به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه خبری پلیس،سرهنگ "رامین پاشایی" گفت: با توجه به نزدیک شدن ایام پایانی سال و افزایش خریدهای نوروزی و ضرورت رعایت توصیههای بهداشتی مسئولان مربوط مبنی بر کاهش ترددهای غیر ضروری در سطح معابر شهری و استقبال عمومی هموطنان برای تهیه و تدارک مایحتاج مورد نیاز؛ یکی از بسترهای جذاب و پر مخاطب ثبت سفارش، صفحههای فروشگاهی در شبکه اجتماعی اینستاگرام است.
وی افزود: متاسفانه به علت ساماندهی نشدن مشاغل متعدد فعال در پلتفرم شبکههای اجتماعی اینستاگرام یا سایر کانالهای پیام رسان غیربومی بستر مناسبی برای وقوع کلاهبرداری مالی از هموطنان شده است و همه روز پروندهها و شکواییههای قضایی متعددی به مراجع قضایی و انتظامی کشور به خصوص پلیس فتا تحمیل میگردد.
این مقام انتظامی در ادامه با اشاره به سبک و نوع وقوع جرایم در این پیجها و کانالهای فروشگاهی بیان کرد: شایعترین نوع کلاهبرداری در این حوزه ساخت صفحات جعلی و تبلیغ دروغین اجناس است که اصلا وجود خارجی ندارد و عمدتا با قیمت پایینتر از عرف بازار به نمایش گذاشته میشوند.
معاون اجتماعی پلیس فتا انتظامی کشور گفت: کلاهبرداران در این شگرد پس از ثبت سفارش و دریافت قیمت محصولات پاسخگوی متقاضیان نیستند یا پس از تبلیغ اجناس اصل و ثبت سفارش و دریافت هزینههای موارد توافق، کالاهای کپی یا بی کیفیت را برای سفارش دهندگان ارسال میکنند.
سرهنگ پاشایی در ادامه به نوع دیگری از ترفندهای کلاهبرداری این مجرمان پرداخت و اظهار داشت: کلاهبرداران پس از ثبت سفارش، خریداران را به درگاههای جعلی پرداخت موسوم به فیشینگ هدایت میو کلاهبرداری میکنند.
وی ادامه داد: متاسفانه عرضه و فروش کالاهای قاچاق که عمدتا شامل البسه و پوشاک است و میتواند تهدیدی علیه تولید کنندگان و فعالان حوزه داخلی باشد به صورت کاملا سازمان یافته و حرفهای در این پیجهای تجاری فاقد مجوز کسب و کار در جریان است.
این مقام انتظامی ضمن بیان اینکه بیش از 80 درصد کلاهبرداریها با راه اندازی و تبلیغ پیجها و کانالهای تجاری و پلتفرمهای خارجی از جمله اینستا گرام در حال وقوع است؛ عنوان کرد: اجرای طرحهای عملیاتی پیش دستانه و نظارت بر نحوه فعالیت این پیجها و کانالهای فروشگاهی یکی از اولویتهای پلیس فتا بوده و همه روزه پروندههای قضائی متعددی علیه مرتکبان و متهمان و دفاع از مال باختگان در پلیس فتا در حال پیگیری است.
معاون اجتماعی پلیس فتا انتظامی کشور تصریح کرد: نداشتن نظام ساماندهی مشاغل تجاری و فروشگاهی در اینستاگرام و سایر کانالهای پیام رسان غیربومی که حلقه مفقوده تولید امنیت مالی برای کاربران و متقاضیان خرید محسوب میشد، اقدام قضایی و انتظامی علیه مرتکبان اینگونه جرایم و تخلفات را دچار مشکل کرده است.
این مقام سایبری از هموطنان خواست برای سفارش اجناس، درخواست خود را صرفا از سایتهای فروشگاهی که دارای مجوز قانونی و درگاههای رسمی بانکی و تحت دامنه شرکت شاپرک هستند، انجام دهند و از ثبت سفارش و پرداخت وجوه کالا و خدمات قبل از تحویل در بستر شبکههای اجتماعی و پیام رسانها جدا خودداری کنند.
این مقام مسئول به هموطنان توصیه کرد در صورت اطلاع از هر گونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیامرسانهای موبایلی موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.
نظر شما