شناسهٔ خبر: 50802862 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

حكيم خيرانديش در نشست خبري:

طب سنتي در دولت قبل كنارگذاشته شد/برخورد افراطي با طب سنتي به زيان جامعه است

پدر طب سنتي ايران در نشست خبري با بيان اينكه طب سنتي در دولت قبل كنار گذاشته شد، گفت: اميدواريم در دولت جديد و با همكاري مجلس طب سنتي احياء شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری شبستان، حكيم حسين خيرانديش در نشست خبري روز جهاني ديابت با هشدار عوارض کرونا گفت: عوارض کرونا سردی بر جای می‌گذارد و این سردي باعث افسردگی می‌شود و در تن و بدن سودا پدید می‌آورد که زمینه گرایش سریع به دیابت را فراهم می‌کند. اگر این دیابت فراگیر شود باید اقدامات ضد سودا انجام دهیم.
 
وی به راه حل جلوگیری از ابتلا به کرونا اشاره کرد و افزود: یکی از کار‌های ثمربخش گرم نگه داشتن گوارش است. سبد غذایی باید به سمت موادغذایی گرم مزاج برود. نوشیدن آب سرد بین غذا به ویژه ناجویدن غذا و کم جویدن آن قطع شود. هرچقدر غذا کاملتر جویده شود خلط لیف‌تری تولید می‌شود و خون رقیق‌تری تولید می‌کند و سودا شکل نمی‌گیرد. آب سرد معده را سرد می‌کند و زمینه را برای بروز دیابت فراهم می‌کند. بهتر است نوشیده نشود. خوب است از آب جوشیده خنک شده استفاده کنیم. 
 
وي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران، با بيان اينكه تزريق عمومي واكسن موجب كاهش التهاب و استرس جامعه و بالارفتن آرامش مردم خواهد شد، گفت:
 
توصيه طب سنتي اين است كه بعد از تزريق واكس كرونا، افرادي كه داراي بيماري هاي زمينه اي مانند ديابت، فشار خون و… هستند بعد از دريافت واكسن، حجامت انجام دهند.
 
وی به مراحل تبیین طب سنتی اشاره کرد و گفت: طی سنتی در حال برداشتن گام‌های اولیه تولد است. ۱۰ سال اول مربوط به معرفی آن است، ۱۰ سال دوم روی زمینه اجتماعی و ۱۰ سال سوم زمینه علمی و دانشگاهی کار می‌شود. دهه آینده، دهه کار علمی است و باید با زبان علمی گزارشات مطرح شود.
 
وی برخورد افراطی با طب سنتی را موجب زیان جامعه دانست و به مقایسه طب سنتی ایرانی که طب سوزنی و چینی پرداخت و گفت: طب سنتی نسبت به طب چینی چهار مزاجه است با اقلیم‌های چهارگانه و مزاج‌های گوناگون قابلیت سازگاری دارد، همچنین قابل برگردان به زبان علمی است و کم و کاست طب جدید را می‌تواند بردارد. تجربیات اگر در اختیار طب جدید قرار بگیرد می‌تواند رشد پیدا کند. در دانشگاه‌هایی که طب سوزنی و چینی تدریس می‌کردند حضور داشتیم و خود آنان از طب سنتی ایرانی استفاده می‌کردند.
 
خیراندیش به راه اندازی دانشکده‌های طب سنتی اشاره کرد و گفت: برای این کار مصوبه شورای انقلاب فرهنگی را داریم. در در زمان ریاست جمهوری جناب روحانی موضوع طب سنتی کنار گذاشته شد و شاهد بی توجهی و بی عنایتی بودیم امیدواریم در دولت جدید اتفاقات خوبی بیفتد.
 
وی افزود: در مدت فعالیت دولت جدید اقدامات خوبی در زمينه احیاي آیین نامه های طب سنتی انجام شده است و اگر سازمان طب سنتی اجرا شود و عنایت مجلس باشد موتور طب سنتی با سرعت زیاد حرکت خواهد کرد.
 
وی با فرق بین طب سنتی و طب اسلامی نیز اشاره داشت و در این باره گفت: مجموع اطلاعات برآمده از حکمای طبابت سنتی طب سنتی را مدید آورده است. طب اسلامی برامده از مجموعه احادیث و روایات دارای برد درمانی است. اطلاعات پایه طب در طب سنتی است، اما از اطلاعات موجود در روایات و احادیث هم نباید غافل بود. یک ساختار اشتراکی بینشان وجود دارد مثلا هیچ حدیثی بدون توجه مزاجی وجود ندارد.
 
خیراندیش با اشاره به روز جهاني ديابت گفت:در شرایط جاری و با وجود کرونا که زمینه سودا زایی و سردی دارد دیابت را سودای سرد معرفی می‌کنیم و اگر این ۲ بیماری پیوند بخورند شیوع بسیار گسترده‌ای در حوزه دیابت داریم که لازم است در سبک زندگی توجه کنیم.
 
وی تصریح کرد: امروز دیابتی که در طب سنتی معرفی می‌شود را نداریم چرا که دیابت گرم است. مردمان قدیم به خاطر طبع گرم دیابت گرم داشتند. عمده دیابت امروز حتی در افراد گرم مزاج دیابت سرد است، که در کودکان و زنان باردار و ... به دلیل تغییر سبک زندگی می‌بینیم.
 
حكيم طب سنتی افزود: اگر بنا داریم به درمان بپردازیم باید از ضد دیابت‌های گرم استفاده کنیم. سیب ترش، زردالو، کیوی و به ضد دیابت است. به پخته شده داخل سرکه که به سرعت دیابت را کاهش می‌دهد.
 
این متخصص طب سنتی توضیح داد: به سبب تغییر سبک زندگی مردم دیگر دیابت گرم وجود ندارد و دیابتی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد، دیابت نوع سرد است که در میان تمام گروه‌های سنی حتی کودکان و زنان باردار دیده می شود و درمان این نوع دیابت باید از طریق ضددیابت‌های گرم صورت گیرد.
 
استاد خیراندیش با اشاره به راه‌های پیشگیری از دیابت گفت: کاهش سطح صفرای بدن با افزایش دیابت رابطه مستقیم دارد؛ به همین منظور برای پیشگیری از دیابت سرد بهتر است در رژیم غذایی خود از غذاهای صفرازا بیش‌تر استفاده کنیم؛ غذاهای شور, تلخ, شیرین و تند از جمله غذاهای صفرازا هستند.
 
وی ادامه داد: در حوزه طب سنتی درمان دیابت به وسیله عرق گزنه, عرق نعنا, عرق شمبلیله و بِه مخلوط شده با سرکه صورت می‌گیرد و مصرف میوه‌های زردآلو, کیوی, سیب ترش و بِه نیز می‌تواند در پیشگیری از دیابت گره‌گشا باشد.
 
وی افزود: پیاده‌روی روزانه و تنفس هوای لطیف به شکل تنفس عمیق، گردش خون را افزایش می‌دهد و سبب می‌شود سودا و به دنبال آن دیابت به وجود نیاید.
پایان پیام/55