شناسهٔ خبر: 51326020 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

نیویورک تایمز با اشاره به تلاش صهیونیست‌ها برای ممانعت از احیای برجام:

گانتس و رئیس موساد دست‌خالی از آمریکا برگشتند

صاحب‌خبر - روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به تلاش های اخیر رژیم صهیونیستی در منصرف کردن دولت جو بایدن از تلاش برای به سرانجام رسیدن مذاکرات وین، مطرح کرد اختلافات مقامات اسرائیلی با آمریکا در این زمینه پابرجا باقی مانده است.
به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی درباره اختلاف نظر رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا در زمینه تداوم مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای نوشت: اختلافات دیرینه بر سر چگونگی کنار آمدن با برنامه هسته ای ایران به تنش‌های جدیدی میان دولت جو بایدن و اسرائیل انجامیده است. دو مقام ارشد اسرائیلی این هفته، واشنگتن را با نگرانی از این موضوع ترک کردند که تعهد آمریکایی ها به احیای توافق هسته‌ای به توافقی ناقص منتهی شود و به تهران اجازه دهد برنامه غنی سازی اورانیوم را با سرعت پیش ببرد.
نیویورک تایمز می افزاید: در تمام این هفته، کشمکش ها در حالی که دولت بایدن تلاش می کرد با اسرائیل بر سر چگونگی دست و پنجه نرم کردن با ایران در سال بعد به توافق برسد، مشهود بوده اند. مقامات آمریکایی برای کاهش اختلاف، این هفته اظهار کردند بایدن دو ماه پیش از جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا خواسته بود برنامه پنتاگون برای اقدام نظامی درصورت شکست تلاش های دیپلماتیک را بررسی کند. مقامات دولت آمریکا نیز اقدامات جدیدی را برای سخت تر کردن تحریم های ایران به جای تخفیف در آن ها، تشریح کرده بودند. حال مقامات دولتی می‌گویند، تمرکز بایدن بر گزینه های نظامی و تحریم ها تلاشی بود برای مخابره پیام.
این روزنامه در ادامه نوشت: اما این رویکرد سختگیرانه هدف آرام کردم مقامات اسرائیلی را نیز به دنبال داشت که بیش از پیش برآشفته بودند. اگرچه آنها مانند بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین اسرائیل که آشکارا از دولت اوباما انتقاد می کرد، قرار نیست به طور علنی از رئیس جمهور آمریکا انتقاد کنند، مقامات اسرائیلی به طور غیرعلنی استدلال می کنند ایران در حال توسعه دادن برنامه هسته ای خود است، با این تصور که آمریکای متمایل به کاهش تعهداتش در خاورمیانه، مذاکرات وین را ترک نمی کند. نیویورک تایمز همچنین می نویسد: پس از مکالمه پرتنش ده روز پیش میان نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، بنت، بنی گانتس وزیر جنگ اسرائیل و دیوید بارنئا رئیس موساد را این هفته با اطلاعات جدیدی درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران و فعالیت بخشی که اسرائیل مدعی است بخش تسلیحاتی آنها است، به واشنگتن فرستاد. علیرغم رایزنی های سرسختانه با آمریکا، مقامات اسرائیلی با نگرانی از اینکه رویکرد دیپلماتیک در قبال ایران ادامه یابد، واشنگتن را ترک کردند. در بخش دیگری از این گزارش با اشاره با اختلافات دیگری که آمریکا و رژیم صهیونیستی دارند، آمده است: در دل تنش‌ها میان اسرائیل و آمریکا، اختلاف بنیادین بر سر چگونگی متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران قرار دارد. این یک مناقشه ی جدید نیست، دو طرف سخت بر سر توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵ تقابل داشتند، توافقی که نتانیاهو مخالفش بود و باراک اوباما آن را امضا کرد. اخیرا، آنها درباره استدلال پشت عملیات‌های خرابکارانه اسرائیل در تاسیسات هسته ای ایران هم اختلافاتی پیدا کرده‌اند. دولت اسرائیل بر این عقیده است این عملیات‌ها باعث پس روی برنامه هسته ای ایران شده اما برخی در آمریکا معتقدند این عملیات ها فقط باعث شده اند ایران تاسیسات غنی‌سازی اورانیومش را با تجهیزاتی کارآمدتر و به روز تر بازسازی کند. این گزارش می افزاید: تماس تلفنی میان بنت و بلینکن با وجود نمایش تصوراتی بسیار متمایز درباره ارزش یک توافق احیا شده، مشاجره آمیز بود. طبق گفته مقامات آمریکایی و اسراییلی، این تماس تلفنی مقامات دو طرف را برآشفت.
در بخش دیگری از گزارش نیویورک تایمز آمده است: مقامات اسرائیلی اطمینان خاطر نیافته‌اند. آنها بیش از پیش نگرانند که آمریکا در نهایت با تهران به توافق برسد و بخواهد مانع سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل از انجام دادن عملیات‌های خرابکارانه شوند. رهبران اسرائیلی می گویند، آنها از دولت بایدن تضمین می‌خواهند که واشنگتن حتی با احیای توافق هسته‌ای، کارزار عملیات‌های خرابکارانه شان را محدود نکند.
این روزنامه همچنین نوشت: در دیدارهای این هفته، مقامات اسرائیلی تلاش کردند واشنگتن را متقاعد کنند در راستای رسیدن به توافقی دیپلماتیک کاری انجام ندهد و به جای آن، تحریم‌ها را سخت تر کند اما مقامات اسرائیلی می‌گویند ترسشان از این است که آمریکا در حال شکل دادن یک کانال ارتباطی غیرعلنی با ایران باشد و دور جدید مذاکرات وین در نهایت به امضای یک توافق منجر شود.

برچسب‌ها:

نظر شما