شناسهٔ خبر: 51335995 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

تکنولوژی تشخیص سویه‌های جدید کرونا در کشور را داریم

مسعود یونسیان؛ دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: ما سه تکنولوژی برای تشخیص واریانت جدید کرونا که وارد کشور می‌شود، داریم و می‌توانیم هر سویه‌ای مانند اُمیکرون، دلتا و آلفا و سایر واریانت‌ها را در کشور شناسایی کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، در شرایطی که واکسیناسیون در دنیا در حال انجام است و شرایط در مقایسه با دو سال گذشته کمی بهتر شده است، خبری از انتشار سویه جدیدی از ویروس کرونا در آفریقا نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. سازمان بهداشت جهانی در گزارشی اعلام کرد که این سویه تعداد زیادی جهش داشته و شواهد اولیه حاکی از احتمال افزایش مبتلایان وجود دارد.

وزیر بهداشت: کیت اُمیکرون نداریم

دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت هفتم آذر اعلام کرد که  موردی از ابتلا به سوید جدید کرونا که در آفریقای جنوبی شایع شده، در کشور گزارش نشده است و تا کنون هم خبری رسمی از شناسایی مبتلایان به سویه جدید منتشر نشده است. عین اللهی سه روز پیش در حاشیه گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری از نبود کیت تشخیص این سویه در کشور خبر داد و عنوان کرد: آمادگی مقابله با امیکرون را داریم اما کیت تشخیص هنوز وارد نشده و در تلاشیم سریع‌تر تهیه شود، اما از نظر ژنتیک در حال بررسی این ویروس هستیم و برای مقابله با این ویروس آمادگی داریم.

این درحالی است که شروین شکوهی رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم در گفت‌وگویی عنوان کرده بود که تست‌های موجود کرونا این سویه را به راحتی شناسایی می کنند و  تست کرونای افرادی که به سویه امیکرون مبتلا هستند هیچ تفاوتی با گونه های دیگر کرونا ندارد و قابل شناسایی است.

می‌توانیم هر واریانتی را در کشور شناسایی کنیم

مسعود یونسیان؛ دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز هم در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع که ما کیت تشخیص واریانت‌های مختلف کرونا مثل اُمیکرون را در اختیار نداریم، صحت دارد، گفت: این موضوع به دو دلیل صحت ندارد؛ یکی اینکه ما سه تکنولوژی برای تشخیص واریانت جدیدی که وارد کشور می‌شود، داریم یکی از تکنیک‌ها روش سنگر است که الزاما تمام ژن‌ها را بررسی نمی‌کند اما می‌توان ژن‌های واریانت جدید را ردیابی کرد و با همان تکنیکی که چندان هم پیشرفته و به روز نیست اما در کشور وجود دارد و می‌توان با استفاده از آن تعداد قابل ملاحظه‌ای تست انجام داد، می‌توانیم هر واریانتی مانند اُمیکرون، دلتا و آلفا و سایر واریانت‌ها را در کشور شناسایی کنیم.

او افزود: تکنولوژی پیشرفته‌تری هم تحت عنوان ان جی اس یا نسل جدید توالی‌یابی هست که می‌توان با استفاده از آن نه تنها اُمیکرون بلکه هر واریانت جدیدی که هنوز در دیگر کشورها هم گزارش نشد را تشخیص داد که این تکنولوژی را ما در سه نقطه کشور داریم. اگرچه تعداد تستی که می‌توان با استفاده از آن انجام داد با توجه به هزینه‌ها و محدودیت تعداد دستگاه‌ها، تعداد قابل ملاحظه‌ای نیست اما برای اینکه بتوانیم واریانت مشخصی را شناسایی کنیم نیاز به تکنولوژی ان جی اس نداریم و با همان تکنولوژی سنگر هم می‌توانیم حجم قابل ملاحظه‌ای تست انجام داد.

دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا عنوان کرد: دلیل سوم که اتفاقا به موضوع سویه اُمیکرون بازمی‌گردد این است که حتی با کیت‌های پی سی آر می‌توان غربالگری قابل قبولی را انجام داد. انواعی از کیت‌ها هستند که روی سه ژن متمرکز هستند و اگر یکی از این ژن‌ها که اصطلاحا به عنوان اس شناخته می‌شود، منفی باشد نشان می‌دهد که این واریانت دلتا نیست و با توجه به اینکه واریانت غالب کشور ما و همه دنیا به غیر از تعداد معدودی دلتا است، بنابراین واریانتی که تست تشخیص داده یا دلتا خواهد بود یا اُمیکرون پس اگر از همان کیت پی سی آر که در داخل تولید می‌شود استفاده کنیم می‌توانیم این واریانت را تشخیص دهیم. بنابراین ما ظرفیت این کار را در کشور داریم و امیدوارم که این ظرفیت توسعه پیدا کرده و کامل شود.

مبنا را باید بر وارد شدن اُمیکرون به کشور قرار دهیم

او تاکید کرد: گزارش‌ها از مشاهده نشدن اُمیکرون در کشور صحت دارد اما باید از ظرفیت‌های موجود در کشور استفاده کنیم تا با خیال راحت‌تری بگوییم که واقعا اُمیکرون در کشور وجود ندارد یا ما هنوز نتوانسته‌ایم آن را تشخیص دهیم. البته در نهایت باید فرض کنیم که این واریانت وارد کشور شده است به این دلیل که طبیعتا با توجه به شناسایی آن در کشورهای غرب و شرق ما دلیلی ندارد که در ایران هم دیده نشود چراکه حتی در کشورهایی که با محدودیت شدید و بستن مرزها مراقبت کردند هم اُمیکرون شناسایی شد. مبنا را باید بر وارد شدن قرار دهیم و با واکسیناسیون مراقبت‌ها را بیشتر کنیم.

به گزارش ایسکانیوز، تشخیص سویه جدیدی از کرونا در کشور به تنهایی استرس‌زا است و اگر مسئولان رده بالای کشور هم در انتقال اخبار و اطلاعات پیرامون سویه‌های کرونا، نحوه تشخیص، علائم و غیره دقت نظر لازم را نداشته باشد هم به ایجاد تشویش در جامعه دامن می‌زنند و هم موجبات بی‌اعتمادی را فراهم می‌کنند پس دقت نظر در ارائه اخبار پیرامون کرونا بسیار اهمیت دارد.

انتهای پیام /

برچسب‌ها:

نظر شما