"علیرضا زالی" با اشاره به موارد بیماری کرونا در تهران گفت: در مجموع تا ساعت ۸ صبح امروز (چهارشنبه، ۲۰ مرداد) ۹۶۲۰ بیمار در بیمارستانهای تهران بستری هستند.
فرمانده عملیات مدیریت کرونا در تهران افزود: در بخش مراقبتهای ویژه ۲۵۴۰ بیمار تحت مراقبت قرار دارند.
زالی با اشاره به موارد جدید کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در تهران گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته مجموعاً ۱۹۰۰ بیمار جدید در بیمارستانهای تهران بستری شدند. همچنین مراجعان سرپایی به مراکز بهداشتی درمانی در تهران طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۵ هزار نفر بوده است که چهارهزار نفر آنها به بخش بهداشت و ۲۱ هزار نفر به مراکز سرپایی مراجعه کردهاند.
به گفته وی، همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۶ بیمار کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای تهران بستری شدهاند.
فرمانده عملیات مدیریت کرونا در تهران درباره روند واکسیناسیون کرونا در تهران گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۹۷هزار و ۲۰۰ دز واکسن در تهران تزریق شده است و مجموع آمار واکسیناسیون در تهران به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دز رسیده است که از این میان ۶۱۷ هزار نفر هر دو دز اول و دوم را دریافت کردهاند.
زالی ادامه داد: گرچه تصمیم بسیار تلخی است اما برای آنکه تا حدی ترمز مرگ و میر بیماری در کشور و تهران کشیده شود، مجبور هستیم تصمیم تلخ دو هفته لاک داون را بپذیریم. البته در این زمینه باید همه کشور همکاری کنند. یعنی لاک داون باید تصمیم حاکمیت باشد نه تصمیم یک وزارتخانه یا دستگاه.
زالی افزود: تمام برنامههای اقتصادی مردم از قبیل عوارض، مالیات، پرداخت حق کارفرما و غیره باید در این دو هفته تعطیل شود و فرصت جدیدی داده شود. بنابراین تمام اسناد الزام آور اقتصادی برای کسبه و مردم عادی در این دو هفته باید متوقف شود. همچنین لازم است فرآیندهای مختلف اجتماعی کاهش یابد.
فرمانده عملیات مدیریت کرونا در تهران تأکید کرد: این دو هفته لاکداون باید هر چه سریعتر انجام شود؛ چرا که هرچه زمان بگذرد این ویروس دلتا بیشتر در سطح شهر میچرخد و آن موقع دیگر هر اقدامی اثربخشی خود را از دست خواهد داد.
وی گفت: از طرف دیگر لاکداون زیر دو هفته هم ارزشی ندارد و نباید انجام شود.
زالی افزود: اقناع سازی مردم بسیار مهم است؛ چرا که در لاکداون مردم آسیب میبینند و باید کمک کرد و بستههای مختلف حمایتی فراهم شود. در مجموع بالا بردن سطح واکسیناسیون عمومی و انجام لاکداون تنها راه قطعی برای مدیریت بیماری است و راه دیگری وجود ندارد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران گفت: دانشگاههای خط مقدم مبارزه با کرونا اکنون از نظر نیروی انسانی و منابع مالی در وضعیت بحرانی قرار دارند و تقریباً دانشگاهها در خشکسالی مالی به سر میبرند. لازم است هر طور که شده و از هر منبعی به صورت اورژانسی شارژ مالی برای دانشگاهها صورت گیرد.
وی بیان کرد: لازم است نیروهای انسانی جدید و تازه نفس به دانشگاهها ملحق شوند و بالاخره تصمیم ملی برای نیروهای خسته بهداشت و درمان گرفته شود و مشوقهایی از جمله تبدیل وضعیت و ارتقای شغلی برای آنها در نظر گرفته شود. این موارد از جمله راهحلهایی است که در کوتاه مدت میتوان پیشبینی کرد.