شناسهٔ خبر: 51894072 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

بین الملل

روسیه عوامل کشتار مردم قزاقستان را قهرمان و معترضان را تروریست خواند

رئیس‌جمهوری روسیه حمله به قزاقستان را یک اقدام تجاوزگرانه توصیف کرد که باید فورا به آن پاسخ داده شود. یوسف نوری در دولت سیزدهم به عنوان وزیر اموزش و پرورش مشغول به فعالیت است. او در هیات امنای سازمان دانش آموزی و مرکز آمار و فن آوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش در سمت رییس، انتخاب شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا به نقل از روسیا الیوم، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه ‌در نشست مجازی اضطراری شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی تاکید کرد که حمله به قزاقستان یک اقدام تجاوزگرانه است و باید بدون تاخیر به آن پاسخ داد.

پوتین افزود: «برخی از نیروهای خارجی و داخلی از شرایط اقتصادی قزاقستان برای رسیدن به اهداف خود سؤاستفاده کرده‌اند».

وی تاکید کرد که سازمان پیمان امنیت جمعی توانست اقدامات مهمی را برای جلوگیری از وخامت اوضاع در قزاقستان انجام دهد.

پوتین تصریح کرد که این سازمان تصمیم لازم و به موقع را اتخاذ کرده است.

وی همچنین تاکید کرد که نیروهای گروه امنیت جمعی برای مدتی که ریاست جمهوری این کشور تعیین می‌کند، در قزاقستان باقی خواهند ماند.

رئیس‌جمهوری روسیه با بیان اینکه حوادث قزاقستان اولین تلاش برای مداخله خارجی نبوده و آخرین تلاش نیز نخواهد بود، تاکید کرد: «کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی نشان داده‌اند که اجازه انقلاب‌های رنگی را نخواهند داد».

کرملین: تلاش قزاقستان برنامه‌ تروریست‌ها را بی‌ثمر گذاشت/ارزیابی مذاکرات با آمریکا زود است

سخنگوی کرملین امروز (دوشنبه) با بیان اینکه پوتین در جریان بحران پیش آمده در قزاقستان با توکایف در تماس بود، گفت تلاش قزاقستان، برنامه‌های "تروریست‌ها" را بی‌ثمر گذاشت. او همچنین ارزیابی مذاکرات با آمریکا را زودهنگام دانست.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه ,درگیری قزاقستان

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه گفت: ولادیمیر پوتین،‌ رئیس جمهوری روسیه با قاسم جومارت توکایف،‌ همتای قزاقستانی خود در جریان بحران پیش آمده در این کشور ارتباط داشت.

وی ادامه داد: مسکو بر این باور است که شجاعت نیروهای امنیتی قزاقستان و کمک سازمان پیمان امنیتی جمعی باعث شد تا تروریست‌ها موفق نشوند و به طرز مناسبی سرکوب شوند. اقدامات موثر از سوی نیروهای امنیتی قزاقستان و شجاعت آنها باعث شد تا تلاش‌ها و برنامه‌های تروریست‌ها بی ثمر بماند.

سخنگوی کرملین در ادامه صحبت‌هایش گفت: مسکو معتقد است این وظیفه قزاقستان است که از نیروهای ویژه دخیل در تحولات اخیر در این کشور نام ببرد نه روسیه. اگر به دقت به صحبت‌های رئیس جمهوری قزاقستان گوش می‌دادید، متوجه می‌شدید که او گفت که تحقیقاتی انجام می‌گیرد و فرصت برای نام بردن از این نیروهای ویژه خواهد بود. این وظیفه روسیه نیست که از این نیروهای ویژه نام ببرد بلکه این مساله داخلی قزاقستان به عنوان یک کشور مستقل است.

پسکوف همچنین گفت، توافق‌هایی درباره گفتگوی دیگری بین پوتین و جو بایدن، ‌همتای آمریکایی وی وجود ندارد. آخرین تماس تلفنی بین روسای جمهوری آمریکا و روسیه به پیش از سال نوی میلادی مربوط می‌شود و در آن دو طرف آمادگی خود را برای گفتگوی مجدد در صورت نیاز اعلام کردند.

سخنگوی کرملین همچنین گفت، زمان برای ارزیابی رایزنی‌های روسیه و آمریکا درباره تضمین‌های امنیتی که اوایل امروز در ژنو آغاز شده، در ساعت‌های آینده فرا می رسد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه قرار است درباره نتیجه آن ارزیابی کند. هنوز ارزیابی این مساله زود است.

سخنگوی کرملین در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به اقدامات امنیتی در مرز با قزاقستان گفت:‌ همیشه گام‌ها و اقداماتی برای متوقف و خنثی کردن اقدامات تهدیدهای تروریستی وجود دارد.

کرملین همچنین اعلام کرد، پوتین و همتای تاجیکستانی‌اش امامعلی رحمان درباره اوضاع در افغانستان و قزاقستان به صورت تلفنی گفتگو کردند. چارچوب زمانی و تاثیرگذاری کمک‌های سازمان پیمان امنیتی جمعی به درخواست دولت قزاقستان نیز مورد بحث قرار گرفت.

نظر شما