شناسهٔ خبر: 50205500 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

اخبار فلزات، طلا و ارز

دستور فوری آمریکا به صرافی‌های ارز دیجیتال | آرامش نسبی در بازار رمزارزها

اداره کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا (OFAC)، طی اطلاعیه‌ای، دستورالعمل‌های لازم برای شرکت‌های فعال در حوزه دارایی‌های دیجیتال را ابلاغ کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از لا۳۶۰ (law360)، در این دستورالعمل‌ها ضمن اشاره به ملزوماتی که شرکت‌های فعال در این حوزه می‌بایست رعایت کنند، پیشنهادهایی هم برای گرفتارنشدن در دام تحریم‌ها مطرح شده است. طبق اعلام اوفاک، شرکت‌های مرتبط می‌بایست از ابزارهایی برای تعیین موقعیت کاربران استفاده کرده و آدرس‌های آی‌پی مربوط به کشورهای تحریمی را مسدود کنند. این شرکت‌ها همچنین می‌توانند با بهره‌گیری از ابزارهای تحلیلی، هر گونه تغییر آی‌پی و استفاده از آن را برای انجام فعالیت‌های مشکوک شناسایی و ره‌گیری کنند.

بنا به گزارش ارز دیجیتال، اوفاک در سال ۲۰۱۸ برنامه‌ای را آغاز کرد که طی آن فهرستی از آدرس‌های ارزهای مجازیِ مرتبط با کشورهای خاص و افراد حاضر در فهرست سیاه تدوین شد. این نهاد می‌گوید آدرس‌های دیگری که با آدرس‌های موجود در لیست سیاه تعامل داشته باشند یا آدرسی مشترک با آدرس‌های لیست سیاه داشته باشند، ممکن است تحریم شوند.

دستورالعمل‌های اداره کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا کمی پس از آن که این کشور یک صرافی خارجی را به فهرست سیاه خود اضافه کرده منتشر شده است. طبق گزارش‌ها، ۴۰ درصد تراکنش‌های این صرافی که SUEX نام دارد، با افراد مشکوک و مجرمان تعامل داشته است.

وزارت دادگستری آمریکا به‌تازگی تیم مقابله با ارزهای دیجیتال را تشکیل داده است. وظیفه این تیم، شناسایی افرادی است که از طریق ارزهای دیجیتال در حملات باج‌افزاری و پول‌شویی دخیل هستند. اوفاک در بیانیه‌ای می‌نویسد:    صنعت ارزهای دیجیتال رفته‌رفته نقش پررنگ خود را در جلوگیری از استفاده افراد تحریم‌شده از این ارزها پررنگ‌تر می‌کند.

این دستورالعمل همزمان با گزارش شبکه مبارزه با جرایم مالی آمریکا از نیمه اول سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شد. طبق اعلام این شبکه، فعالیت‌های مشکوکِ بیشتری در نیمه اول امسال ثبت شده‌اند که از تمام فعالیت‌های ثبت‌شده در سال گذشته میلادی بیشتر بوده است. تحلیل‌های بلاک چینی هم نشان می‌دهد که حجم پرداخت‌ها با ارزهای دیجیتال به‌شدت افزایش یافته است.

در گزارش روز جمعه به ۱۷۷ کیف پول ارزهای مجازی اشاره شده است که با سویه‌های مختلف باج‌افزارها مرتبط‌اند. طبق یافته‌های شبکه مبارزه با جرایم مالی آمریکا، چیزی در حدود ۵.۲ میلیارد دلار از سرمایه‌های خروجی کیف پول‌های ارزهای دیجیتال، در واقع برای پرداخت باج بوده است.

اوفاک هشدار داده است که جدی‌نگرفتن خطر تحریم‌شدن می‌تواند به اقدامات سلبی منجر شود. شرکت بیت‌پی (BitPay)، ماه فوریه امسال (بهمن ۹۹) با پذیرش انجام تراکنش‌های شهروندان ایرانی و کره‌ شمالی، توافق کرد که ۵۰۷,۰۰۰ دلار جریمه بپردازد.

دسامبر سال گذشته (آذر ۹۹) هم اوفاک با توافقی با شرکت بیت‌گو (BitGo)، ۹۹,۰۰۰ دلار از این شرکت دریافت کرد. طبق اعلام این نهاد، بیت‌گو هم نتوانسته بود جلوی دسترسی کاربران کشورهای تحریمی به کیف پول‌های خود را بگیرد. در بخشی از اطلاعیه اوفاک آمده است:اگر اقدامات لازم جدی گرفته نشوند یا در اجرای آنها کوتاهی شود، خطر تحریم ممکن است به اقدام سلبی و نقض قانون منجر شود و در پی آنها ممکن است سیاست‌های خارجی آمریکا و امنیت ملی به خطر بیفتد.

آرامش نسبی در بازار رمزارزها

ارزش بیشتر ارزهای دیجیتالی مهم کم نوسان ماند.

رمز ارزها,قیمت رمز ارز

به گزارش ایسنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، برخی از منابع خبری از احتمال صدور مجوز فعالیت در بورس وال استریت برای اولین صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر رمزارزها در آمریکا خبر می دهند. تاکنون این صندوق ها در کشورهایی مانند کانادا و برزیل فعال شده اند و صدور مجوز فعالیت برای آن ها می تواند تا حد زیادی باعث راحت شدن خیال فعالان بازار از چراغ سبز نهاد ناظر آمریکا به تداوم فعالیت رمزارزها شود.  

آمریکا در حال گرفتن جای چین به عنوان بزرگ ترین مرکز استخراج رمزارزها در جهان است. برخلاف چین که به طور کامل همه تراکنش های مربوط به ارزهای دیجیتالی را ممنوع اعلام کرد، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اعلام کرده این نهاد قصدی برای ممنوع اعلام شدن رمزارزها ندارد. اکنون حدود ۳۵ درصد کل هش ریت شبکه استخراج رمزارزها در جهان مربوط به مبدا آمریکا است. در طرف دیگر نقش چین از بازار رو به کاهش است.  

صندوق بین المللی پول ارزهای دیجیتالی را یک تهدید برای اقتصاد جهان دانسته که به ویژه در کوتاه مدت ثبات مالی جهانی را تهدید می کنند. این نهاد با اشاره به اقدام السالوادور در پذیرش بیت کوین به عنوان واحد پول رسمی نوشت چنین اقدامی از سوی کشورها باعث می شود دست بانک های مرکزی برای تعیین سیاست پولی بسته باشد و این به معنای افزایش ریسک نقدینگی و بر هم خوردن تعادل ثبات پولی خواهد بود که تهدیدی جدی است.  

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۲۴۹۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۳.۴۱ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۴۵ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.  

به روز رسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۱۷ بعد از ظهر به وقت شرقی)

 این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت کوین

قیمت: ۶۱ هزار و ۲۷.۵۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۶۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۱.۳۴ درصد افزایش

۲- اتریوم

قیمت: ۳۸۶۵.۲۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۸ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۷.۶۶ درصد افزایش

 ۳- بایننس کوین

قیمت: ۴۶۶.۹۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱۴ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۱.۱۳ درصد افزایش

۴- کاردانو

قیمت: ۲.۱۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱۹ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۴۲ درصد کاهش

۵- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد افزایش

۶- ریپل

قیمت: ۱.۱۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۴۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲.۱۱ درصد افزایش

۷- سولانا

قیمت: ۱۵۸.۶۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۷۸ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۲۶ درصد کاهش

۸- پولکا دوت

قیمت: ۴۱.۸۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۲ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۵.۵۶ درصد افزایش

۹ - یو اس دی کوین

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد افزایش

۱۰- دوج کوین

قیمت: ۰.۲۳۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۸۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۹۴ درصد کاهش

نظر شما