شناسهٔ خبر: 50443791 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

پشت پرده حمله سايبري به پمپ بنزين ها؛ايران اقدامات تلافي جويانه انجام خواهد داد

صاحب‌خبر -
پشت پرده حمله سايبري به پمپ بنزين ها؛ايران اقدامات تلافي جويانه انجام خواهد داد

 خبرگزاری آریا-دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره حمله سایبری به پمپ بنزین ها گفت:احتمالا این حمله توسط یک کشور خارجی انجام شده است و هدف این حمله ایجاد اختلال در خدمت‌رسانی به مردم است. 

به گزارش خبرگزاری آریا،دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان این که حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت‌رسانی توسط یک کشور خارجی انجام شده، گفت: با تمهیداتی که از قبل از لحاظ امنیتی در نظر گرفته شده بود، به هیچ وجه به اطلاعات سهمیه مردم لطمه‌ای وارد نشده و فقط در نظام خدمت‌رسانی اختلال ایجاد شده است.
 سیدابوالحسن فیروزآبادی در برنامه تلویزیونی، درباره حمله به جایگاه‌های سوخت‌رسانی توضیح داد: این حمله ساعت 11 صبح سه‌شنبه اتفاق افتاد و ما در همه جایگاه‌های بنزین کشور شاهد اختلال وسیع بودیم. دستگاه‌های مربوطه به مساله پرداختند و علائم یک حمله سایبری را مشاهده کردند. این حمله سایبری خوشبختانه خسارت‌های سخت‌افزاری به دنبال نداشته و فقط در ارائه خدمت به شهروندان ایجاد اختلال کرد که کارشناسان در مدت کوتاهی توانستند راه‌ حل رفع مشکل را پیدا کنند. حدود 4600 جایگاه سوخت‌رسانی بنزین در کشور داریم که باید اصلاحاتی در برنامه نرم‌افزاری‌شان انجام دهند و این کار از ساعت پنج بعدازظهر به‌تدریج در حال انجام است.
او با بیان این که این حمله احتمالا توسط یک کشور خارجی انجام شده است، افزود: الان زود است اعلام کنیم حمله از سوی کدام کشور و به‌ چه صورت بوده اما هدف این حمله ایجاد اختلال در خدمت‌رسانی به مردم است. متاسفانه اخیرا در سیستم راه‌آهن هم شاهد چنین اختلال گسترده‌ای بودیم که توانستیم با توان سایبری در کشور ظرف ساعات کمی مشکل را رفع عیب کنیم. این حادثه هم در مدت کوتاهی رفع عیب شده اما به دلیل گستردگی جایگاه‌ها در سرتاسر کشور، به‌تدریج باید تیم‌هایی اعزام شوند و رفع اشکال کنند و امیدواریم تا ظهر روز چهارشنبه رفع اشکال شود.

واکنش شمخانی به ماجرای حمله سایبری اخیر
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: مدیریت هوشمند آبان 1400 نارسایی و نابسامانی آبان 98 را بیشتر برملا کرد.
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی شب (چهارشنبه) در توئیتی نوشت: ‏گرچه خط اول پدافند غیرعامل با ⁧‫حمله سایبری به سامانه سوخت شکست، اما خط دوم آن با اقدام هماهنگ و به موقع دستگاه‌های اجرایی، امنیتی و رسانه‌ها، دشمن را در هدفش یعنی به آشوب کشیدن ⁧‫ایران‬⁩ ناکام گذاشت.
وی افزود: مدیریت هوشمند آبان 1400 نارسایی و نابسامانی آبان 98 را بیشتر برملا کرد.
لازم به ذکر است، مرکز افتای ریاست‌جمهوری با صدور اطلاعیه‌ای درباره حادثه سایبری حمله به سامانه هوشمند کارت سوخت کشور، درباره این حادثه توضیح داد.

هاآرتص: نهادهای امنیتی اسرائیل به دنبال دشوار کردن زندگی ایرانیان است
روزنامه هاآرتص چاپ تل آویو نوشت که هدف جدید اسرائیل، دشوارتر کردن زندگی ایرانیان است.
حتی اگر اسرائیل عامل حمله سایبری که در روز سه‌شنبه ده‌ها هزار راننده ایرانی را آزار داد، نبود، این حمله با آخرین استراتژی نهادهای امنیتی تل آویو مطابقت دارد...
 در ادامه این مطلب آمده است: حمله سایبری اخیر به پمپ بنزین های ایران نشان از استراتژی جدید اسرائیل برای مهار برنامه هسته ای ایران دارد: سخت تر کردن زندگی روزمره ایرانیان.
حتی اگر اسرائیل عامل این حمله سایبری که در روز سه‌شنبه ده‌ها هزار راننده ایرانی را آزار داد، نبود، این حمله با آخرین استراتژی نهادهای امنیتی تل آویو علیه برنامه هسته‌ای ایران همراه است که آن، بهره برداری از سبک زندگی طبقه متوسط ایران است.
مقامات امنیتی اسرائیل اخیراً هدف خود را متوجه افکار عمومی ایران یا حداقل طبقه متوسط شهری تحصیلکرده کرده اند چراکه آنها را نقطه ضعف تهران می دانند. اسرائیل بر این باور است که این گروه تحمل آسیب به کیفیت زندگی خود را آنچنان ندارد.
یک منبع دیپلماتیک اخیرا تأیید کرد که مقامات اسرائیلی تصمیم گرفته‌اند از ویژگی «تزفونبونی» (اصطلاحی عبری و منفی برای ساکنان شمال تل‌آویو که ثروتمند و لوس تلقی می شوند) طبقه متوسط شهری پرجمعیت ایران استفاده کنند.
وی گفت که مقامات اسرائیلی دریافته اند که طیف شهرنشین تحصیلکرده از بیان مواضع خود نمی ترسند و زمانی که آرامش نسبی زندگی خود را تهدید می کنند، ساکت نمی نشینند.
یک مقام ارشد اسرائیلی اخیراً گفت که مشکلات روزانه برای تهران مسئله آفرین شده است و حمله سایبری روز سه‌شنبه که بر 4300 پمپ بنزین در سراسر کشور تأثیر گذاشت، آخرین نمونه ی آن است.

هدف از حمله سایبری به سامانه توزیع سوخت
در ابتدا ممکن است برخی تصور کنند ماجرای حمله به سامانه توزیع سوخت یک عملیات تروریستی دیگر از عملیات تروریستی ای که مدت ها است ایران دچار آن می باشد است.
اما اگر به هماهنگ بودن جریان حمله به سامانه توزیع سوخت و بحث پوشش فوری رسانه ای آن توجه داشته باشید متوجه می شوید که جریان بسیار فراتر از یک حمله سایبری ساده بود.
هدف ظاهری ایجاد اخلال در توزیع سوخت در ایران بود اما مدتی بود بحث تغییر قیمت سوخت و همچنین افزایش آن توسط رسانه های مخالف ایران دست به دست می شد تا زمینه ساز این جریان باشد.
و بعد به یکباره جریان با پوشش بسیار گسترده رسانه ای مواجه شد که نه فقط رسانه های فارسی زبان مخالف جمهوری اسلامی بلکه حتی رسانه های دیگر مخالف جمهوری اسلامی آن را پوشش دادند.
این در حالی بود که علیرغم این حمله سایبری و اخلال ایجاد شده توزیع سوخت آزاد در تمام جایگاه های سوخت انجام می شد.
مشخص است که تنظیم کنندگان این عملیات تصور می کردند با ایجاد اخلال در توزیع سوخت و همزمان ایجاد حمله رسانه ای و روانی شرایط به گونه ای می شود که به یکباره مردم به جایگاه های سوخت هجوم بیاورند و بنزین این جایگاه ها ظرف چند ساعت خالی شود و سپس با توجه به اینکه سامانه تعطیل است بنزین هم توزیع نشود و درگیری ایجاد شود و در نهایت جریان حوادث دو سال پیش تکرار شود و شاید هم با موج سواری رسانه ای بتوانند یک بحران برای ایران درست کنند.
بر عکس تصور ها و ظاهر نمایی ها به نظر نمی رسد هدف اصلی اسرائیلی ها از تخصیص بودجه یک و نیم میلیارد دلاری برای حمله به تاسیسات زیربنایی ایران بحث حمله هوایی و نظامی باشد بلکه به نظر می آید این بودجه برای انجام عملیات تخریبی و حمله های سایبری و رسانه ای بر علیه ایران تخصیص داده شده و اسرائیلی ها برای اینکه اذهان را از برنامه اصلی خود منحرف کنند با فضا سازی تلاش می کنند همه توجه ها را به بحث حمله هوایی خود منحرف کنند.
به هر صورت اگر از هر نظامی ای سوال کنید قطعا به شما می گوید آنکه می خواهد حمله نظامی انجام دهد هیچ وقت از قبل اعلام نمی کند تا طرف مقابل آمادگی داشته باشد، بلکه تلاش می کند از گزینه غالفگیری حد اکثر استفاده را نمایند
واکنش مقامات و موسسات مرتبط ایرانی نیز قابل تحسین بود، آنها با آرامش کامل توانستند ماجرا را جمع و جور کنند و به جای اینکه در دام نقشه دشمن گیر کنند نشان دادند که خود را برای چنین اتفاقاتی آماده کرده اند و بر عکس تصور آمریکایی ها و اسرائیلی ها علیرغم اینکه دولت ایران تازه کار را دست گرفته ولی خیلی سریع بدون هیچ هزینه ای ماجرا را جمع و جور کرد.
هفته گذشته شرکت مایکروسافت اعلام کرد که تعداد زیادی از پایگاه های نظامی و امنیتی اسرائیل و آمریکا هدف حملات سایبری ایرانی ها قرار گرفته.
بسیاری از رسانه ها از پوشش این خبر خود داری کردند، در حالی که شاید این خبر به مراتب مهم تر از حمله به سامانه سوخت ایران به حساب آید.
به نظر می رسد حالا آمریکایی ها و اسرائیلی ها و آنهایی که پشت این حمله به سامانه سوخت ایران بودند باید خود را آماده واکنش ایران کنند و معلوم نیست آنها نیز می توانند ماجرا را جمع و جور کنند یا نه؟

شبکه آمریکایی: ایران می تواند اقدامات تلافی جویانه بر علیه حمله سایبری انجام دهد
بسیار زود است که کسی بخواهد حمله سایبری را به کشور خاصی نسبت دهد. با این وجود، اگر ایران احساس کند کشور خاصی مسئول این حمله است می‌تواند اقدام تلافی‌جویانه انجام دهد.
حمله سایبری روز سه شنبه که باعث آسیب دیدن روند کار پمپ بنزین‌های ایران شد درست چند هفته پیش از دومین سالگرد اعتراضات به افزایش قیمت سوخت در ایران صورت گرفته است و رانندگان مجبور شدند در صف‌های طولانی منتظر بمانند؛ چرا که حمله باعث ایجاد اختلال در سیستم استفاده از کارت‌های دولتی یارانه‌ای سوخت شده بود.
 شبکه خبری "ان بی سی" با انتشار گزارشی درباره حمله سایبری اخیر صورت گرفته علیه ایران می‌نویسد: "پیام مرموزی بر روی دستگاه سوخت‌رسانی نمایش داده شده بود: "حمله سایبری 64411" به نظر می‌رسد این رقم شماره خط تلفن متصل به دفتر یکی از مسئولان ایران باشد. تاکنون هیچ گروه و کشوری مسئولیت حمله سایبری اخیر را برعهده نگرفته است".
"ان بی سی" در ادامه می‌نویسد:"تحریم‌های بین المللی و انزوای سیاسی ایران بدان معناست که بسیاری از زیرساخت‌های دیجیتالی آن کشور که با نسخه‌های قدیمی کار می‌کنند به روزرسانی و اصلاح نشده‌اند و ایران قابلیت دسترسی به نرم‌افزار‌های روز را نداشته است. در نتیجه، ضریب ایمنی سیستم‌های دیجیتالی ایران کاهش یافته و در برابر هکر‌ها آسیب‌پذیر شده‌اند".
این شبکه خبری در ادامه می‌نویسد: بسیار زود است که کسی بخواهد حمله سایبری را به کشور خاصی نسبت دهد. با این وجود، اگر ایران احساس کند کشور خاصی مسئول این حمله است می‌تواند اقدام تلافی‌جویانه انجام دهد.
در ماه آوریل گذشته، ایران اسرائیل را مسئول حمله به تاسیسات هسته‌ای خود در نطنز دانست که در آن سانتریفیوژ‌های مورد استفاده برای غنی‌سازی اورانیوم آسیب دیدند.
در سال 2019 میلادی نیز گزارش شد که دولت ترامپ در پی حملات به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان یک کارزار حمله سایبری علیه ایران را راه‌اندازی کرده است. در آن زمان، ایران اعلام کرد که تلاش‌های امریکا موفقیت‌آمیز نبوده است.

روزنامه تایمز آو اسرائیل:احتمال دارد یک کشور پشت ماجرای حمله سایبری باشد
یک شبکه اسرائیلی در گزارشی درباره بروز مشکل در ارائه سوخت در جایگاه‌های سوخت ایران مدعی شد، هکر‌ها حرفه‌ای بوده‌اند و احتمالا یک کشور در پشت‌پرده این امر است. این شبکه به نقل از کارشناسان سایبری گزارش کرد: این هکرها، کودک نیستند. آن‌ها هکر‌های حرفه‌ای هستند و بعید نیست که یک کشور در پشت‌پرده این موضوع قرار داشته باشد.
یک رسانه صهیونیستی در گزارشی درباره مشکل ایجاد شده در جایگاه‌های سوخت در ایران مدعی شد که احتمال دارد یک کشور پشت این ماجرا قرار داشته باشد.
 به نوشته روزنامه تایمز آو اسرائیل، شبکه عبری زبان کان در گزارشی به مشکل ایجاد شده در ارائه سوخت در برخی جایگاه‌های سوخت بنزین در ایران در روز سه‌شنبه پرداخت و آن را یک حمله سایبری بسیار جدی توصیف و تصریح کرد که احتمالا "یک سازمان با قابلیت‌های تهاجمی بالا" پشت پرده این حمله قرار داشته است.
این شبکه صهیونیستی به نقل از کارشناسان حوزه سایبری گزارش داد: این هکر‌ها کودک نیستند. آن‌ها هکر‌های حرفه‌ای هستند. بعید نیست که یک دولت (کشور) پشت پرده این حمله قرار داشته باشد.
 در همین رابطه، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری از پاسخ دادن به سوالی درباره حمله سایبری اخیر به جایگاه‌های سوخت در ایران طفره رفت و تنها مواضع دولت کشورش درباره از سرگیری مذاکرات وین را تکرار کرد.


نظر شما