شفاآنلاین> سلامت > صالحی گفت: متاسفانه سویه دلتا، اطفال و افراد کم سن را بیشتر درگیر میکند.
به گزارش شفاآنلاین : محمدرضا صالحی، متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد تفاوت کرونای دلتا با سایر گونهها اظهار کرد: قدرت واگیری این گونه به شدت بیشتر از سایر سویه هاست به گونهای که هر فرد آلوده میتواند ۵۰ نفر را آلوده کند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: نکته بعدی این است که قدرت پیشگیری تمام واکسنها نسبت به این سویه جدید کمتر از سایر جهش هاست. هر چند همه واکسنها ادعای ایمنی زایی دارند اما به نظر میرسد در مطالعات و تجریباتی که تا کنون به دست آمده است، قدرت کمتری دارند.
او تاکید کرد: متاسفانه سویه دلتا ، اطفال و افراد کم سن را بیشتر درگیر میکند.
صالحی گفت: متاسفانه سویه دلتا از نظر بالینی شرایط وخیم تری ایجاد میکند، همچنین تمایل این سویه برای درگیری ریه نسبت به سویه انگلیسی بیشتر است.
او تصریح کرد: علائم اولیه این ویروس همراه با تشدید نشانههای تنفسی سیستم تنفسی فوقانی، مثل آبریزش بینی، سوزش چشمها و عطسه است. در گونههای دیگر، ریهها ظرف هفت تا ده روز درگیر میشد اما در این سویه، ظرف سه تا ۵ روز، ریهها درگیر میشود و این خیلی برای ما حائز اهمیت است، چون جایی که ما نگرانی داریم و برای بحث مرگ و میر برای ما اهمیت دارد، درگیری ریه هاست.
سالمندانی که واکسینه شده اند، کماکان در خانه بمانند
صالحی توصیه کرد: در صورت بروز علائم بلافاصله به پزشک مراجعه نشود؛ کماکان، تمرکز ما بر بحث پیشگیری است. توصیه اصلی ما برای پیشگیری مراقبت ویژه از سالمندان در این شرایط است به شکلی که از خانه بیرون نیایند. سالمندان حتی اگر دو دز واکسن را دریافت کرده اند باز هم نباید اعتماد کنند و همچنان استفاده از ماسک و ماندن در خانه و شستشو و ضدعفونی دست و پرهیز از حضور در فضاهای متمرکز و شلوغ و سفرهای غیرضروری مداومت کنند.
او گفت: همکاران من در کادر درمان نیز با وجود اینکه واکسینه شده اند باز هم باید مراقبتهای لازم را داشته اند و فکر نکنند که صرف تزریق واکسن از این سویه جدید در امان خواهند ماند.
عضو علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در مورد واکسینه شدن افرادی که ممکن است ناقل بی علامت باشند، گفت: افرادی که به ویروس مبتلا هستند، باید تا یک ماه از تزریق واکسن پرهیز کنند و اگر نشانههای بالینی منطبق با کووید ۱۹ مثل تب، بدن درد، ضعف، عطسه و سرفه را دارند، ابتدا به پزشک مراجعه کنند و تست انجام دهند. ترجیح کلی ما این است که افرادی که ناقل بی علامت هستند، دو هفته صبر کنند و سپس واکسیناسیون را انجام دهند. ∎