به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روزنامه انگلیسی «تایمز» گزارش کرد از آن جایی که سلطه طالبان بر افغانستان نگرانیهایی را درباره به راه افتادن موج دیگری از هجوم پناهجویان به سمت اروپا به وجود آورده است، ترکیه ۷۵۰ نظامی ویژه در امتداد مرز خود برای جلوگیری از عبور پناهجویان افغان از مرز شرقی با ایران برای فرار به سمت اروپا مستقر کرده است.
طبق این گزارش، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه که به دلیل میزبانی از بیشتین جمعیت پناهجویان جهان با انتقادات داخلی روبرو است، متعهد شده است که ترکیه به «مسافرخانهای برای مهاجران» تبدیل نخواهد شد.
طبق این گزارش، ترکیه همچنین نظامیانی را برا تأمین امنیت استان شرقی «وان» ترکیه مستقر کرده است تا از ورود پناهجویان به این استان جلوگیری کند.
این خبر در حالی منتشر شده است که رئیسجمهور ترکیه روز گذشته (پنجشنبه) در خصوص موج جدید پناهجویان در پی تحولات اخیر افغانستان هشدار داد.
اردوغان پیش از این تصریح کرده بود که به منظور مقابله با ورود پناهجویان غیرقانونی به ترکیه در چهار استان مرزی با ایران به نامهای «آغری»، «حکاری»، «ایغدیر» و وان دیوار خواهند ساخت و تصریح کرد که روند ساخت دیوارهای مرزی آغری و ایغدیر پایان یافته است.
این مقام ارشد ترکیه همچنین حضور نظامی ترکیه در افغانستان را به سود طالبان در صحنه بینالمللی توصیف کرده بود.
در پی تحولات اخیر افغانستان، وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت روز پنجشنبه اوضاع و تحولات افغانستان را به بحث گذاشتند.
دولت قبلی آمریکا در توافق با طالبان، اعلام کرد بهار امسال نیروهای خود را از افغانستان خارج خواهد کرد. «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا این مدت را تا سالگرد حملات یازدهم سپتامبر تمدید کرد اما پیشرویهای سریع گروه طالبان در افغانستان، خروج شتابزده و سراسیمه آمریکا و متحدانش را رقم زده است.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه روز چهارشنبه با شبکه «ایبیسی نیوز» که امروز (پنجشنبه) به صورت کامل پخش شد، علیرغم انتقادها از چگونگی خروج آمریکا از افغانستان و وضعیت آشفته این کشور به دلیل نحوه خروج آمریکا، بار دیگر تأکید کرد که خروج نظامیان آمریکایی را کار درستی میداند و گفت که حتی اگر دولت ترامپ در فوریه ۲۰۲۰ در دوحه به توافق صلح با طالبان نرسیده بود، خودش نیروهای آمریکایی را خارج میکرد.
انتهای پیام/
نظر شما