شناسهٔ خبر: 50521898 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

برخورد خشونت‌آمیز با پناهندگان در مرزهای لهستان

اقتصاد ایران: یک نشریه آلمانی در گزارشی به روند خشونت بار بازگرداندن پناهندگان در مرزهای لهستان با بلاروس توسط مرزبانان دولتی پرداخت که در آن حتی به کودکان هم رحم نمی‌شود.

صاحب‌خبر -
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه "فوکوس" آلمان در مطلبی به بازگرداندن خشونت آمیز پناهندگان در مرزهای لهستان با بلاروس پرداخت که در آن حتی به نوجوانان و کودکان هم رحم نمی شود.

سازمان های امدادی اتهامات جدی به لهستان به دلیل اخراج های غیر قانونی پناهجویان به بلاروس وارد می کنند که در آن حتی نوجوانان و کودکان هم از این امر مستثنی نیستند.

نشریه فوکس در این گزارش به شرح حال جلیل 15 ساله پناهنده ای از سوریه پرداخت که کابوسی سخت را در این منطقه تجربه کرده بود. وی در جنگل های این مناطق مرزی چندین شب و روز سرد را گذرانده و زنده مانده بود. در سر او جهنمی از خاطرات وحشتناک انباشته است. جلیل و پدرش اندکی قبل از تعطیلات آخر هفته موفق شدند همراه با دو پناهجوی دیگر از مرز شرقی با اتحادیه اروپا و منطقه ممنوعه لهستان که از اوایل سپتامبر در وضعیت اضطراری قرار دارد عبور کنند. به گفته جلیل اما آن ها بالاخره به دام گروه پلیس مرزی لهستان افتادند.

این نوجوان 15ساله در گفتگویی با نشریه فوکوس آلمان اظهار داشت که وی موفق شد از دست پلیس های مرزی فرار کند، اما پدرش بدشانس بود و دستگیر شده و دوباره به مرزهای بلاروس بازگردانده شد. گفته می شود پدر این جوان سوری به شدت مجروح شده بود.

"مارتا گورکزینسکا" یک وکیل و فعال حقوق بشر و همکارش به شدت از این گونه اقدامات دولت لهستان عصبانی بوده و به آن انتقاد وارد می کنند.

وی در این باره گفته است: این بازگرداندن های پناهندگان کاملا غیر قانونی و ناسازگار با حقوق بشر است. اگر چه هر فردی این حق را دارد که از کشور دیگری درخواست پناهندگی کند، اما پلیس مرزی لهستان این حق را از این پناهجویان سلب کرده و روند به عقب برگرداندن مهاجران را به صورت گسترده در پیش گرفته است. شواهد حاکی از آن است که تنها در یک روز صدها مورد اخراج های خشونت آمیز در مرزهای لهستان انجام می شود.

البته این آمارها دقیق نیستند چرا که دولت ورشو در اوایل سپتامبر مناطق مرزی با لهستان را به عنوان منطقه ممنوعه اعلام کرده و ناظران مستقل و روزنامه نگاران و سازمان های غیر دولتی را از ورود به این منطقه منع کرده است. حتی آژانس پناهندگان سازمان ملل هم حق ورود به این منطقه را ندارد.

از سوی دیگر دولت لهستان این گونه اخراج های غیر قانونی مهاجران از مرزها را انکار نمی کند و برعکس طرحی را دنبال می کند که با نادیده گرفتن قوانین بین المللی عقب گرداندن ها را یک اقدام قانونی اعلام کند.

"مارتا گورکزینسکا" همچنین تاکید کرد که بدتر از آن این است که دولت لهستان حتی اجازه کمک های بشر دوستانه به این منطقه ممنوعه را نمی دهد.

وی همچنین گفت: اکثر پناهندگان نمی توانند به بیمارستان بروند و تنها چیزهایی که برای آن ها واقعا وجود ندارد غذا، آب و راهی برای گرم کردن است. ما در این مناطق تا به حال دمای هوای 7 درجه زیر سفر را هم تجربه کرده ایم.

این وکیل جوان همچنین ممنوع بودن کمک های بشر دوستانه به این منطقه را باور نکردنی دانسته و تاکید کرد که سازمان های امدادی باید به صورت مخفیانه از پناهندگان مراقبت کنند تا از دستگیری آن ها توسط پلیس مرزی لهستان جلوگیری کنند. دولت لهستان هیچ اقدامی برای کمک به ین پناهجویان نمی کند.

لهستان از دوم سپتامبر یک وضعیت استثنایی را در مناطق مرزی کشورش با بلاروس ایجاد کرده که بر اساس آن اجازه ورود به این منطقه به سازمان های حقوق بشری و خبرنگاران داده نمی شود.

پارلمان لهستان روز جمعه هم بالاخره چراغ سبز برای ساخت یک حصار مرزی دائمی در مرزها با بلاروس را نشان داده و مجوز نهایی برای آن را صادر کرد. دولت ملی محافظه کار لهستان می خواهد با این پروژه که حدود 353 میلیون یورو هزینه در بر خواهد داشت به مسئله هجوم پناهندگان واکنش نشان دهد.

این حصار مرزی قرار است به طول بیش از 100 کیلومتر در امتداد مرزهای شرقی اتحادیه اروپا گسترش یابد.

ورشو در هفته های اخیر هزاران سرباز را در این مرزها مستقر کرده و یک حصار موقت در امتداد این مرزها کشیده و کنترل ها را به شدت تشدید کرده است.

سازمان عفو بین‌الملل از لهستان خواسته تا وضعیت فوق العاده در این منطقه را لغو کرده و مراقبت و تامین مناسب نیازهای پناهندگان و رسیدگی به درخواست های پناهندگی آن ها را در دستور کار قرار دهد.

نهادهای امدادی با توجه به زمستان پیش رو درباره بدتر شدن شرایط پناهندگان در مرزها هشدار داده‌اند. بر اساس اطلاعات آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد تا کنون حدود 8 پناهجو در این منطقه مرزی و به دلیل شرایط بد زندگی جان خود را از دست داده‌اند.

سازمان ملل از اتحادیه اروپا و بلاروس یافتن یک راه حل سریع برای بهبود شرایط پناهندگان گرفتار شده در مناطق مرزی را درخواست کرده است.

رئیس بخش اروپایی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در این باره گفته است: این غیر قابل قبول است که مردم در این منطقه بمیرند و جان دیگران به خطر بیافتد. این پناهندگان گروگان یک بن بست سیاسی هستند که اکنون باید حل شود.

در نشست اخیر سران اروپا در بروکسل در 22 اکتبر این مسئله آشکار شد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با وجود این شرایط سخت در مسئله سیاست مهاجرتی بسیار دچار جدایی و اختلاف نظر هستند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: