۱ کودک در این حملات را "نسلکشی" توصیف کرد.
زلنسکای 44 ساله که به دلیل مسائل امنیتی قادر به انجام مصاحبه تلفنی یا حضوری نبوده، نوشت: "حدس میزنم پیام من بسیار شبیه پیامی است که تمام جهان ارائه میدهد. فقط چند کلمه ساده: جنگ را متوقف کنید."
ولودیمیر زلنسکی که 18 سال زندگی مشترک با زلنسکا دارد، در سال 2019 به عنوان رئیس جمهور اوکراین انتخاب شد و پس از این رویداد این بانوی اول اوکراین، در این جایگاه ابتکاری را برای بهبود کیفیت غذا در مدارس کشورش آغاز کرد. اما در 24 فوریه، زمانی که تانکها و سربازان روسی به کشورش حمله کردند، اولویتهای او به طرز چشمگیری تغییر کرد.
وی در این مصاحبه کتبی که با ای.بی.سی نیوز انجام داد، بیان داشت، یکی از بزرگترین نگرانیهایش مساعد بودن حال شوهرش که به گفته مقامهای اوکراینی هدف چندین تلاش برای ترور قرار گرفته، بوده است.
زلنسکا نوشت: من حالا همچون هر زنی در اوکراین نگران شوهرم هستم. هر روز صبح قبل از آنکه من با او تماس بگیرم. دعا میکنم همه چیز خوب پیش برود. من همچنین میدانم او چقدر قوی و پایدار است. او میتواند هر چیزی را تحمل کند به ویژه در زمینه دفاع از مردم و چیزهایی که مورد علاقشان است.
او با اشاره به پوتین و حامیانش در کرملین گفت در این که "آیا آنها دارای احساسات انسانی صادقانه و عادی باشند" تردید دارد.
او نوشت: از خودتان این سوالها را بپرسید و پس از آن تفاوت دیدگاهها در این جنگ را درک خواهید کرد.
او در ضمن درخواستش از غرب برای کمک به اوکراین، در عین حال ابایی از انتقاد از رهبران غربی از بابت سکوت کردن در قبال پاسخ به "سرکوبگری ولادیمیر پوتین علیه حقوق شهروندان کشور خودش و دست درازی کردنهایش در گذشته به مرزهای کشورش"، نداشت.
زلنسکا خطاب به ای.بی.سی نیوز نوشت: امروز کشور ما و شهروندان ما هزینهای بسیار بالا را از بابت سکوت و تردید در قبال این مساله میپردازند. دیروز این زنان و کودکان واقع در یک زایشگاه در ماریوپول بودند که هدف حمله قرار گرفتند. ما بیش از 71 کودک را به خاطر جنگ روسیه از دست دادهایم. این نسل کشی علیه مردم اوکراین است.
بانوی اول اوکراین از "شهروندان آمریکا، اروپا و کل جهان" خواست رهبرانشان را به سبب "نظارهگری خاموش طی چند دهه در قبال رشد و قدرت پیدا کردن رژیمی که در آن امکان اظهار نظر وجود ندارد و ملتش تبدیل به برده شدهاند" پاسخگو سازند.
او تاکید کرد: این برای غرب ضروری است درک کند که اوکراین "اکنون عامل محافظت از اروپا و ارزشهای مشترک ما است".
زلنسکا نوشت: هر روز از جنگ ما باعث بیشتر شدن هزینهای که اوکراین برای تامین این ارزشها میپردازد میشود. مطمئنا در این جنگ ما به عنوان ملت قدرتمندتر و سرسختتر میشویم. من میخواهم این تحریمهایی که آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه اعمال میکنند هم همین روند را داشته باشند؛ این که قدرتمندتر و سختتر شوند.
او همچنین درخواست شوهرش از ناتو برای اعمال منطقه پروازممنوع بر فراز اوکراین را تکرار کرد؛ درخواستی که از سوی کاخ سفید و جامعه بینالمللی به سبب این نگرانی که جنگ جهانی سوم را با سرنگون شدن یک جنگنده ارتش روسیه در تقابل با نیروهای آمریکایی و ناتوی مسئول اعمال این منطقه، رقم بزند، رد شده است.
زلنسکا عنوان کرد: ما از ناتو میخواهیم تا آسمان ما را به نمایندگی از همه مردم اوکراین ببندد یا دست کم به ما هواپیما بدهد تا خودمان بتوانیم از آسمان کشورمان دفاع کنیم.
همچنین این بانوی اول اوکراین پیام ویژهای به زنان اوکراینی داد.
او نوشت: شما در پناهگاههای مخصوص زمان بمباران زندگی میبخشید، کودکان را با لالایی آرام میکنید، در حالی که هواپیماهای روس به نابود ساختن شهرهای آرام ما در اوکراین ادامه میدهند. من قدرت شما را تحسین میکنم. قدرتی که سختتر از قدرت یک چکش است.
او پیامی هم برای زنان آمریکایی فرستاده و نوشت: "من از شما زنان آمریکا درخواست میکنم از زنان و کودکان اوکراینی که از جنگ فرار کرده و به دنبال سرپناهی در کشور شما هستند، حمایت کنید. این روزها هر اقدام محبت آمیز و انسانی همچنان که ما شجاعانه برای آزادی اوکراین، اروپا و کل جهان میجنگیم، حیاتی است."
روسیه با انتشار قطعنامه پیشنهادی برای شورای امنیت سازمان ملل، خواستار حمایت از غیرنظامیان "در شرایط آسیبپذیر" در اوکراین و "عبور امن برای کمکهای بشردوستانه" و افرادی شد که در تلاش برای خروج از این کشور هستند، اما به مسئولیتش در این جنگ اشارهای نکرد. این پیشنویس پس از آن منتشر شد که فرانسه و مکزیک گفتند با هم یک "راهحل بشردوستانه" درباره اوکراین مطرح و در نهایت آن را به مجمع عمومی ارسال کردند.
سخنگوی کاخ سفید با لحنی تمسخرآمیز گفت که احتمالا نام پدر مرحوم جو بایدن در لیست تحریمهای روسیه آمده است، نه نام رئیسجمهوری کنونی آمریکا!
به گزارش پایگاه بیزنس اینسایدر، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که تحریمهایی را علیه سیاستمداران عالیرتبه آمریکایی از جمله آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا وضع کرده است.
نام قانونی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، «جوزف رابینت بایدن جونیور» است. اما در لیستی که وزارت خارجه روسیه منتشر کرده، پسوند "جونیور" حذف شده است.
در همین رابطه جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفت: اول از همه تاکید میکنم که رئیس جمهور بایدن، پسوند "جونیور" دارد، پس بنابراین آنها احتمالا پدر مرحوم رئیس جمهور را تحریم کردهاند، نه پسر!
وی افزود: این مسئله هیچ یک از شماها را متعجب نخواهد کرد زیرا هیچ یک از ما قصد سفر توریستی به روسیه را نداریم و حساب بانکی در آنجا باز نکردهایم که بخواهیم نگران قطع دسترسی آن باشیم. پس با تمام نیرو به کارمان ادامه خواهیم داد.
علیرغم اشتباه در پسوند نام رئیس جمهوری آمریکا، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که نام جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را در لیست افراد تحریمی قرار داده است.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق ترامپ در مصاحبه با «واشنگتن اگزمینر» که دیروز (سهشنبه) منتشر شد گفت که فکر نمیکرد «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه به اوکراین حمله کند.
او در مصاحبهای تلفنی به این رسانه محافظهکار آمریکایی گفت: متعجبم - متعجب. وقتی (پوتین) نیروهایش را به مرز فرستاد، فکر کردم در حال مذاکره است. فکر میکردم او در حال مذاکره است. فکر میکردم که این یک راه سخت اما هوشمندانه برای مذاکره است.
ترامپ افزود: فکر کردم که او قرار است توافق خوبی مثل هر کس دیگری با آمریکا ... انجام دهد - میدانید، مانند هر توافق تجاری. ما هرگز توافق تجاری خوبی نداشتیم تا زمانی که من آمدم. و بعد او وارد شد - و من فکر میکنم او تغییر کرده است. این یک چیز بسیار ناراحتکننده برای جهان است. او خیلی تغییر کرده است.
رئیسجمهور سابق آمریکا در ادامه ادعا کرد: من با پوتین بسیار بسیار سختگیر بودهام. برای همین مورد انتقاد قرار گرفتم. در عین حال، با او خیلی خوب کنار آمدم. اما من با اکثر [سران جهان] خیلی خوب کنار آمدم.
ترامپ در ادامه گفت: من از نظر خط لوله (نورد استریم ۲)، از نظر جمعآوری میلیاردها و میلیارد دلار در ناتو برای عمدتاً محافظت از اروپا در برابر روسیه، بسیار انتقاد کردهام.
وی پیشتر در یک گردهمایی در کارولینای جنوبی گفت که معتقد است اگر جنگ اوکراین به زودی به پایان نرسد، منجر به «جنگ جهانی سوم» خواهد شد. ترامپ گفت: به هر حال، این میتواند منجر به جنگ جهانی سوم شود. میبینم که چه میشود. چون اگر فکر میکنید پوتین متوقف میشود، (باید بگویم اوضاع) بدتر و بدتر میشود. او آن (پایان درگیری) را نمیپذیرد و ما کسی را نداریم که با او صحبت کند.
ترامپ در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» هم گفته بود همچنان که اوضاع در اوکراین وخیمتر میشود، بایدن در حال بازی خوردن از ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه است.
وی با اشاره به خندههای «کامالا هریس» معاون بایدن هنگام پاسخ دادن به سوالی درباره پناهجویان اوکراینی که موجی از انتقادات را به راه انداخت، او را «بیکفایت» خطاب کرد. او سپس مدعی شد: من با این افراد خوب کنار میآمدم. من آنها را درک میکردم و آنها هم مرا درک میکردند. هیچکس به اندازه من نسبت به روسیه سخت نگرفت. پوتین این را به شما خواهد گفت. این همان پوتینی که من میشناختم نیست. اگر من با او سروکار داشتم، [رفتارش] تغییر نمیکرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ضمن ابراز نگرانی در مورد "احتمال استفاده روسیه از سلاحهای شیمیایی" هشدار داد در این ضورت واشنگتن " پاسخ جدی" خواهد داد.
بلینکن در مصاحبه با CNN گفت: "میخواهم به شما بگویم که ما نگرانی جدی در مورد احتمال استفاده روسیه از سلاحهای شیمیایی داریم. این چیزی است که ما به شدت روی آن تمرکز میکنیم".
بلینکن مدعی شد: "متأسفانه ما قبلاً شاهدبودیم چگونه از آن استفاده کردند و یا از استفاده آن در سوریه چشم پوشی کردند."
بلینکن در پاسخ به سوالی در مورد واکنش احتمالی واشنگتن و متحدانش در ناتو به چنین تحولاتی گفت که دولت آمریکا "با روسیه کاملا شفاف بوده و پاسخ بسیار جدی خواهد داد."
وی افزود: من جزئیات آن را در اینجا اعلام نمیکنم، اما عواقب آن شدید خواهد بود.
به رغم پافشاری غرب بر ادعای خود، روسیه اظهارات در مورد "استفاده احتمالی از سلاح های شیمیایی" در جنگ اوکراین را رد میکند.
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن پیشتر تاکید کرد که این اظهارات آمریکا بیاساس است و شواهدی بر تلاش برای "اهریمن سازی روسیه" است و خاطرنشان کرد که روسیه در سال 2017 از شر کل زرادخانه شیمیایی خود خلاص شد.
زلنسکی: مواضع طرفین در مذاکرات واقعگرایانهتر شده است
ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد که مواضع مذاکراتی روسیه و اوکراین "واقعگرایانهتر" شده است.
به گزارش وبسایت روزنامه گاردین، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در پیامی ویدیویی گفت: موقعیت روسیه و اوکراین در گفتوگوهای صلح واقعگرایانهتر شده، اما هنوز به زمان بیشتری نیاز است.
زلنسکی گفت: دیدارها ادامه دارد و به من اطلاع داده شده که مواضع در مذاکرات واقعگرایانهتر شده است. اما برای اینکه تصمیمات به نفع اوکراین گرفته شود، هنوز زمان لازم است.
این اظهارات زلنسکی پس از آن مطرح میشود که یک مقام ارشد اوکراینی گفت، مذاکرات با روسیه بسیار سخت هستند اما "قطعا جای سازش وجود دارد. "
واکنش واشنگتن به تحریمهای روسیه علیه مقامهای آمریکایی
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه به تحریمهای مسکو علیه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و 12 مقام دیگر واکنش نشان داد.
وی درباره تحریمهای روسیه گفت: «این اطمینان را داریم که اگر نیاز به ارتباط با روسیه وجود داشته باشد، این موضوع امکان پذیر خواهد بود».
روسیه روز سهشنبه تحریمهایی را علیه رئیس جمهور آمریکا و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه روسیه، «لوید آستین» وزیر دفاع، « جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی و « ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا نیز در لیست تحریمهای روسیه قرار دارند.
مسکو اعلام کرده که تحریمهایش اقدام متقابل در برابر تحریمهایی است که واشنگتن علیه روسیه از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعمال کرده است.
در لیست اعلام شده توسط کرملین، تحریمها به عنوان واکنش متقابل به شرایط روس هراسانه شدید توسط دولت کنونی آمریکا اعلام شده است.
در صدر لیست 13 نفری تحریمهای روسیه، جو بایدن و آنتونی بلینکن قرار دارند.«مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی، «ویلیام برنز» رئیس سیا، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید نیز در لیست تحریمها قرار دارند.
«هیلاری کلینتون» وزیر خارجه سابق، «هانتر بایدن» فرزند رئیس جمهور آمریکا نیز در لیست تحریمها قرار دارند.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه روسیه، تمام کسانی که در این لیست قرار دارند نمیتوانند وارد فدراسیون روسیه شوند هر چند که کرملین اعلام کرده مسکو ارتباط با مقامهای آمریکایی را در صورتی که در راستای منافع ملی آمریکا باشد، رد نمیکند.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است که در آینده نزدیک نیز افراد دیگری به این لیست اضافه میشوند.
قدیروف پاسخ ایلان ماسک را داد
هبر چچن در پاسخ به پیشنهاد مبارزه ایلان ماسک با ولادیمیر پوتین در نبردی تن به تن برای تعیین سرنوشت اوکراین گفت، این کارآفرین میلیاردر که بنیانگذار شرکت هوافضای اسپیس ایکس است، به سرعت شکست خواهد خورد.
به گزارش بیزنس اینسایدر، رمضان قدیروف، متحد اصلی پوتین که کنترل منطقه شبهخودمختار چچن روسیه را در دست دارد، با انتشار پیامی طولانی در تلگرام گفت: رئیسجمهوری روسیه میتواند ایلان ماسک را در نبرد شکست دهد. به شما توصیه نمیکنم که با پوتین رقابت کنید!
ماسک با مخاطب قرار دادن صفحه رسمی انگلیسی ولادیمیر پوتین نوشته بود: «من بدین وسیله ولادیمیر پوتین را به مبارزهای تن به تن دعوت میکنم.» و به روسی افزود: «آیا این مبارزه را میپذیرید؟»
رمضان قدیروف که به نظر میرسد لحن پیامش آمیزهای از سرگرمی داشت، به ایلان ماسک راههایی را پیشنهاد داد تا پیش از مقابله با پوتین قویتر شود. هم رسانههای خبری اوکراینی و هم روسی گزارشهایی از حضور سربازان چچنی در جنگ اوکراین دادهاند و قدیروف هم مدعی است که خودش در میدان نبرد است.
قدیروف به مدارک پوتین در ورزش جودو اشاره کرد اما گفت این تنها دلیلی نیست که ماسک بازنده خواهد شد. او گفت که ماسک صرفا یک "تاجر و بلاگر توییتر" است و در مقابل، پوتین "یک سیاستمدار و استراتژیست جهانی و غضب خداوند برای غرب و آمریکاست."
رهبر چچن همچنین گفت، اگر پوتین یک حریف "ضعیفتر" را شکست بدهد، "فردی غیر ورزشی به نظر میرسد." قدیرف در ادامه به ایلان ماسک پیشنهاد داد تا به یکی از آکادمیهای نیروهای ویژه و باشگاه مبارزه بوکس او مراجعه کند.
ایلان ماسک ۵۰ ساله که زاده آفریقای جنوبی است، در واکنش به این صحبتهای رمضان قدیروف دوباره روی مبارزه با پوتین تاکید کرد. او در پیامی توییتری پیشنهاد دریافت تمرینهای بیشتر را رد کرد و گفت این به او "مزیت بیشتری میدهد." ماسک گفت: اگر او میترسد مبارزه کند، قبول میکنم که تنها از دست چپم استفاده کنم، در حالی که اصلا چپدست نیستم!
نظر شما