شناسهٔ خبر: 48652907 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

با اعلام حمایت از امنیت و حاکمیت اوکراین؛

نامزد پُست صدراعظمی آلمان روسیه را تهدید کرد

یکی از نامزدهای کُرسی صدراعظمی در آلمان مقامات روسیه را تهدید کرد که در صورت استفاده از پروژه خط لوله «نورد استریم ۲» به عنوان یک سلاح ژئوپلتیکی علیه اوکراین، این کشور را تحریم خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «آرمین لاشت» نامزد رقابتها برای تصدی کرسی صدراعظمی در آلمان در گفتگویی با روزنامه «ژتپوسپولیتا» چاپ لهستان با تأکید بر اینکه امنیت و حاکمیت اوکراین در سیاستهای برلین باید در اولویت قرار گیرد، روسیه را تهدید کرد که چنانچه مقامات کرملین از پروژه «نورد استریم ۲» به سان یک سلاح ژئوپلتیکی علیه اوکراین استفاده کنند، این کشور را تحریم خواهد کرد.

وی با هشدار دادن به کرملین نسبت به «نقض حقوق بین الملل، تجاوز به دموکراسی های غربی با ابزارهای مختلف یا نقض حقوق بشر و حقوق مدنی» گفت: اگر روسیه باردیگر به اقدامات تهاجمی علیه اوکراین دست بزند، آلمان تدابیری در سطح ملی بکار خواهد گرفت و از تدابیر تنبیهی در اتحادیه اروپا نیز حمایت خواهد کرد».

گفتنی است، پروژه احداث خط لوله نورد استریم ۲ شامل ساخت یک خط لوله دوقلو در داخل دریا به طول ۷۴۵ مایل است که ۱.۹ تریلیون فوت مکعب گاز را هر ساله از مسکو به آلمان انتقال می دهد. کشورهای ایالات متحده، لهستان و اوکراین از مخالفان سرسخت این پروژه هستند.

واشنگتن مدعی است که این پروژه نفوذ روسیه در اروپا را افزایش می دهد و از این رو از متحدان خود می خواهد تا بجای خرید گاز از روسیه، گاز طبیعی مایع از ایالات متحده خریداری کنند.

کی‌یف و ورشو نیز بیم آن دارند که مسکو از این پروژه خط لوله گاز برای دور زدن خطوط لوله موجود که از خاک آنها می گذرد، استفاده می کند تا از این طریق این دو کشور را تحت فشار قرار دهد. در مقابل، طرفهای کلیدی این پروژه، از جمله برلین معتقدند که این خط لوله ماهیتی صرفاً اقتصادی دارد.

ظرف سالهای گذشته، کاخ سفید بارها آمادگی خود را برای جلوگیری از تکمیل این پروژه اعلام کرد و علیه شرکتهایی که مشغول ساخت این خط لوله بودند، تحریمهایی وضع کرد. اما با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا، «جو بایدن» رئیس جمهور دموکرات آمریکا با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان توافقنامه ای را امضا کرد که به موجب آن، واشنگتن ضمانت داد که از تکمیل این پروژه ممانعت نخواهد کرد و در مقابل، برلین نیز متعهد شد که در صورت تلاش مسکو به استفاده از انرژی به مثابه یک سلاح علیه اوکراین، تدابیری جدی علیه مسکو اتخاذ کند.