«عبدالله بن خالد بن سلطان بن عبدالعزیز» سفیر و نماینده دائم سعودی در سازمان های بین المللی در وین در سخنانی در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای گفت: عربستان در تلاش برای توسعه برنامه کشوری خود در فاصله زمانی سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ میلادی و وارد کردن انرژی هسته ای برای کمک به سبد انرژی خود است و بر همین اساس، شرکت هلدینگ سعودی انرژی هسته ای را به منظور توانایی برای مشارکت در پروژه های هسته ای اقتصادی داخلی و بین المللی تاسیس کرده است.
وی افزود: هدف عربستان همچنین بهرهبرداری و توسعه تاسیسات هستهای برای تولید انرژی، آب شیرین و کاربردهای حرارتی و وضع راهبردی برای توسعه سرمایه انسانی در زمینه انرژی هسته ای و همکاری این سرمایه انسانی با موسسات بین المللی تحقیقات انرژی هسته ای است.
سفیر سعودی در ادامه سخنان خود با طرح ادعاهای واهی علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران و نادیده گرفتن همکاری ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای درباره ایمنی نیروگاه هسته ای بوشهر و تاکید گزارش های متعدد آژانس بین المللی انرژی هسته ای بر همکاری ایران با این نهاد، از آنچه به زعم خود "نگرانی کشورش در قبال سیاست ایران به خاطر نبود گزارش ها و اطلاعات مربوط به ایمنی نیروگاه بوشهر" خواند، سخن راند و مدعی شد که ایران به زعم او سیاست "گمراه کردن و تعلل" را در زمینه برنامه هسته ای خود دنبال می کند.
ادعای این مسئول سعودی درباره ایمنی نیروگاه بوشهر درحالی مطرح شد که رئیس برنامه ریزی و سیاست گذاری بخش نظارت و ایمنی آژانش بین المللی انرژی اتمی آذرماه ۱۳۸۷ گفته بود که جمهوری اسلامی ایران در زمینه ایمنی نیروگاه اتمی بوشهر با آژانس همکاری دارد.
«کریستر ویکتورسون» افزوده بود: همکاری های آژانس و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ایمنی هسته ای در چارچوب میثاق ها و قراردادهای موجود بوده است.
نماینده آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی ایران در نیروگاه بوشهر ضمن رعایت سیستم مدیریت یکپارچه، در زمینه آموزش های ایمنی به نیروی انسانی اقدام کرده است.
سفیر سعودی در اتریش در سخنان خود در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای در وین همچنین به زعم خود از "اهمیت وجود داشتن یک توافق هسته ای فراگیرتر با ارکانی قویتر و طولانی مدت تر" سخن راند و بدون در نظر گرفتن تاکید گزارش های آژانس بین المللی انرژی هسته ای بر ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران و عدم هرگونه انحراف آن، ادعای واهی تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای را مطرح کرد و مدعی شد که وجود چنین توافقی "نواقض توافق کنونی را بر طرف و مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای به هر شکلی می شود".
نظر شما