شناسهٔ خبر: 49630597 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شما نیوز | لینک خبر

کمر درد

چگونه از کمر درد پیشگیری کنیم؟

کمر درد نخستین علت مراجعه بیماران به متخصصین ارتوپدی و جراحی مغز و اعصاب و بطور کلی کمر درد سومین علت مراجعه بیماران به پزشک می‌باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شما نیوز: کمردرد می‌تواند در هر سنی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. مشکلات مربوط به ستون فقرات مانند پوکی استخوان می‌تواند منجر به کمردرد شود. کمردرد معمولاً از فشار، تنش یا آسیب ناشی می‌شود.

کمر درد نخستین علت مراجعه بیماران به متخصصین ارتوپدی و جراحی مغز و اعصاب و بطور کلی کمر درد سومین علت مراجعه بیماران به پزشک می‌باشد.

کمر درد چیست؟

کمردرد یکی از دلایل اصلی عدم حضور در محل کار و به دنبال معالجه پزشکی است. کمردرد می‌تواند ناراحت کننده و ناتوان کننده باشد.

این می‌تواند ناشی از آسیب، فعالیت و برخی شرایط پزشکی باشد. به دلایل مختلف، کمردرد می‌تواند در هر سنی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. با افزایش سن، احتمال بروز کمردرد به دلیل عواملی مانند شغل قبلی و بیماری دژنراتیو دیسک افزایش می‌یابد.

کمردرد ممکن است به ستون فقرات، دیسک بین مهره‌ها، رباط‌های مربوط به ستون فقرات و دیسک‌ها، نخاع و اعصاب، عضلات کمر، اندام‌های داخلی شکم و لگن و پوست اطراف ناحیه کمر مرتبط باشد.

درد در قسمت فوقانی کمر ممکن است به دلیل اختلالات آئورت، تومور در قفسه سینه و التهاب ستون فقرات باشد.

کمر درد

 

تعدادی از مشکلات ساختاری نیز ممکن است منجر به کمردرد شود.

علت کمر درد چیست؟

کمر انسان از ساختار پیچیده‌ای از ماهیچه‌ها، رباط‌ها، تاندون‌ها، دیسک‌ها و استخوان‌ها تشکیل شده است که برای حمایت از بدن با هم کار می‌کنند و ما را قادر به حرکت در اطراف می‌کند.

قسمت‌های ستون فقرات با لنت‌های غضروفی شبیه به دیسک کشیده شده اند.

مشکلات مربوط به هر یک از این مؤلفه‌ها می‌تواند منجر به کمردرد شود. در برخی موارد از کمردرد، علت آن ناشناخته است.

از جمله آسیب‌ها می‌تواند ناشی از فشار، شرایط پزشکی و وضعیت ضعیف باشد.

فشار:

 علل مکرر کمر درد عبارتند از:

عضلات تنگ یا رباط‌ها

اسپاسم عضلانی

تنش عضلانی

دیسک‌های آسیب دیده

صدمات، شکستگی‌ها یا سقوط

فعالیت‌هایی که می‌توانند منجر به فشار یا اسپاسم شوند عبارتند از:

بلند کردن چیزی نادرست

بلند کردن چیزی که خیلی سنگین است

یک حرکت ناگهانی

مشکلات ساختاری:

تعدادی از مشکلات ساختاری نیز ممکن است منجر به کمردرد شود.

کمر درد

دیسک پاره شده: هر مهره در ستون فقرات توسط دیسک کشیده می‌شود. در صورت پارگی دیسک فشار بیشتری به عصب وارد می‌شود و منجر به کمردرد می‌شود.

برآمدگی دیسک‌ها: تقریباً به همان روشی که دیسک‌های پاره شده دارند، یک دیسک شکافنده می‌تواند فشار بیشتری به عصب وارد کند.

سیاتیک: یک درد شدید از طریق باسن و پایین پشت پا به وجود می‌آید، که در اثر فشار دادن یک دیسک شکاف یا فتق بر روی عصب ایجاد می‌شود.

آرتروز: استئوآرتریت می‌تواند باعث ایجاد مشکل در مفاصل در باسن، کمر و سایر نقاط شود. در بعضی موارد فضای اطراف نخاع باریک می‌شود. این به تنگی نخاع معروف است.

انحنای غیرطبیعی ستون فقرات: اگر ستون فقرات به شکلی غیرمعمول منحنی شود، کمردرد می‌تواند نتیجه بگیرد. نمونه‌ای از اسکولیوز است که در آن ستون فقرات خم می‌شود.

پوکی استخوان: استخوان‌ها از جمله مهره‌های ستون فقرات شکننده و متخلخل می‌شوند و باعث شکستگی‌های فشاری می‌شوند.

مشکلات کلیه: سنگ کلیه یا عفونت کلیه می‌تواند باعث کمردرد شود.

دلیل کمر درد چیست

رانندگی طولانی بدون استراحت یکی از دلایل کمردرد می‌باشد

حرکت و وضعیت:

کمردرد همچنین می‌تواند ناشی از برخی فعالیت‌های روزمره یا وضعیت ضعیف باشد.

مثال‌ها عبارتند از:

پیچش

سرفه یا عطسه

تنش عضلانی

کشش بیش از حد

خم شدن ناخوشایند یا برای مدت طولانی

هل دادن، کشیدن، بلند کردن یا حمل چیزی

ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی

کشیدن گردن به جلو، مانند رانندگی یا استفاده از رایانه

رانندگی طولانی بدون استراحت

علل دیگر:

برخی از شرایط پزشکی می‌تواند به کمردرد منجر شود.

سندرم دم اسب: دم اسب دسته‌ای از ریشه‌های عصب نخاعی است که از قسمت تحتانی نخاع ناشی می‌شود. علائم این بیماری شامل درد کمر در باسن تحتانی و فوقانی و همچنین بی حسی در باسن، دستگاه تناسلی و ران است. بعضی اوقات اختلالات عملکرد روده و مثانه وجود دارد.

سرطان ستون فقرات: تومور در ستون فقرات ممکن است بر روی یک عصب فشار وارد کند و در نتیجه باعث کمردرد می‌شود.

اختلالات خواب: افراد مبتلا به اختلالات خواب، در مقایسه با سایر افراد، بیشتر دچار کمردرد می‌شوند.

زونا: عفونی که می‌تواند روی اعصاب تأثیر بگذارد ممکن است منجر به کمردرد شود. این بستگی به این دارد که اعصاب در چه مواردی متاثر می‌شوند.

یکی از مهمترین کار‌هایی که می‌توانید برای پیشگیری از درد کمر انجام دهید ورزش کردن است

پیشگیری از کمردرد:

کمردرد بسیار رایج است و در اثر بسیاری از فعالیت‌های ساده روزمره ایجاد می‌شود. با این مراحل مهم به جلوگیری از کمردرد کمک کرده و از ستون فقرات خود محافظت می‌کنید.

ورزش: یکی از مهمترین کار‌هایی که می‌توانید برای پیشگیری از درد کمر انجام دهید، بلند شدن و حرکت است. چرا ورزش از کمردرد جلوگیری می‌کند؟ اگر عضلات خوب نباشند، اگر از نظر وضعیت مطلوبی نباشید، احتمالاً کمر شما آسیب دیده و احساس درد خواهید کرد. حتی اگر حرکات ساده‌ای انجام دهید، مانند بلند کردن فرزندتان از گهواره.

ورزش به مایع نگه داشتن مفاصل کمک می‌کند. یکی دیگر از دلایل ورزش جلوگیری از کمردرد این است که ورزش به شما کمک می‌کند وزن خود را کم کنید اضافه وزن، به خصوص در اطراف شکم، می‌تواند فشار اضافی را روی کمر شما وارد کند.

درست بخور: اگر شما عادات غذایی خوبی را حفظ کنید، نه تنها وزن سالم را حفظ خواهید کرد، بلکه فشار‌های غیرضروری را روی بدن خود وارد نمی‌کنید. یک رژیم ثابت و غذای بسیار پرادویه می‌تواند سیستم عصبی شما را تحت فشار قرار دهد و این باعث می‌شود مشکلات برگشتی ایجاد شود. برعکس، یک رژیم غذایی سالم از میوه‌ها و سبزیجات تازه، گوشت‌های بدون چربی، لبنیات و غلات کامل باعث می‌شود که دستگاه گوارش شما درست کار کند.

اگر روده‌های شما به درستی کار می‌کنند، عملکرد ستون فقرات شما را حفظ می‌کند، زیرا درون و بیرون شما به یکدیگر ارتباط دارد.

خوابیدن به پهلو: شما نمی‌خواهید به پشت بخوابید. بهترین موقعیت برای خواب به پهلو است. اگر باید بر روی شکم خود بخوابید، بالشی را در زیر شکم خود قرار دهید تا به کمر خود کمک کند. داشتن یک تشک و بالش مناسب نیز برای سر شما بسیار مهم است. خواب کافی، استراحت کافی همیشه بخش مهمی از حفظ سلامتی است.

استرس می‌تواند بر سلامت کمر شما تأثیر بگذارد

حفظ وضعیت مناسب: افرادی که روزانه هفت یا هشت ساعت پشت رایانه خود می‌نشینند، کمر را درگیر می‌کنند. مطمئن باشید که در یک ایستگاه کاری صحیح ارگونومیک، هم در محل کار و هم در خانه کار می‌کنید و دوره‌های طولانی جلوی کامپیوتر را با تمرینات کششی شکسته اید. اگر حالت ایستادگی خوبی داشته باشید، منحنی‌های طبیعی کمر را حفظ کرده و به تقویت آن کمک خواهید کرد.

استرس را کاهش دهید: شما احتمالاً نمی‌دانید که استرس می‌تواند بر سلامت کمر شما تأثیر بگذارد. استرس باعث می‌شود عضلات خود را تنش دهید و تنش مداوم از این نوع می‌تواند باعث کمردرد شود. هرگونه فعالیتی که به شما در کاهش استرس کمک می‌کند به جلوگیری از کمردرد کمک می‌کند. فعالیت‌های کاهش استرس می‌تواند شامل یوگا، مدیتیشن، بیو فیدبک، تنفس عمیق، تای چی و... باشد.

سیگار کشیدن را ترک کنید: به خوبی شناخته شده است که استعمال سیگار خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان از جمله سرطان‌های ریه و روده بزرگ را افزایش می‌دهد، اما بیشتر مردم متوجه نیستند که سیگار کشیدن نیز می‌تواند یک دلیل کمردرد باشد. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که سیگار کشیدن می‌تواند درد کمر موجود را بدتر کند. کاملاً مشخص نیست که چگونه استعمال سیگار بر سلامت کمر تأثیر می‌گذارد، اما یک احتمال این است که عروق خونی را تنگ می‌کند. رگ‌های خونی باریک منجر به رسیدن اکسیژن و مواد مغذی کمتری به ستون فقرات می‌شوند.

منبع: باشگاه خبرنکاران جوان