شناسهٔ خبر: 50138070 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران: ایران در قالب ایران فرهنگی مولد موسیقی‌های رنگارنگ است

صاحب‌خبر -

وی ادامه داد : امسال هم تلاش شده برای اولین بار موضوع «وحدت در کثرت موسیقی اقوام ایران» به عنوان شعار جشنواره انتخاب شده تا این تنوع و رنگارنگی را در ایران فرهنگی اجرا کنیم. از سوی دیگر بحث سنت به عنوان هویت اقوام، بحث «اصالت» به عنوان حامی ماندگار ارزش‌های قوم شناسانه و بحث «غیرایستایی بودن سنت» از جمله محورهای اصلی این دوره از جشنواره هستند. شرایطی که همچنان در حوزه آفرینش موسیقی اقوام وجود دارد و می‌تواند بسیار بیشتر از اینها مورد توجه قرار گیرد.

مراتی ضمن معرفی دوباره هیات انتخاب چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران بیان کرد: امسال به همت انجمن موسیقی ایران توانستیم سامانه‌ای را پیش‌بینی کنیم که هنرمندان برگزیده موسیقی نواحی را هم در فضای مجازی معرفی کنیم. چرا که این بزرگان شناسنامه و هویت ایران فرهنگی هستند. بنابراین سامانه ما در حد توان مشغول رصد است که تاکنون نزدیک به ۳۰۰ هنرمند در این سامانه ثبت شده‌اند. اما به هر حال اصرار من این است که روند یاد شده حتی بعد از برگزاری جشنواره نیز ادامه پیدا کند.

دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ادامه داد: متاسفانه به دلیل ماجرای کرونا با محدودیت‌هایی به جهت مخاطب مواجه هستیم، شرایطی که در سال جاری هم ادامه پیدا کرده و ما بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که در این زمینه انجام گرفته، آثار شرکت‌کننده را ضبط و بعد از ۲۴ ساعت در پلتفرم‌ها بارگذاری خواهیم کرد. به هر حال سالهاست شاهد برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در کرمان به عنوان یک ایران کوچک هستیم و این باعث خرسندی که رویداد چهاردهم در یک منطقه مهم از کشور برگزار می‌شود.

 

وی گفت: بنده امسال از چهار گوشه ایران چند پژوهشگر را به عنوان هیات انتخاب جشنواره انتخاب کردم و بر اساس جلسات فشرده‌ای که در تهران داشتیم توانستیم آثاری را انتخاب کنیم که واقعاً بر اساس معیارهای جشنواره است و اگر امسال موسیقیدانی در جشنواره دعوت نشده معیاری برای کیفیت پایین کارشان نیست. آنچه برای ما مهم بوده تلاش برای یک نگاه رنگ‌آمیزی شده مبتنی بر محوریت قومیتی و کلید واژه ایران فرهنگی است که امیدوارم بتواند مورد توجه مخاطبان قرار گیرد. در این چارچوب حدود ۷۰ نفر به جشنواره دعوت شده‌اند تا در رویداد چهاردهم آثارشان را پیش روی مخاطبان قرار دهند. البته روز شنبه اسامی نهایی مشخص می‌شود و ما هنرمندان را معرفی می‌کنیم.

مرآتی با قدردانی از مدیریت دفتر موسیقی وزارت ارشاد و اداره ارشاد استان کرمان افزود: اجرای جشنواره هم مبتنی بر اجراهای سه نفره است چون واقعاً برای ما سلامتی هنرمندان بسیار مهم بود. بنابراین حداکثر ظرفیت سه نفر برای هر اجرا در نظر گرفته شده که هم در برگیرنده تک نوازی و هم گروه نوازی است. این در حالی است که در هر روز ما چهار برنامه داریم که فکر می‌کنم اجراهای متنوعی هم هستند. در عین حال قدردانی از هنرمندان پیشکسوت در مراسم اختتامیه با شکل و شمایل متفاوت هم یکی دیگر از برنامه‌های ماست که قطعاً جای خالی بسیاری از هنرمندان در آن حس می‌شود اما می‌تواند به سهم خود شرایطی را برای قدردانی هنرمندان پیشکسوت این عرصه فراهم کند.

دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در بخش دیگری از این نشست رسانه‌ای درباره کارکرد جشنواره در حمایت از هنرمندان موسیقی نواحی گفت: جشنواره بحث حمایتی ندارد و تلاششان برای تجلی هنر والای موسیقی نواحی است که در حیطه وظایف جشنواره نیست. ما در حوزه‌های پژوهشی هم توجه بسیار زیادی به موضوعات مهم حوزه موسیقی نواحی داریم که حتماً طی روزهای آینده جزییات آن اعلام می‌شود.

مرآتی درباره کاهش حضور بزرگان در ادوار مختلف جشنواره موسیقی نواحی کرمان و پژوهش‌های کاربردی مرتبط با موسیقی نواحی و جشنواره‌ها گفت: ما تابع ستاد کرونا هستیم و طبیعتاً سلامت بزرگان موسیقی نواحی بسیار برای ما مهم است. بنابراین شرایط امسال برگزاری جشنواره به گونه‌ای است که ما در دعوت از آنها با محدویت‌های زیادی مواجه هستیم. از سوی دیگر ما برای این دوره از جشنواره قطعاً از هنرمندان پیشکسوت و نامدار موسیقی نواحی دعوت کردیم که شاید تعدادشان محدود باشد اما قطعاً در حد امکاناتی است که برای ما وجود دارد. در حوزه پژوهش هم مشغول برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌هایی هستم که قطعاً می‌تواند به صورت کاربردی مورد توجه قرار گیرد.

نظر شما