شناسهٔ خبر: 52099069 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

کیوسک بین الملل تابناک

تصاویر افزایش نیروهای روس در نزدیکی اوکراین و آمادگی برای یک جنگ ۹ ماهه/ بیانیه وزارت امور خارجه روسیه درباره دیدار لاوروف و امیرعبداللهیان/ رهگیری کشتی جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی/ چراغ سبز واشنگتن به متحدانش در ناتو برای ارسال سلاح به اوکراین

تصاویر افزایش نیروهای روس در نزدیکی اوکراین و آمادگی برای یک جنگ ۹ ماهه، بیانیه وزارت امور خارجه روسیه درباره دیدار لاوروف و امیرعبداللهیان، رهگیری کشتی جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی، چراغ سبز واشنگتن به متحدانش در ناتو برای ارسال سلاح به اوکراین و اتهام‌زنی استرالیا به ایران، روسیه و چین درباره حملات سایبری از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

صاحب‌خبر -

 

کیوسک بین الملل تابناک: تصاویر افزایش نیروهای روس در نزدیکی اوکراین و آمادگی برای یک جنگ ۹ ماهه، بیانیه وزارت امور خارجه روسیه درباره دیدار لاوروف و امیرعبداللهیان، رهگیری کشتی جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی، چراغ سبز واشنگتن به متحدانش در ناتو برای ارسال سلاح به اوکراین و اتهام‌زنی استرالیا به ایران، روسیه و چین درباره حملات سایبری از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

تصاویر افزایش نیروهای روس در نزدیکی اوکراین و آمادگی برای یک جنگ ۹ ماهه

چند ساعت پس از آن که جو بایدن گفت ولادیمیر پوتین "باید کاری انجام دهد"، شواهد جدیدی از افزایش نیروهای نظامی در نزدیکی اوکراین برای یک "جنگ ۹ ماهه" افشا شد.

به گزارش دیلی میل، تصاویر ماهواره‌ای به تاریخ ۱۹ ژانویه یک گروه جنگی را در پایگاه ورونژ در حدود ۲۰۰ مایلی (۳۳۰ کیلومتری) مرز اوکراین با ردیف‌هایی از تانک و تجهیزات پشتیبانی جمع آوری شده در یلنیا، ۷۷ مایلی (۱۲۵ کیلومتری) از مرز روسیه با بلاروس نشان می‌دهد.

تصاویر دیگر تجهیزات نظامی جمع آوری شده در دو پایگاه کلینتسکی و کلیموو را نشان می دهند که تنها در ۱۸ مایلی (۳۰ کیلومتری) از مرز بلاروس و بیش از ۳۱ مایلی (۵۰ کیلومتری) از مرز روسیه با اوکراین قرار دارند.

منطقه از اواخر سال گذشته که مسکو ۱۰۰ هزار سرباز و همچنین تانک و موشک را به نزدیکی مرز منتقل کرد، پرتنش است. به خانواده‌های نظامی هشدار شده که سربازان ممکن است تا ۹ ماه پس از انتقال به هزاران مایل به غرب، از خانه دور باشند و وارد درگیری در اوکراین شوند. ویدئوها، قطارهای حامل چندین موشک انداز، وسایل نقلیه جنگی، کامیون‌های ارتباطی و کامیون‌های حمل و نقل عمومی را در مرز روسیه در حال حرکت به پایگاه‌های بلاروس در گومل و رشیتسا نشان می‌دهند که هر دو در کمتر از ۳۷ مایلی (۶۰ کیلومتر) از مرز در فاصله قابل توجهی از اوکراین قرار دارند.

روسیه و بلاروس ادعا کرده‌اند که جابجایی نیروها و تجهیزات مربوط به تمرینات نظامی مشترک بین دو کشور است که به سرعت ترتیب داده شده است - اما ناظران این توضیح را پوششی برای تدارک تهاجم به اوکراین می‌دانند که غرب اکنون انتظار دارد به زودی انجام شود. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته است که مرد قدرتمند روسیه اکنون باید کاری انجام دهد، اما او معتقد است که پوتین خواهان جنگ تمام عیار نیست - و هشدار داد که اگر مسکو تهاجم نظامی انجام دهد، روسیه "بهای گزافی" خواهد پرداخت.

تحلیل‌های جدید نشان می‌دهد که تنها بخشی از سخت‌افزار و نیروها به محل‌های آموزشی اعلام شده برای رزمایش می‌روند. بخش دیگر در نیمه راه، در نزدیکی گومل، در منطقه‌ای که تنها ۴۰ کیلومتر با منطقه چرنیهیو اوکراین و ۹۰ کیلومتر از منطقه کی‌یف فاصله دارد، متوقف شده است.

بیانیه وزارت امور خارجه روسیه درباره دیدار لاوروف و امیرعبداللهیان

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود دیدار و درباره طیف گسترده‌ای از مسائل گفت‌وگو کرد.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای نوشت، دو طرف تأکید کردند که سفر آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به مسکو برگ جدیدی در توسعه روابط دوجانبه و عامل تعمیق بنیان‌های مستحکم همکاری‌ها میان دو کشور محسوب می‌شود.

در این بیانیه آمده است، در این دیدار، مسائل مختلف مسیاسی، جنبه‌های مختلف توسعه همکاری‌های ایران و روسیه از جمله توسعه گفت‌وگوهای سیاسی و همکاری در حوزه‌های تجاری، اقتصادی، فرهنگی و مسائل بشردوستانه، با تأکید بر اجرای پروژه‌های مشترک کلیدی به بحث گذاشته شد.

این بیانیه می‌افزاید، در خلال این گفت‌وگو، درخصوص تقویت همکاری در زمینه مبارزه با همه‌گیری ویروس کرونا بر پایه گفت‌وگو میان وزارتخانه‌های مربوطه توافق شد.

وزارت امور خارجه روسیه در ادامه می‌نویسد، در این دیدار، به وضعیت پیرامون برنامه جامعه اقدام مشترک (برجام) توجه دقیقی شد. این توافق همچنان مهم‌ترین توافق در زمینه منع اشاعه است. هردو طرف بر عزم خود برای تداوم گف‌وگوها در وین به منظور احیای توافق هسته‌ای به شکل اولیه آن بدون هیچ کم و زیادی تأکید کردند.

در پایان این بیانیه آمده است، لاوروف و امیر عبداللهیان دیدگاه‌های خود درباره مسائل منطقه‌ای از جمله در حوزه‌های افغانستان، سوریه، قفقاز جنوبی و دریای خزر را ابراز داشتند.

رهگیری کشتی جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی

ارتش چین امروز (پنج‌شنبه) اعلام کرد، نیروهای چینی یک کشتی جنگی آمریکا را دنبال کرده و به آن که وارد آب‌های نزدیک جزایر پاراسل در دریای چین جنوبی شده بود، هشدار دادند. اما ارتش آمریکا دریافت هشدار را تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فرماندهی جبهه جنوبی ارتش آزادی‌بخش خلق چین اعلام کرد، کشتی جنگی یواس‌اس بنفولد به طور "غیر قانونی" در آب‌های منطقه‌ای چین بدون مجوز تردد می‌کرد که نقض حق حاکمیت این کشور است و نیروی دریایی و هوایی چین این کشتی را رهگیری کردند.

در این بیانیه آمده است: ما قاطعانه از طرف آمریکایی می‌خواهیم که فوراً این گونه اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کند، در غیر این صورت عواقب جدی حوادث غیرمترقبه را متحمل خواهد شد.

با این حال نیروی دریایی آمریکا اعلام هشدار به کشتی جنگی بنفولد را تکذیب کرد اما به نظر می‌رسد حضور آن در این منطقه را تاکید کرده باشد. در بیانیه آن آمده است که ماموریت، بازتاب تعهد نیروی دریایی آمریکا برای دفاع از آزادی کشتی‌رانی است.

سخنگوی ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا که بخشی از نیروی اقیانوسیه است، در بیانیه‌ای گفت: اطلاعیه‌ جمهوری خلق چین درباره این ماموریت نادرست است.

نیروی دریایی آمریکا غالبا یک سری ماموریت‌ها در دریای چین جنوبی به منظور به چالش کشیدن ادعاهای ارضی چین انجام می‌دهد؛ تحرکاتی که صدای اعتراض پکن را بلند می‌کند.

چراغ سبز واشنگتن به متحدانش در ناتو برای ارسال سلاح به اوکراین

تارنمای پولیتیکو نوشت: آمریکا به متحدانش در کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در منطقه بالتیک متشکل از استونی، لیتوانی و لتونی اجازه داده سلاح های مرگبار ساخت آمریکا را به اوکراین ارسال کنند.

 تارنمای پولیتیکو نوشت: مجوز وزارت خارجه آمریکا به متحدانش در ناتو از افزایش نگرانی ها در قبال احتمال حمله روسیه به اوکراین حکایت دارد.

پولیتیکو این مطلب را به نقل از یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، منتشر کرد و افزود: دولت بایدن همچنین روند انتقال موشک ها، مهمات و دیگر تجهیزات نظامی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار را در روزهای آینده آغاز می کند.

بر اساس مقررات کنترل صادرات، سه کشور حوزه بالتیک باید قبل از انتقال سلاح به اوکراین از آمریکا اجازه بگیرند.

موافقت آمریکا در حالی انجام شده که مقامات این کشور هشدارها علیه روسیه بر سر اوکراین را افزایش داده اند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری روز چهارشنبه گفت: حدس می زنم ولادیمیرپوتین رئیس جمهوری روسیه علیه اوکراین اقدام می کند و فکر می کنم که از چنین اقدامی پشیمان خواهد شد.

اعضای بالتیک در ناتو که کشورهای کوچک اتحادیه جماهیر شوروی سابق بوده اند، نه تنها در ارسال سلاح به اوکراین تعجیل دارند بلکه خواستار اعزام نیروهای بیشتر ناتو به منظور تقویت نیروهایی هستند که تاکنون در کشورشان مستقر شده اند.

سال گذشته، آمریکا ۶۵۰ میلیون دلار سلاح و تجهیزات نظامی به اوکراین ارسال کرد که از زمان آغاز کمک های نظامی این کشور به اوکراین در سال ۲۰۱۴ بالاترین رقم دریک سال بوده است.

برخی دیگر از کشورها روند انتقال سلاح به اوکراین را آغاز کرده اند. روز دوشنبه انگلیس اعلام کرد سلاح های دفاعی و سبک را برای اوکراین ارسال خواهد کرد و تعداد اندکی نیرو نیز برای ارائه آموزش های لازم به این کشور اعزام می کند.

انگلیس در ماه نوامبر، همچنین قراردادی با دولت کی یف برای تولید هشت ناو جنگی جدید، از جمله ناوهای شکار مین برای نیروی دریایی اوکراین امضا کرد.

روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد. غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین روسیه را بارها تحریم کرده است. مسکو این ادعا غرب را رد می کند. در ماه های اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صف آرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین روابط ناتو و روسیه دچار تنش شده است.

اتهام‌زنی استرالیا به ایران، روسیه و چین درباره حملات سایبری

«پیتر داتون» وزیر دفاع استرالیا امروز (پنجشنبه) در آستانه رایزنی‌ها با همتای بریتانیایی خود در سیدنی، با اتهام‌زنی به ایران و روسیه و چین، خواهان مقابله با حملات سایبری این کشورها شد.

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر دفاع استرالیا تصریح کرد که به همراه بریتانیا علیه حملات سایبری ایران، چین و روسیه مقابله خواهند کرد.

وزرای خارجه و دفاع استرالیا فردا (جمعه) با «بن والاس» و «لیز تراس» وزرای دفاع و خارجه بریتانیا برای رایزنی‌های سالانه وزیران استرالیا-بریتانیا (AUKMIN) دیدار خواهند کرد.

«ماریس پین» وزیر خارجه استرالیا امروز (پنجشنبه) پس از امضای توافقنامه با تراس گفت که استرالیا و انگلیس نظام تحریم‌های سایبری را به منظور افزایش بازدارندگی و بالا بردن هزینه‌‌ حملات سایبری برای دولت‌های متخاصم در فضای سایبری هماهنگ خواهند کرد.

پین در بیانیه‌ای گفت: «استرالیا متعهد به همکاری با شرکایی چون انگلیس برای به چالش کشیدن بازیگران شروری است که از فناوری برای تضعیف آزادی و دموکراسی بهره می‌گیرند».

داتون سپس با اتهام زنی به ایران، روسیه و چین گفت: «هم انگلیس و هم استرالیا به طور مداوم حملاتی را از سوی روسیه و چین و ایران و کشورهای دیگر دریافت می‌کنند» و تأکید کرد که این دو کشور با این گونه حملات مقابله خواهند کرد.

این اولین بار نیست که یک دولت غربی اتهاماتی را درباره حملات سایبری به روسیه، چین و ایران وارد می‌کند و پیش از این نیز اوایل دی ماه، «دامیان هیندز» مشاور وزیر امنیت و مرزهای بریتانیا با ابراز گرانی درباره فعالیت‌های سایبری چین و روسیه و ایران، این سه کشور را در زمینه حملات سایبری در لیست کشورهای متخاصم قرار داد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز اخیراً ضمن رد اتهامات برخی منابع غربی در خصوص حملات سایبری به وب‌سایت‌های دولتی اوکراین تصریح کرد: ما اتهاماتی علیه روسیه شنیده‌ایم که روسیه پشت آن (حملات) قرار دارد. اما مدرکی ارائه نشد. ما آن را ادامه اتهامات اثبات نشده دیگر علیه روسیه می‌دانیم. تقریباً به این واقعیت عادت کرده‌ایم که اوکراینی‌ها همه چیز را حتی آب و هوای بد خود را به گردن روسیه می‌اندازند.