به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، مرتضی بختیاری در نشست خبری که در سالن کنفرانس ستاد مرکزی کمیته امداد برگزار شد، گفت: ما سه مراسم عمده در طول سال داریم که به واسطه کمیته امداد برگزار میشود.
وی افزود: جشن عاطفهها در زمان بازگشایی مدارس برگزار میشود که در این بخش در سراسر کشور دانشآموزان، معلمین، اولیا و مردم کمکهای قابل توجهی را میکنند. یکی دیگر جشن نیکوکاری است که از ۱۲ اسفند آغاز میشود و به مدت یک هفته ادامه پیدا میکند و انصافاً اهالی رسانه سهم بهسزایی را در این حرکت دارند. سومین مناسبت تحت عنوان جشن رمضان است که در ماه مبارک رمضان برگزار میشود و مردم نیز کمکهای قابل توجهی را در این بخش به خانوادههای نیازمند و مددجویان امداد انجام میدهند.
بختیاری گفت: مأموریتهای کمیته امداد مشخص است و در اساسنامهای که به عنوان آخرین اساسنامه موجود دارد و ملاک کار ما مشخص است در تاریخ ۱۵ فروردین ۹۴ با حکم مقام معظم رهبری به عنوان هیئت امنا امضا و با حکم مقام معظم رهبری سرپرست امداد به عنوان رئیس امداد مشخص شد و این اساسنامه در تاریخ ذکر شده ابلاغ شد و یک اساسنامه مهم محسوب میشود.
وی افزود: در ماده ۶ اساسنامه وظایف و مأموریتهای کمیته امداد احصا شده که بر اساس آن مأموریتهای خود را انجام میدهیم.
رئیس کمیته امداد تصریح کرد: مقام معظم رهبری، بحث توانمندسازی جامعه هدف کمیته امداد را مطالبه کردهاند و به صراحت از کمیته امداد خواستهاند توانمندسازی و درآمد با ثبات با رعایت حرمت و تکریم سرفصل برنامههای کمیته امداد باشد و باید به این مسئله اشاره کنم که ما از حوزه حمایت عبور کردهایم و کمیته امداد وارد پهنه توانمندسازی جامعه هدف خود شده است.
بختیاری افزود: البته ما نسبت به افراد سالمند کارافتادهها و افراد دارای بیماریهای خاص و دارای بیماریهای ناعلاج هستند وظیفه خدمت رسانی و حمایت از آنها را داریم. به طوری که مأموریت توانمندسازی اهمیت ویژهای دارد.
وی گفت: کار اصلی کمیته امداد این است که عزیزانی که به هر دلیلی نیازمند بودند را شناسایی و به لحاظ آموزشی و حرفهآموزی و ارائه تسهیلات فرآیند و بستر فعالیت آنها را فراهم کنیم و از این منظر از رسانهها درخواست میشود مطالبه گری را از کمیته امداد داشته باشند چرا که مأموریت کمیته امداد توانمندسازی است که در گروه توانمندسازی بحث فرهنگ سازی حائز اهمیت است و فرهنگ خوداتکایی و بر پای خود ایستادن و دوری از تنبلی بسیار مهم است.
رئیس کمیته امداد گفت: در بخش مسکن کمیته امداد اقدامات خوبی انجام داده است. همچنین برنامه ما در حوزه اشتغال نیز به بحث حرفهآموزی و آموزش و ارائه تسهیلات قرضالحسنه به مددجویان توجه شده است. همچنین در بحث کاریابی نیز کمیته امداد افراد مورد نظر را شناسایی و حرفهآموزی را در دستور کار خود قرار داده و در ادامه با همکاری کارآفرینان برای آنان فرصت شغلی فراهم میکند که در این بخش نیز به توفیقات خوبی دست پیدا کردهایم و یکی از روشهای کمیته امداد در بخش اشتغال محسوب میشود.
بختیاری افزود: همچنین در بحث اشتغال بحث راهبری شغلی یکی دیگر از سیاستهای امداد است که در این زمینه افرادی که تخصص دارند شناسایی و با کمیته امداد همکاری میکنند و تعدادی از مددجویان با دریافت تسهیلات مشاغل خود را ایجاد میکنند و در راهبری شغلی تسهیلاتی که مددجویان از امداد دریافت میکنند با توجه به حرفهآموزی که دارند ضمانت اجرایی را دارند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از روشهای اشتغال ارائه تسهیلات به کارفرمایان است، تصریح کرد: در قبال این تسهیلات کارفرمایان تعدادی از مددجویان را به کار میگیرند به ازای هر کارآفرینی که شرایط لازم را داشته باشد به ازای هر مددجو مبلغ صد میلیون تومان وام قرضالحسنه پرداخت میشود و اگر این کارفرمایان مددجویان را به کار بگیرند از این تسهیلات برخوردار میشوند. به عنوان مثال اگر یک کارفرمایی ۵۰ نفر مددجو را به کار بگیرد ۵ میلیارد تومان وام قرضالحسنه از امداد دریافت میکند.
رئیس کمیته امداد افزود: روش بعدی در حوزه اشتغال، اشتغالهای نوین، استفاده از ظرفیت دانشبنیان است که در این بخش تفاهمنامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسیده است و در مناطق محروم استخرهای ویژه برای پرورش ماهی راهاندازی شده است و ما در این بخش به دنبال این هستیم که با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تعداد مشاغل خود را در حوزه شیلات توسعه بدهیم.
بختیاری با اشاره به کمکهای خیرین و نیکوکاران به مددجویان و نیازمندان گفت: این افراد در پویشهای مختلف کمکهای قابل توجهی را داشتند و در این بخش کمکهای مردمی در سراسر کشور چه در ماه مبارک رمضان تحت عنوان اطعام مهدوی و چه در ماه محرم و صفر تحت عنوان اطعام و احسان حسینی و چه در بحث جشن نیکوکاری و جشن عاطفهها کارهای بزرگی توسط مردم انجام شده است.
وی گفت: ما خیرینی داریم که از ۱۵۰ هزار ایتام حمایت میکند. خیری به نام حاج آقا ابراهیمی که خیری بینالمللی است که حدود ۸۰۰ خیر را نیز جمعآوری کرده و این تعداد ایتام را حمایت و اداره میکنند و در این بخش بهتر از کمیته امداد عمل میکند. انشاالله در اوایل و اواسط سال آینده ما دیگر یتیمی بدون حامی نخواهیم داشت. به طوری که برخی از ایتام دارای ۴ الی ۱۰ حامی هستند و این حامیان بر اساس طرح اکرام توسط خیرین حمایت میشوند و پول خیرین مستقیماً به حساب ایتام واریز میشود.
رئیس کمیته امداد افزود: یکی دیگر از اقدامات کمیته امداد راهاندازی مراکز نیکوکاری است که فلسفه آن این است که امداد رسانی را مردمی بکنیم. هر جا که مردم ورود کردهاند با موفقیت روبرو بودهایم. به طوری که مراکز نیکوکاری مسجد محور هستند و این مراکز توسط هیئت امنای مساجد اداره میشوند و یکی از مراکزی که در بحث کمکهای مردمی عملکرد قابل توجهی داشتهاند مراکز نیکوکاری بودهاند به طوری که این مراکز تنها مددجویان را حمایت نمیکند بلکه نیازمندان مددجویان بهزیستی و … حمایت میکند و ما در آینده تمام صندوقهای محلات در اختیار مراکز نیکوکاری قرار بگیرد تا منابع حاصل از صندوقهای صدقات را صرف امور خدمت رسانی به نیازمندان داشته باشد.
بختیاری تصریح کرد: ۷۰۰ تا ۷۳۰ هزار دانشآموزان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و حدود ۵۳ هزار دانشآموز و ۶ هزار نخبه از خدمات کمیته امداد استفاده میکنند که برخی از آنها فاقد پدر و یا بدسرپرست هستند و از هزینههای تحصیلی کمیته امداد استفاده میکنند و در این بخش نیز بسیاری از خیریهها با ما همکاری داشتند و تعداد قابل توجهی از این افراد رتبههای بالایی را در کنکور سراسری کسب کردهاند.
وی با اشاره به یکی از راهبردهای کمیته امداد برای حمایت از زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از این راهبردها ایجاد اشتغال خانگی است که این کار با همکاری خیرین عملیاتی میشود و زنان سرپرست خانوار در منازل خود علاوه بر خانهداری و رسیدگی به فرزندان خود درآمدی را نیز کسب میکنند و ما در این بخش حساسیت ویژهای داریم و محصولات و تولیدات آنها را خریداری و در بازار عرضه میکنیم.
رئیس کمیته امداد گفت: یکی از روشهای همکاری کمیته امداد با خیرین، بحث همافزایی با این افراد است به عنوان مثال این کار در بحث جهیزیه و … انجام میشود و نهادها کمکهای قابل توجهی را به کمیته امداد داشتند و نیاز است از بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، سازمان بسیج، مراکز نیکوکاری و خیرین قدردانی شود و ما به لطف خداوند تلاشمان بر این است تا پایان سال زوج جوان برای نداشتن جهیزیه در خانه نداشته باشیم.
بختیاری افزود: خرید کولر برای نیازمندان و مددجویان و همچنین خرید کولر در دیگر مناطق از دیگر کارهایی است که توسط کمیته امداد در سال جاری انجام شده است.
وی گفت: برنامه ما این است مددجویانی که به خودکفایی و توانمندی رسیدند مراسمی تحت عنوان جشن خودکفایی برگزار کنیم و ما طبق ضابطه به عنوان برنامه ۵ ساله ششم کمیته امداد افرادی که برای آنها زمینه کار فراهم شده است مشغول به کار شوند و چنانچه حاضر به کار نشوند طبق قانون از چرخه حمایتی خارج میشوند و بنابراین اینگونه نیست افرادی که برای آنها کار فراهم شد بخواهند تنبلی کنند و مستمری از کمیته امداد دریافت کنند.
انتهای پیام/۴۱۷۴/