به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، مانند ما انسان ها که برای زنده ماندن و رشد کردن به غذا احتیاج داریم، گیاهان هم برای زنده ماندن و رشد کردن علاوه بر آب و نور برای تقویت ریشه خود و رشد بهتر و بقای خود به تغذیه کردن از انواع کود های شیمیایی نیاز دارند. به همین دلیل است که کود دهی مزارع و باغ ها به شدت اهمیت دارد و بر انجام آن بسیار تاکید شده است.
در این مقاله به نقل از ماه کشت و به گزارش خبرگزاری آنا قرار است انواع کود های شیمیایی را به شما عزیزان معرفی کنیم تا شما با خیال راحت و آشنایی کامل با کود ها بتوانید کود مورد نیاز مزرعه خود را تهیه کنید. پس حتما در ادامه با ما همراه باشید.
انواع کود های شیمیایی و کشاورزی
کود های شیمیایی غیر ارگانیک
شاید در مرحله اول این سوال برای شما پیش آید که کود چیست و چه کاربردی دارد؟ هر ماده ای که باعث تقویت ریشه گیاهان شود و حاصلخیزی خاک را افزایش دهد به آن کود گفته میشود.
کود شیمیایی هم به عنوان یکی از انواع مواد تقویت کننده گیاه شناخته می شود و در انواع مختلف و عناصر خاصی مطابق با فرآیند های شیمیایی تولید میشود. سرعت تجزیه شدن و جذب شدن کود های شیمیایی به دلیل معدنی بودن آن ها بسیار بالا بوده و بلافاصله پس از اضافه شدن به خاک در اختیار ریشه گیاهان قرار میگیرد.
اگر قصد خرید کود شیمیایی را داشته باشید، ممکن است در انتخاب کود مورد نیاز خود سردرگم شوید. انواع کود های شیمیایی به سه دسته تقسیم شده که هر کدام از این دسته ها هم به انواع کود ها دسته بندی میشوند:
۱- ازت ، ۲- فسفات ، ۳- پتاسیم
انواع کود های ازت:
-
کود نیترات
-
کود های آمونیاک
-
کودهای نیترات آمونیاک
کود نیترات
کود های نیترات دارای نیتروژن به شکل نیترات هستند که یکی از انواع کود های شیمیایی هستند. این نوع کود به دلیل اینکه به راحتی حل شونده هستند و به سرعت در دسترس گیاه قرار میگیرند، ترجیح داده میشود که کود نیترات به صورت شسته شده و به شکل گاز انجام شود.
از جمله کود های نیترات که مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد میتوان به ؛ نیترات سدیم، نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم اشاره کرد.
کود های آمونیاک
کود های آمونیاک یکی دیگر از انواع کود های شیمیایی است که در برابر آب و رطوبت مقاوم هستند، و در زمان آبیاری هم میتوان از آنها استفاده کرد. کود های آمونیاک هم مانند کود های نیترات در آب حل می شوند ولی به سرعت در اختیار گیاه قرار نمیگیرند، بر همین اساس این نوع از کود برای گیاهان کم رشد و طولانی مدت مناسب است. کود های سولفات آمونیوم و آمونیوم کلرید ، جز بهترین کود های مورد نیاز گیاهان شما است.
کودهای نیترات آمونیاک
این نوع کود ها شامل هر دو شکل نیترات و آمونیوم هستند؛ مانند نیترات آمونیوم و نیترات آمونیوم کلسیم که در بازار به فروش میرسند.
کود های فسفات:
-
کود های فسفات محلول در آب
-
کود های فسفات نامحلول
-
کود سوپر فسفات
کود های فسفات محلول در آب: این نوع از کود ها دارای فسفات به شکل محلول در آب هستند که به راحتی در دسترس گیاه قرار میگیرند. کود های سوپر فسفات منفرد ، سوپر فسفات دوبل و سوپر فسفات سه گانه از انواع این نوع کود ها هستند.
کود های فسفات نامحلول: این نوع کود ها در آب غیر قابل حل هستند و در اسید های ضعیف مانند اسید سیتریک به مقدار بسیار کمی حل می شوند. فسفات های راک و پودر استخوان از این دسته کود ها هستند که مورد استفاده قرار میگیرند.
کود سوپر فسفات: این کود به شکل دانه ای یا گرانول هستند. سرشار از فسفر و از آنجایی که فسفر برای گلدهی مناسب است، اکثرا برای گل های گلدانی مورد استفاده قرار می گیرد.
کود های پتاسیم
سولفات پتاسیم و پتاس حجیم شده یکی از عمده ترین کود های پتاسیم هستند که در سطح بازار به فروش میرسد این کود ها برای تامین هر سه ماده اصلی مورد نیاز گیاهان یعنی پتاسیم، نیتروژن و فسفر کافی هستند. این نوع از کودها در درجه های مختلفی که نشان دهندهی درصدی از نیتروژن، فسفر و پتاس موجود میباشد، علامت گذاری شده اند.
کود NPL
این نوع کود ها که به آن ها کود کامل هم گفته میشود مناسب کشاورزانی هستند که به صورت مخلوطی از عناصر اصلی ازت ، فسفر ، پتاسیم استفاده میکنند. این کود هم به شکل پودری و هم به شکل مایع در بازار موجود و مورد مصرف قرار می گیرد، ترکیب کود NPK به ترتیب درصد از ازت (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) تشکیل شده است.
از جمله کود هایی که فروش بسیار بالایی دارند میتوان به کود 202020 ، 105210 ، 121236 اشاره کرد. پیشنهاد میکنیم در خرید کود npk از فروشگاه ماه کشت بهترین برند های بازار را بررسی و در صورت نیاز خریداری کنید.
کود روی
کود و عنصر روی یکی از موادی است که برای تولید هورمون های رشد در گیاهان بسیار ضروری است. کمبود روی در گیاهان باعث میشود که برگ های گیاهان ریزش پیدا کند و خشک شوند و رشد گیاهان بسیار کاهش پیدا می کند، دیر باز شدن برگ ها و گل ها هم تاثیر کمبود عنصر روی است. کود روی را می توان از طریق محلول پاشی استفاده کرد ، محلول پاشی کود روی در پاییز و اوایل بهار به بارور شدن بیشتر گیاه بسیار کمک میکند.
کود آهن
یکی از ضروری ترین و اساسی ترین ریز مغزی های مورد نیاز گیاهان کود آهن است و به همین دلیل خرید کود آهن جز مهم ترین فعالیت های یک کشاورز برای مزارع خود است.. تولید کلروفیل و سبزینه برگ گیاهان یکی از فعالیت های وابسته به وجود آهن هستند به دلیل پر اهمیت بودن وجود آهن در گیاهان بسیاری از کارشناسان تغذیه گیاهی، بر این تلاش هستند که علائم کمبود کود آهن را تشخیص بدهند و از عواملی که جذب شدن آهن جلوگیری می کنند را از بین ببرند.
کود منگنز
عنصر و کود منگنز یکی دیگر از انواع کود های شیمیایی است که در تشکیل کلروپلاست و سیستم های آنزیمی گیاه نقش بسیار مهمی دارد، مصرف این کود باعث افزایش فتوسنتز در گیاه و در نتیجه بارور شدن آن گیاه می شود. کود منگنز هم مانند کود روی از طریق جایگذاری عمقی و محلول پاشی قابل مصرف است و به راحتی در سطح بازار به فروش می رسد.
کلام آخر
در این مقاله شما با انواع کودهای شیمیایی قابل استفاده برای گیاهان مزارع خود آشنا شدید، نکته قابل توجه این است که شما باید ابتدا نیاز گیاهان خود را بدانید و سپس خرید کود و محلول مورد نیاز آن ها را انجام دهید.
منابع
https://www.earthjuice.com/support-materials/resources/plant-nutrient-deficiencies
انتهای پیام/ر