روزنامه «جروزالم پست» روز دوشنبه نوشت، مقامات رژیم صهیونیستی از دولت آمریکا درخواست کردند برای بازگشت ایران به مذاکرات احیای برجام در وین مهلت تعیین کنند.
این روزنامه به نقل از یک منبع دیپلماتیک ناشناس مدعی شد، رژیم صهیونیستی نگران است ایران از تعلیق پیش آمده در مذاکرات، برای کاهش زمان گریز هستهای از هفت ماه به دو تا سه ماه استفاده کند.
جروزالم پست نوشت، این منبع دیپلماتیک پیشبینی میکند که ایران ممکن است زمانی به میز مذاکرات بازگردد که آنچه در جبهه هستهای مد نظر داشته بهدست آورده باشد و همچنان از آمریکا بخواهد تحریمها را لغو کند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که رژیم صهیونیستی تا پیش از این بارها با احیای توافق هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ اعلام مخالفت کرده است.
روزنامه واشنگتنتایمز در این خصوص گزارش داده رژیم صهیونیستی در جریان سفر اخیر قانونگذاران هر دو حزب آمریکا به فلسطین اشغالی، آنها را برای رد توافق هستهای با ایران تحت فشار قرار دادهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا اواخر تیرماه اعلام کرد هنگامی که دوره انتقالی در ایران به پایان برسد، آماده برنامهریزی برای ادامه مذاکرات در وین است.
وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که این کشور آماده ادامه مذاکرات بوده اما طرف ایرانی خواستار زمان بیشتر برای دوره انتقالی در این کشور شده است.
«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی در مذاکرات احیای برجام در وین نیز در یک رشته توئیت نوشت: «ما در دوران انتقالی به سر میبریم و یک انتقال دموکراتیک قدرت در تهران در حال انجام است».
وی افزود: «روشن است که گفتوگوهای وین باید منتظر دولت جدید در ایران بماند. این اقتضای هر دموکراسی است».
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص پیشبینی زمان دستیابی به توافق نیز گفت: «به طور حتم برای دولتهای دوازدهم و سیزدهم آنچه اهمیت دارد دستیابی به منافع عالیه مردم است و زمان در اینجا اهمیت ثانوی دارد. بدیهی است هر چه این مهم، سریعتر به نتیجه برسد آثار رفع تحریمها زودتر در کشور نمایان میشود».
همچنین شبکه خبری «العربیه» پیشتر در خبری مدعی شده بود که مذاکرات احیای برجام تا اوایل سپتامبر (شهریور امسال) به تعویق افتاده است. «میخاییل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در واکنش به خبر شبکه خبری العربیه در این باره نوشت: « (این خبر) جالب است اما ضرورتا اطلاعات قابل اعتمادی نیست. البته دولت جدید ایران نیازمند زمان برای آماده شدن برای از سرگیری گفتوگوها وین است. چقدر؟ کسی نمیداند. ما باید منتظر اعلام رسمی از سوی تهران باشیم. هر چه زودتر اتفاق بیفتد بهتر است».
مذاکرات وین در برجام از فروردینماه سال ۱۴۰۰ با هدف بازگرداندن آمریکا به توافق هستهای برجام و مجاب کردن ایران به متوقف کردن اقداماتش در جهت کاستن از تعهدات برجامی خود آغاز شد. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده با توجه به خروج آمریکا از برجام با نمایندگان این کشور گفتوگو نمیکند. آمریکاییها از طریق سایر طرفهای حاضر در مذاکرات، از مواضع ایران مطلع میشوند.
ششمین دور این مذاکرات، از روز ۲۲ خردادماه آغاز شد و تا روز یکشنبه ۳۰ خردادماه ادامه داشت. «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین در آن زمان گفت ملاک ایران رسیدن به یک توافق خوب است. او درباره روند مذاکرات گفت: «به اواخر کار نزدیک شدیم، ولی مسیر باقیمانده ساده نخواهد بود».
نظر شما