به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، تنش ها بین غرب و روسیه بر سر مسئله اوکراین همچنان ادامه دارد و هر روز ابعاد گسترده تری به خود می گیرد.
روسیه هر گونه ادعای غربی ها مبنی بر تجاوز نظامی به اوکراین را رد می کند و تنها خواستار تضمین های امنیتی و انصراف ناتو از عضویت اوکراین در این ائتلاف نظامی است. مسکو مخالف گسترش این ائتلاف نظامی به شرق است.
با این همه "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان در گفتگویی با روزنامه "زوددویچه سایتونگ"، درخواست روسیه برای پایان گسترش ائتلاف نظامی ناتو به سمت شرق را رد کرده است.
وی در بخشی از گفتگو با این روزنامه آلمانی اظهار داشت: عضویت کشورهای دیگری از شرق اروپا در ائتلاف نظامی ناتو در حال حاضر به هیچ عنوان در دستور کار نیست. درخواست روسیه در این باره چه فایدهای دارد؟ چنین تضمینی نمی تواند وجود داشته باشد.
روسیه خواستار تضمین های امنیتی و پایان گسترش ائتلاف نظامی ناتو به غرب است و آن را تهدیدی برای مسکو می داند. از طرفی آمریکا و متحدانش در مناقشات بر سر مسئله اوکراین خواستار عقب نشینی نیروهای روسی از مرزهای اوکراین هستند.
صدر اعظم آلمان در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: امنیت و همکاری در اروپا همان گونه که در قانون نهایی هلسینکی آمده است تنها زمانی می تواند شکل گیرد که ایده مناطق نفوذ وجود نداشته باشد که در آن کشورها اجازه نداشته باشند توسعه و تحولات شخصی خود را تصمیم گیری کنند.
وی درباره شرایط فعلی نیز گفت: ما در شرایط بسیار جدی قرار داریم. نمی توان این مسئله را نادیده گرفت که صدهزار نیرو و تجهیزات نظامی زیادی از روسیه در امتداد مرزهای اوکراین مستقر شده باشد.
شولتز از یک تهدید برای صلح و امنیت در اروپا سخن گفته و تصریح کرد: اینکه مرزها زیر سوال قرار نگیرد یکی از دستاوردهای سیاست تنش زدایی و توافقات بعداز سال 1990 و همچنین مسئله مربوط به تمامیت ارضی کشورهاست. این بدین مفهوم است که با خشونت نمی توان مرزهای ملی را جابجا کرد، تنها به این دلیل که در کتاب های قدیمی شاید مرزهای متفاوتی مشخص شده باشد. قوانین و مقررات باید اعمال شود نه قدرت نظامی.
اولاف شولتز بار دیگر روسیه را تهدید کرد که مداخله نظامی در اوکراین هزینه بالایی می تواند برای روسیه داشته باشد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این واکنش چه می تواند باشد گفت: در دایره متحدان در این باره توافق وجود دارد که این گونه اقدامات چگونه می تواند به نظر برسد و این خوب است. ما باید بتوانیم در بدترین حالت عمل کنیم و این همان چیزی است که خواهیم بود. احتیاط حکم می کند که اقداماتی در دستور کار قرار گیرد که بیشترین تاثیر را بر کسانی که اصول مورد توافق را نقض می کنند داشته باشد.
صدر اعظم آلمان با این حال گفت: ما باید عواقبی را که این مسئله برای ما دارد مد نظر قرار دهیم. هیچ کس نباید این توهم را داشته باشد که اقدامی وجود دارد که هیچ عواقبی برای ما ندارد.
"فریدریش مرتس"، رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان که جدیدا این سمت را عهده دار شده است هم خواستار موضع گیری آشکار در برابر روسیه در مناقشات بر سر اوکراین شده است.
وی تاکید کرد که سران کشورهای اروپایی اکنون باید اقدامات مشترکی را در دستور کار قرار دهند که نشان می دهد وضعیت در مرزهای اوکراین را جدی می گیرند.
این مقام آلمانی همچنین گفت: روسیه تمامیت ارضی کشورهای اروپایی را به خطر می اندازد و به همین دلیل اتحادیه اروپا باید حالا پاسخی به این مسئله بیابد.
انتهای پیام/
∎
نظر شما