شناسهٔ خبر: 49918487 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

افتتاح نخستین هنرستان تخصصی راه‌آهن کشور در مشهد/ ۴۳ درصد دانش‌آموزان دبیرستانی خراسان رضوی در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند

نخستین هنرستان تخصصی راه‌آهن کشور در مشهد از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی و با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

با حضور مدیران کل آموزش‌وپرورش و راه‌آهن خراسان رضوی و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی با وزیر راه و شهرسازی از نخستین هنرستان تخصصی راه‌آهن کشور در مشهد مقدس بهره‌برداری شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی آموزش‌وپرورش خراسان رضوی، در مراسمی با حضور مدیران کل آموزش‌وپرورش و راه‌آهن خراسان رضوی و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی با وزیر راه و شهرسازی از نخستین هنرستان تخصصی راه‌آهن کشور در مشهد مقدس بهره‌برداری شد.

مدیرکل راه‌آهن خراسان در این مراسم با اشاره به اینکه راه‌آهن خراسان رضوی با حدود دو هزار و ۵۰۰ پرسنل دارای ۲۵ ایستگاه و یک هزار و ۲۹ کیلومتر خط ریلی است، گفت: علاوه بر حمل‌ونقل داخلی با توجه به وجود مرز بین‌المللی سرخس، حمل‌ونقل بین‌المللی با کشورهای آسیای میانه در حال انجام است که فعالیت قابل‌توجهی در حمل‌ونقل بین‌المللی به‌خصوص صادرات و ترانزیت ریلی از این مرز انجام می‌شود.

مصطفی نصیری با اشاره به تقاضای بالای سفر به مشهد مقدس با توجه به وجود بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) افزود: سالانه تعداد زیادی از زائرین از طریق خطوط ریلی به مشهد مقدس سفر می‌کنند و ما نیز در راه‌آهن خراسان رضوی افتخار خادمی این زائرین را داریم.

وی بابیان اینکه با توجه به اینکه راه‌آهن خراسان مبدأ قطارها محسوب می‌شود، تعمیر، نگهداری و بازدیدهای دوره‌ای اکثراً در ایستگاه مشهد در حال انجام است، بیان کرد: تربیت نیرو انسانی آموزش‌دیده با توان و مهارت فنی بالا با توجه به این حجم از فعالیت‌ها ضروری است.

مدیرکل راه‌آهن خراسان  با اشاره به هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده فی‌مابین راه‌آهن جمهوری اسلامی و وزارت آموزش‌وپرورش مبنی بر تأسیس و راه‌اندازی هنرستان‌های ریلی خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال بسیار خوبی که در شهر مشهد از این هنرستان‌ها شد دو دوره برای نگهداری ناوگان ریلی و همچنین نگهداری خط و سازه‌های فنی با ظرفیت ۳۵نفر با همکاری اداره کل آموزش‌وپرورش استان راه‌اندازی شد.

گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، زمینه‌های توسعه پایدار کشور را فراهم خواهد کرد

مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی نیز در این مراسم بابیان اینکه یکی از عوامل عمده‌ی توسعه‌ی اقتصادی و اجتماعی هر جامعه، تربیت نیروی انسانی کارآمد است، گفت: یکی از عمده‌ترین منابع آموزشی در تأمین نیروی انسانی ماهر به‌منظور ایجاد ارتباط میان سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی و رشد اقتصادی نظام آموزش فنی و حرفه‌ای است، تا جایی که مجامع بین‌المللی نظیر یونسکو از این آموزش‌ها به‌عنوان آموزش‌های فرا راهبردی برای نیل کشورها به توسعه پایدار نام‌برده‌اند که با درنوردیدن مرز دانش صرف، زمینه‌ساز رشد خلاقیت و نوآوری می‌شود.

قاسمعلی خدابنده ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران توسعه‌ی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش دوره‌ی دوم متوسطه به میزان۵۰ درصد تا پایان برنامه ششم توسعه به‌منظور تأمین بخشی از سرمایه‌ی انسانی برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی، موردنظر سند چشم‌انداز ایران در افق ۱۴۰۴ است.

وی با اشاره به اینکه ۹۳ هزار و ۸۱ هنرجو در ۱۶۱ رشته فعال در ۶۰۴ هنرستان فنی و حرفه‌ای و کاردانش سطح استان مشغول تحصیل هستند، گفت: بیش از ۴۳ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه دوم خراسان رضوی در هنرستان‌ها مشغول تحصیل هستند و این در حالی است که این میانگین در سطح کشور ۳۸ درصد است و تکلیف ابلاغی وزارت آموزش‌وپرورش بیش از ۵۲ درصد است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی در خصوص اهم اقدامات اخیر در خصوص توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در استان خراسان رضوی گفت: تأسیس نخستین هنرستان تخصصی هنرهای اسلامی ایرانی کشور در مشهد، ایجاد بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی گلخانه‌ای کشور در مشهد، طرح جامع هنرستان کشاورزی شهید یوسفی۲ مشهد، جذب ۱۵۰۰ نیروی آموزشی متخصص(هنرآموز) از طریق ماده ۲۸ و دانشگاه‌های شهید رجائی و فنی و حرفه‌ای، ایجاد ۵۱ رشته محل جدید در استان در سال گذشته نسبت به سال ماقبل از آن، راه‌اندازی رشته خدمات ایمنی و آتش‌نشانی دخترانه در مشهد، راه‌اندازی هنرستان هنرهای زیبا دخترانه در مشهد و همچنین راه‌اندازی اولین هنرستان تخصصی راه‌آهن کشور در مشهد ازجمله این اقدامات به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: با توجه به نیاز روزافزون صنعت راه‌آهن کشور به نیروی انسانی ماهر به‌ویژه شهر مشهد به‌عنوان یکی از قطب‌های حمل‌ونقل ریلی داخلی و بین‌المللی و گسترش خطوط حمل‌ونقل درون‌شهری، پیشنهاد تأسیس هنرستان وابسته صنعت راه‌آهن در سفر استانی دی‌ماه سال ۹۹ وزیر وقت آموزش‌وپرورش از طرف اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی داده شد و در واپسین روزهای همان سال منجر به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دو وزارت خانه آموزش‌وپرورش و راه و شهرسازی شد.

خدابنده تأکید کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌شده برای اولین بار در کشور و هم‌زمان با چهار استان دیگر این هنرستان در دو رشته‌ی ناوگان ریلی و خط و ابنیه راه‌آهن با ظرفیت ۳۵ هنرجو در هر کلاس برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰آغاز به کارکرد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

 

نظر شما