به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه المنار، مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان روز جمعه با صدور بیانیهای درگذشت «آیتالله سید محمدسعید طباطبایی حکیم» از مراجع تقلید شیعه در عراق را تسلیت گفت.
در این بیانیه آمده است: «آیتالله العظمی سید محمدسعید طباطبایی حکیم 87 سال از عمر شریف خود را صرف تدریس و تألیف و تدوین احکام حقوقی کرد.»
مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان در ادامه این بیانیه افزود: «ایشان از یک خانواده بزرگ علمی بود که دهها شهید تقدیم کرده و دانشمندانی در راه علم و فضیلت و جهاد تربیت کردهاند. آیتالله حکیم یکی از کسانی بود که در برابر بیعدالتی و استبداد ایستاد و به حق پایبند بود و سهم بالایی در نهضت امت اسلامی و تثبیت و تقویت مسیر پیشرفت آن داشت. ایشان عمر خود را در خدمت به امت اسلامی و حمایت از ملتهای آن و دفاع از مسائل به حقِ امت اسلام به ویژه مسئله فلسطین صرف کرد.»
«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان نیز با ارسال تلگرافی برای «آیتالله سید علی سیستانی» مرجع عالیقدر شیعه در عراق، درگذشت آیتالله حکیم را تسلیت گفته و اظهار داشت: «در برابر این مصیبت بزرگی که پیش آمده ما به شما و ملت برادر عراق و نیز همه مسلمانان در مشرق و مغرب زمین تسلیت گفته و از خداوند متعال میخواهیم ایشان را در بهشت در کنار شهدا جای دهد.»
آیتالله سید محمدسعید حکیم از مراجع عراق دیروز بر اثر سکته قلبی در سن 87 سالگی درگذشت.
«برهم صالح» رئیسجمهور عراق درگذشت آیتالله سید محمدسعید حکیم مرجع عالیقدر و از مراجع چهارگانه نجف اشرف را تسلیت گفت و روز شنبه را عزای عمومی اعلام کرد.
«لؤی الیاسری» استاندار نجف اشرف هم به دنبال درگذشت آیتالله سید محمدسعید حکیم، سه روز عزای عمومی در این استان مقدس اعلام کرد.
آیتالله سید محمدسعید طباطبایی حکیم تحصیلات حوزوی را از کودکی آغاز کرده و از شاگردان حضرات آیات عظام «سید محسن حکیم» و «ابوالقاسم خویی» بوده است. آن مرحوم پس از تکمیل تحصیلات حوزوی، دروس تخصصی حوزه نظیر فقه و اصول فقه و اخلاق و تفسیر را تدریس میکردند و در دوران رژیم بعث صدام حسین هشت سال به زندان افتادند. ایشان پس از وفات آیتالله سیدابوالقاسم خویی، مرجع تقلید شد. از آن فقید سعید 24 عنوان کتاب در بیش از چهل جلد، در موضوعهایی نظیر فقه مسائل مُستَحدَثه و برخی مسائل اجتماعی، به چاپ رسیده است و برخی آثار او به زبانهای دیگر ترجمه شده است.
این مرجع تقلید شیعیان در شهرهای نجف، قم، دمشق، بیروت و... دارای دفتر نمایندگی بودند.
انتهای پیام/؛
∎
نظر شما