شناسهٔ خبر: 49719985 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

برداشت ۱۸۰ هزار تن انگور در آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری صداوسیما

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ شرقی از برداشت ۱۸۰ هزار تن انگور در استان در سال جاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

برداشت ۱۸۰ هزار تن انگور در آذربایجان‌شرقیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، محمدباقر بی‌پروا با بیان اینکه وسعت تاکستان‌های استان ۱۷ هزار و ۵۲۳ هکتار است اظهار کرد: امسال ۵۲۳ هکتار از تاکستان‌های استان غیربارور و ۱۷ هزار هکتار آن بارور بود.

وی افزود: براساس برآوردهای اولیه میزان تولید انگور استان در سال جاری باید به بیش از ۳۰۵ هزار تن می‌رسید اما بر اثر سرمازدگی و تگرگ حدود ۱۲۵ هزار تن از این نوع محصول نابود شد و به ۱۸۰‌ هزار تن رسید.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه حدود ۵ درصد تولید انگور معادل ۲۷ هزار تن به صورت تازه‌خوری و مصارف محلی اعم از غوره و دوشاب مصرف می‌شود گفت: ۸۵ درصد بقیه معادل ۱۵۳ هزار تن نیز به کشمش کالیفرنی و تیزآبی تبدیل می‌شود.

وی متوسط عملکرد انگور در آذربایجان‌شرقی را ۱۸ تن در هکتار دانست و افزود: انگور و فرآورده‌های آن از جمله سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب می‌شود و استان از نظر سطح زیرکشت تولید انگور و فرآورده‌های آن جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد چنان که رقم بی‌دانه انگور (کشمشی)‌۹۰ درصد سطح زیر کشت باغ‌های استان را شامل می شود و ۱۰ درصد بقیه را نیز ارقام دیگری از قبیل فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته‌چین، شاهانی، قوراشیرین یا تبرزه، قره ازوم و خلیلی تشکیل داده است.

بی پروا اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد انگور تولیدی امسال معادل ۳۹ هزار تن به کشمش کالیفرنی و حدود ۱۰ درصد معادل ۵ هزار تن به کشمش تیزابی و آفتابی تبدیل می‌شود و مجموع کشمش فرآوری‌شده اعم از کالیفرنی و تیزآبی ۴۴ هزار تن است که بیشتر به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه و برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی صادر می‌شود.

وی گفت: فعالان بخش کشاورزی استان علاوه بر فرآوری انگور تولیدی استان بخشی از تولید استان‌های همجوار را خریداری و به محصول صادراتی تبدیل می‌کنند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: ملکان با تولید ۹۵ هزار تن، بناب با ۵۰ هزار تن و مراغه با ۱۷ هزار تن به ترتیب مقام اول تا سوم تولید انگور استان را به خود اختصاص داده‌اند.
به گفته وی ۵۶ واحد صنایع تبدیلی انگور در استان وجود دارد که صاحبان آن‌ها به صورت تخصصی و حرفه‌ای در حال فعالیت هستند.

بی پروا با اشاره به اینکه ملکان رتبه اول را از حیث کارخانه‌های فرآوری در حال ساخت به خود اختصاص داده است خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد محصولات تبدیلی کارخانه‌ها صادراتی است و توسعه در این زمینه به ارزآوری بیشتر منجر می‌شود.

 

نظر شما