شناسهٔ خبر: 51034773 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

کرونا در جهان؛

شیوع گسترده سویه جدید کرونا در شرق آسیا/ جلسه اضطراری سازمان جهانی بهداشت

صاحب‌خبر -
شیوع گسترده سویه جدید کرونا در شرق آسیا/ جلسه اضطراری سازمان جهانی بهداشت
خبرگزاری آریا-موج تازه سویه‌های خطرناک کرونا موجب روند افرایشی آمار‌ها در منطقه آسیا- اقیانوسیه شده است.
به گزارش ­­خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور ؛ موج تازه سویه‌های خطرناک کرونا موجب روند افرایشی آمار‌ها در منطقه آسیا- اقیانوسیه شده است.
موج تازه کووید از میان کشور‌های آسیایی، ویتنام را با شیوع سویه‌های پرخطر دلتا مواجه کرد.
موج جدیدی که به طور میانگین با ابتلاء روزانه بیش از 12 هزار نفر در هر 24 ساعت جان بالغ بر 160 ویتنامی را می‌گیرد.
شرایط بسیار نگران کننده‌ای که از تائید خبر هجوم سویه تازه و پرخطر کرونا، متعلق به کشور آفریقایی "بتسوانا" به استرالیا و اعلام آمادگی دولت این کشور، برای مقابله با آن حکایت دارد.
این درحالی است که روند افزایشی آمار مبتلایان به سویه دلتا در مالزی موجب شده است؛ بیماران موج تازه کرونا در این کشور 62 درصد ظرفیت تخت‌های آی سی یو را به خود اختصاص دهند.
اوضاع شکننده‌ای که موجب شد اندونزی برای پیشگیری از خطر شیوع موج تازه دلتا از منع سفر‌های داخلی بویژه در ایام تعطیلات سال نو میلادی خبر دهد
سازمان بهداشت جهانی به بررسی سویه جدید کرونا خواهد پرداخت که اخیرا در آفریقای جنوبی مشاهده شده است.
 دانشمندان هشدار داده‌اند که این سویه می‌تواند بدترین و خطرناک‌ترین نوع کرونا تا امروز باشد و اثربخشی واکسن‌ها را با چالش روبرو کند. ویژگی مهمی که باعث نگرانی دانشمندان شده، تعداد بسیار زیادی جهش در این واریانت کووید-19 است؛ در واقع دو برابر جهش‌های موجود در گونۀ دلتا.

مقامات بهداشتی استرالیا در حال بررسی سویه آفریقاییِ کرونا
مقامات بهداشتی استرالیا روز (جمعه) اعلام کردند در حال بررسی‌های بیشتر روی سویه جدید ویروس کرونا هستند که به تازگی در آفریقای جنوبی شناسایی شده و در صورت لزوم، محدودیت هایی از جمله بستن مرزهای استرالیا به روی مسافران از این کشور آفریقایی را اعمال خواهند کرد.
 محققان در آفریقای جنوبی ابراز نگرانی کرده اند که ممکن است این سویه کروناویروس به خاطر جهش های غیرمعمولی که دارد، مسری تر بوده و در مقابلِ ایمنی بدن در برابر کووید19، مقاومت کند.
وزیر بهداشت استرالیا نیز اعلام کرد در صورتی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) این سویه را به عنوان یک سویه جدید و اصلی کروناویروس طبقه بندی کند، اقدامات لازم را به جهت جلوگیری از شیوع این سویه در استرالیا انجام خواهند داد.
انگلیس نیز در پی شناسایی و گسترش این سویه جدید، از روز (جمعه) به طور موقت محدودیت پروازهای رفت و برگشت از آفریقای جنوبی و برخی دیگر از کشورهای آفریقایی را اعمال کرده است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، چند هفته زمان لازم است تا کارشناسان به تاثیرات این سویه جدید و ویژگی های آن پی ببرند.
به گزارش "ساوت چاینا مورنینگ پست" - روزنامه انگلیسی‌زبان هنگ کنگی، استرالیا تاکنون حدود 205 هزار مورد ابتلا به کووید19 و 1985 مورد مرگ ناشی از عوارض ابتلا به این بیماری را به ثبت رسانده است.


انگلیس: سویه جدید کرونا یک نگرانی بین‌المللی است
 ساجد جاوید روز جمعه با ایراد سخنانی در مجلس عوام بیان کرد که سازمان بهداشت جهانی صبح امروز یک جلسه ویژه در این خصوص تشکیل داده تا ابعاد این سویه مورد بررسی قرار گیرد. اوضاع به گفته او به سرعت در حال تغییر است و درجه بالایی از عدم اطمینان وجود دارد.
وزیر بهداشت انگلیس توضیح داد که سویه موسوم به B.1.1.529 برای اولین بار توسط هنگ کنگ، از شخصی که از آفریقای جنوبی سفر کرده بود، شناسایی شد. انگلیس به گفته او نخستین کشوری بود که تهدید بالقوه این نوع جدید را شناسایی کرد و به شرکای بین المللی هشدار داد.
جاوید گفت: موارد بیشتری در آفریقای جنوبی و بوتسوانا شناسایی شده و به احتمال زیاد اکنون به کشورهای دیگر سرایت کرده است. این درحالیست که دولت آفریقای جنوبی دیروز در یک کنفرانس مطبوعاتی اطلاعاتی را که درباره این سویه می‌دانست، ارائه کرد.
وزیر بهداشت انگلیس با بیان اینکه سویه جدید دارای تعداد جهش‌های غیرعادی زیادی است، هشدار داد: ما نگران هستیم که این سویه ممکن است خطر قابل توجهی برای سلامت عمومی ایجاد کند.
وی افزود: دیروز، آژانس امنیت سلامت بریتانیا B.1.1.529 را به عنوان یک سویه جدید تحت بررسی و با اولویت بسیار بالا طبقه بندی کرد. شواهد اولیه نشان می‌دهد که این سویه ممکن است بیشتر از نوع دلتا قابل انتقال باشد و واکسن‌های فعلی ممکن است در برابر آن کمتر موثر باشند. همچنین ممکن است بر اثربخشی یکی از درمان‌های اصلی ما، تأثیر بگذارد.
جاوید گفت: سویه جدید به ویژه در آفریقای جنوبی، رشد تصاعدی داشته و موارد ابتلا در دو هفته گذشته چهار برابر شده است. در حالی که ما هنوز به طور قطع نمی دانیم که آیا رشد سریع در آفریقای جنوبی به طور مستقیم با این نوع جدید مرتبط است یا خیر، تجزیه و تحلیل تست پی‌سی‌آر نشان می دهد که موارد بسیار بیشتری از این نوع جدید نسبت به مواردی که تاکنون توالی یابی شده اند، وجود دارد.
وی افزود: همانطور که ما به یادگیری بیشتر در مورد این نوع جدید ادامه می دهیم، یکی از درس های این بیماری همه گیر این بوده است که باید سریع و در اولین لحظه ممکن حرکت کنیم.
وزیر بهداشت انگلیس بر همین اساس گام‌های انگلیس را برای مهار این ویروس توضیح داد و گفت: دیروز من اعلام کردم که - از ظهر امروز - شش کشور در جنوب آفریقا را در لیست قرمز سفر قرار می دهیم. این کشورها عبارتند از: آفریقای جنوبی، بوتسوانا، لسوتو، اسواتینی، نامیبیا و زیمبابوه. بنابراین هر کسی که مقیم بریتانیا یا ایرلند نباشد و در 10 روز گذشته در یکی از این کشورها بوده باشد، از ورود به انگلستان منع می شود.
وی افزود: ساکنان بریتانیا و ایرلند که از این کشورها وارد می شوند - از ساعت 4 صبح روز یکشنبه - وارد قرنطینه هتل خواهند شد. هرکسی که قبل از این تاریخ ها وارد می شود باید در روز 2 و روز 8 - حتی اگر واکسینه و قرنطینه شده باشد - همراه با سایر اعضای خانواده خود آزمایش پی‌سی‌آر را انجام دهد.
وزیر بهداشت انگلیس بیان داشت: اگر در 10 روز گذشته از هر یک از این کشورها وارد شده اید، از سازمان خدمات ملی بهداشت با شما تماس می گیرند و می خواهند که آزمایش پی‌سی‌آر انجام دهید. اما منتظر تماس نباشید و فورا آزمایشات پی‌سی‌آر را انجام دهید.
وی با اشاره به اینکه سایر اقدامات پیش‌گیرانه برای جلوگیری از شیوع سویه جدید در انگلیس جریان دارد گفت: اما این سویه برای همه ما یادآوری می کند که همه گیری کرونا هنوز به پایان نرسیده است

جلسه اضطراری سازمان جهانی بهداشت
 سازمان جهانی بهداشت (WHO) در پی شناسایی و گسترش سویه جدید کروناویروس در آفریقای جنوبی و بوتسوانا، روز (جمعه) جلسه ای اضطراری تشکیل خواهد داد.
پیش از این دانشمندان انگلیسی نسبت به ظهور سویه جدید کروناویروس با 32 جهش در بوتسوانا هشدار داده بودند.
بر اساس گزارش ها، بسیاری از جهش های این سویه نشان دهنده قابلیت بالای انتقال و مقاومت آن در برابر واکسن های کرونا است.
به گزارش بیزینس استاندارد، تا به امروز 22 تن تنها در آفریقای جنوبی به این سویه از کروناویروس مبتلا شده‌اند.
پژوهشگران آفریقای جنوبی می‌گویند سویه جدیدی از ویروس کرونا که به تازگی در این کشور شناسایی و موجب نگرانی شده است به دلیل جهش‌های زیاد، می‌تواند اثربخشی واکسن‌های موجود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید19 را با چالش مواجه کند.
‌ گونه تازه شناسایی شده در آفریقای جنوبی فعلا با عنوان B.1.1.529 مشخص می‌شود اما بعید نیست سازمان جهانی بهداشت به زودی مانند سویه‌های بتا و دلتا یک نام یونانی برای آن انتخاب کند.

نگرانی از سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی
شناسایی سویه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی نگرانی‌های جدی ایجاد کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان ، خبرنگار سی ان ان مستقر در ژوهانسبورگ با اشاره به شناسایی سویه جدید کرونا در این کشور گفت: ساعت‌ها و روز‌های مهمی در پیش است، چون مشخص می‌کند که این سویه در منطقه و جهان چقدر گسترش می‌یابد.
وی افزود دانشمندان به علت تعداد زیاد جهش‌ها در این سویه و گسترش سریع آن در بین جوانان، بسیار نگران شده اند. نرخ پایین واکسیناسیون به ویروس کرونا اجازه می‌دهد که آسان‌تر جهش کند. تک تک افرادی که واکسن نزده اند ممکن است یک میزبان احتمالی برای سویه جدید کرونا باشند. صبح امروز میزان آلودگی افراد به سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی افزایش یافته است. شناسایی سویه جدید کرونا تاثیر منفی خود را بر بازار‌های مالی جهان از توکیو، هنگ کنگ و شانگ‌های گرفته تا لندن، پاریس و فرانکفورت، نشان داده است. وضع امروز بازار بورس در آمریکا در آغاز فعالیت کاری بازار، مناسب نبود.
خبرنگار سی ان ان گفت: این سویه جدید هنوز به عنوان یک سویه نگران کننده معرفی نشده است، اما از نظر دانشمندان بسیار نگران کننده است، چون تعداد جهش‌ها در آن بسیار زیاد است. بیش از 30 جهش در این سویه از کرونا، روی "پروتئین اسپایک"رخ داده است، برخی از این جهش‌ها برای دانشمندان شناخته شده است و برخی دیگر شناخته شده نیست. نشانه‌های اولیه در آفریقای جنوبی و در منطقه حکایت از آن دارد که این سویه به سرعت دارد از سویه دلتا پیشی می‌گیرد. آفریقای جنوبی در مقطع زمانی کنونی در وضع خوبی از بیماری همه گیر کرونا قرار داشته است، اما این هشدار خیلی سریع در مورد سویه جدید به صدا در آمد، چون احتمال خطرناک بودن این سویه بسیار بالا است.

اعلام وضعیت اضطراری ملی در جمهوری چک
دولت جمهوری چک به علت افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بار دیگر وضعیت اضطراری ملی در این کشور اعلام کرد.
وضعیت اضطراری به دولت این امکان را می‌دهد که حقوق اساسی مانند آزادی تجمعات را ممنوع کند. علاوه بر این، دانشجویان پزشکی به انجام خدمت در بیمارستان‌ها اعزام می‌شوند.
پس از تصمیم امروز هیات دولت، این اقدام از فردا به مدت 30 روز اجرا خواهد شد.
براساس دستور دولت جمهوری چک رستوران ها، قهوه خانه‌ها و باشگاه‌های شبانه باید ساعت 10 شب بسته شوند.
مراسم فرهنگی و ورزشی فقط با حضور 1000 بازدیدکننده که همگی باید واکسینه شده باشند برگزار خواهد شد.
دولت این کشور می‌گوید که امیدوار است با این اقدامات اوضاع را تحت کنترل درآورد و از قرنطینه سراسری جلوگیری کند.
در جمهوری چک با جمعیت بیش از 10میلیون نفر، بیش از 6میلیون نفر واکسینه شده اند.
بیشترین امار مبتلایان در بخش‌های شرقی کشور شناسایی شده اند. بیمارستان‌های این مناطق از کشور پر از بیمار است و شماری از بیماران با چرخبال به بیمارستان‌های پراگ پایتخت این کشور منتقل شدند.

مثبت شدن تست کرونای رئیس جمهور چک
میلوش زمان، رئیس جمهور چک هم که روز پنجشنبه بعد از تقریبا هفت هفته ازبیمارستان مرخص شده بود دوباره در همان روز به بیمارستان بازگردانده شد. رسانه های محلی دلیل این مسئله را مثبت شدن تست کرونای وی اعلام کردند.
وی که 77 سال سن دارد تا به حال سه بار واکسن کرونا تزریق کرده و در وی علائم ابتلا به کرونا هم وجود نداشته است.
سخنگوی رئیس جمهور چک شب گذشته از مثبت شدن تست کرونای وی و بازگشت به بیمارستان خبر داد.

نجات جان نیم میلیون شهروند اروپایی به دلیل تزریق واکسن
سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرده که واکسیناسیون کرونا به تنهایی در اروپا حداقل زندگی نیم میلیون شهروند اروپایی را نجات داده است. بر اساس گزارش این نهاد بین المللی تنها در گروه سنی بالای 60 سال از زمان شروع کمپین واکسیناسیون در اروپا در مجموع جان 470 هزار نفر از مرگ نجات داده شده است. در این ارزیابی گروه سنی زیر 60 سال مورد بررسی قرار نگرفته است. در این نظر سنجی از داده های بیش از نیمی از 53 کشور اروپایی استفاده شده است.

تشدید محدودیت ها در پرتغال
با وجود نرخ بالای واکسیناسیون در پرتغال دوباره موارد ابتلای جدید به کرونا افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل این کشور مجددا محدودیت های کرونایی را در دستور کار قرار داده است.
بر اساس اعلان نخست وزیر پرتغال همه سافران هوایی که می خواهند وارد این کشور شوند و قبلا واکسینه شده اند باید در بدو ورود یک تست منفی کرونا هم ارائه دهند. این امربرای رفتن به کلوپ های شبانه ، کافه ها، شرکت در رویدادهای مهم و رفتن به خانه های سالمندان هم ضرورت دارد حتی اگر فرد کاملا واکسینه شده باشد. همچنین استفاده از ماسک در فضاهای داخلی هم اجباری می شود. پرتغال کشوری است که یکی از بالاترین نرخ میزان واکسیناسیون در دنیا را دارد.

رکورد جدید ابتلای روزانه در بلژیک
کشور بلژیک هم رکورد جدیدی را در آمار مبتلایان روزانه ثبت کرده و بر اساس اعلام نهادهای بهداشتی در این کشور در عرض 24 ساعت 23621 مورد ابتلای جدید به کرونا ثبت شده که بالاترین رکورد از آغاز شیوع بحران در این کشور بوده است. این رقم از آنجایی که در بلژیک آمارها با تاخیر اعلام می شود مربوط به روز دوشنبه است.
همچنین شمار بیماران بستری شده در بیمارستان ها و موارد مرگ های کرونایی در این کشور هم به شدت رو به افزایش است. بر اساس اطلاعات نهادهای بهداشتی در بلژیک در هفت روز گذشته به صورت میانگین روزانه 294.7 بیمار کرونایی در این کشور بستری شده و 37.3 هم روزانه جان خود را از دست داده اند.
نرخ مبتلایان هفتگی به ازای هر 100 هزار نفر در این کشور هم به رقم بالای 1616.4 رسیده است. حدود 75 درصد 11.5 میلیون سکنه بلژیک تا به حال کاملا علیه کرونا واکسینه شده اند.

چراغ سبز آژانس دارویی اروپا برای واکسیناسیون کودکان بالای 5 سال
آژانس دارویی اروپا برای تزریق نخستین واکسن کرونا مخصوص کودکان بالای پنج سال در کشورهای اروپایی چراغ سبز نشان داد. این واکسن تولید دو شرکت آمریکایی و آلمانی فایزر/بیون‌تک است و تزریق آن به کودکان می‌تواند آغاز شود.
به این ترتیب پس از ایالات متحده و رژیم صهیونیستی واکسیناسیون کودکان بالای پنج سال در کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز کلید می‌خورد. آژانس دارویی اروپا EMA در آمستردام در بیانیه‌ای اعلام کرد تزریق سراسری واکسن به کودکان می‌تواند از جمعه 26 نوامبر (پنجم آذر) آغاز شود.
دوز واکسن مخصوص کودکان بین پنج تا 12 سال کمتر از واکسن نوجوانان بالای 12 سال است و واکسیناسیون آنها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید19 در دو نوبت به فاصله سه هفته انجام می‌شود.
استفاده سراسری از واکسن کودکان بالای پنج سال در کشورهای اروپایی مستلزم تائید کمیسیون اتحادیه اروپاست و این کار یک روند معمول اداری به شمار می‌رود.
صدور مجوز ملی برای استفاده از واکسن کودکان در کشورهای مختلف اروپایی متفاوت است و در آلمان لازم است کمیسیون دائمی واکسیناسیون این کار را توصیه کند.

نارضایتی شهروندان آلمانی از اقدامات ضد کرونایی
نتایج یک نظر سنجی هم نشان می دهد که حدود دو سوم شهروندان آلمانی ( 63 درصد) بر این عقیده اند که به اندازه کافی برای حمایت علیه ویروس کرونا کار انجام نشده است. 31 درصد هم اقدامات را کافی ارزیابی کرده اند.
این نظر سنجی که به سفارش زد دی اف آلمان انجام شده نشان می دهد که 52 درصد شهروندان خواستار تقویت اقدامات کرونایی برای مهار این بحران هستند. 15 درصد اقدامات فعلی را بیش از حد دانسته و 30 درصد هم اقدامات فعلی را درست دانسته اند.

تداوم توقف ترددهای هوایی با آفریقای جنوبی در اروپا
هلند هم با توجه به کشف سویه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی پروازهای خود از این منطقه را متوقف کرده است. ایتالیا هم ورود افرادی که در 14 روز گذشته به کشورهای جنوب آفریقا سفر کرده اند را ممنوع کرده است. جمهوری چک هم این قاعده را در دستور کار قرار داده است. اتحادیه اروپا هم اعلام کرده که می خواهد توقف تردد های هوایی با جنوب آفریقا را در دستور کار قرار دهد.
بریتانیا هم پروازها از شش کشور آفریقایی را به دلیل بروز سویه جدیدی از ویروس کرونا متوقف کرده است.
"ساجد جاوید"، وزیر بهداشت انگلیس عصر روز گذشته تصریح کرد: «ممکن است این سویه بیشتر از نوع دلتا قابل انتقال باشد و واکسن های موجود در برابر آن تاثیر کم‌تری داشته باشند.»
به همین دلیل تمامی پروازها از آفریقای جنوبی، نامیبیا، لسوتو، اسواتینی، زیمبابوه و بوتسوانا به بریتانیا از ظهر جمعه 26 نوامبر به حالت تعلیق در خواهند آمد.
دانشمندان آفریقای جنوبی پیشتر اعلام کرده بودند که سویه B.1.1.529 تعداد جهش‌های بسیار بالایی" دارد. جو فاهلا، وزیر بهداشت آفریقای جنوبی، این سویه را "به‌طور جدی نگران‌کننده" دانسته است.
آلمان هم آفریقای جنوبی را به دلیل کشف نوع جدید ویروس کرونا به عنوان منطقه خطر با ویروس های جهش یافته اعلام می کند.
"ینز اشپاهن"، وزیر بهداشت آلمان صبح روز جمعه اعلام کرد که این مقررات از امشب لازم الاجرا خواهد بود و خطوط هوایی تنها مجاز به انتقال شهروندان آلمانی به آلمان خواهند بود.
اتحادیه اروپا هم می خواهد تردهای هوایی به آفریقای جنوبی را به دلیل کشف این سویه جدید متوقف کند.
"اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی در پیامی توئیتری اعلام کرد که کمیسیون در همکاری و هماهنگی نزدیک با کشورهای عضو این اتحادیه پسشنهاد می دهد که طرح ترمز اضطراری به منظور توقف ترددهای هوایی از جنوب آفریقا به دلیل شیوع نوع نگران کننده B.1.1.529 فعال شود.
فرانسه هم کنترل های مرزی شدیدتر برای مهار ویروس کرونا را در دستور کار قرار داده است.
وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرده که جزئیات این مسئله طی 24 تا 48 ساعت آینده اعلام می شود.
ارتش آلمان برای اولین بار در عملیات انتقال بیماران اورژانسی کرونایی مشارکت می کند
نیروی هوایی ارتش آلمان هم برای اولین بار در انتقال بیماران ازبخش های مراقبت های ویژه همکاری می کند.
شمار مبتلایان به کرونا در آلمان هم همچنان روند صعودی را طی می کند.

رکورد جدید ابتلای روزانه به کرونا در آلمان
انستیتو رابرت کخ آلمان اعلام کرد که 76414 نفر دیگردر این کشور در عرض 24 ساعت به کرونا مبتلا شده اند که تعداد آن ها 23444 نفر بیشتراز جمعه هفته گذشته بوده است و نرخ مبتلایان جدید به ازای هر 100 هزار نفر در عرض یک هفته هم در آلمان به 438.2 افزایش پیدا کرده است. 357 نفر دیگر هم در عرض 24 ساعت در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را ازدست داده اند.
فرانک اولریش مونتگومری، رئیس انجمن جهانی پزشکان با توجه به شمار روزافزون موارد ابتلا به کرونا در آلمان درباره به وجود آمدن شرایط دراماتیک در کلینیک های آلمان هشدار داده است.
وی در این باره گفته است: ما همگی خود را برای به وجود آمدن شرایط تریاژآماده می کنیم.
فرانسه هم می خواهد بیماران بخش های مراقبت های ویژه از آلمان را بپذیرد. این خبر را سخنگوی نخست وزیر فرانسه اعلام کرده است.
انستیتو رابرت کخ آلمان همچنین از شیوع گسترده کرونا در مدارس آلمان خبر داده است.

روند صعودی مبتلایان به کرونا در انگلیس
در انگلیس هم موارد ابتلا به کرونا همچنان رو به افزایش است. نهادهای بهداشتی در این کشور ازابتلای 47240 مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور در عرض 24 ساعت خبر داده اند. شمار موارد ابتلا به کرونا در انگلیس بین 19 و 25 نوامبر حدود 9.5 درصد در مقایسه با هفته قبل از آن گسترش پیدا کرده است. 147 نفر هم در عرض 24 ساعت در اثر ابتلا به کرونا جان خود را ازدست داده اند.
به دلیل افزایش تعداد بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان های هلند احتمالا بیمارستان ها در این کشور مجبور خواهند شد درمان حاد سایر بیماران را به تعویق بیاندازند. این خبر را وزیر بهداشت هلند در لاهه اعلام کرد. وی اعلام کرد که در حال حاضردر حال بررسی این مسئله است که آیا باید برای بیمارستان ها وضعیت اضطراری اعلام شود.
"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان هم برای ایجاد مشترک ستاد دائمی بحران کرونا با دولت ائتلافی آینده برای مهار این بحران اعلام آمادگی کرده است.
وی عبور آمار مرگ های کرونایی در کشوراز مرز 100 هزار نفر را بسیار غم انگیز دانسته و گفت: متاسفانه ما همچنان در مرحله افزایش تصاعدی شمار مبتلایان جدید قرار داریم و می دانیم که شمار بیماران بخش های مراقبت های ویژه هم همچنان افزایش می یابد. ما به محدودیت های ارتباطی بیشتر نیاز داریم.

نظر شما