شناسهٔ خبر: 47828011 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی، غذای ظهر پنجشنبه

سبزی پلو با ماهی یکی از معروف ترین غذاهای ایرانی است که مردم معتقدند که سبزی این غذا مایه خیر و برکت و زایش طبیعت است و ماهی نیز نشانی از روشنی و جنب و جوش است.

صاحب‌خبر -

سبزی پلو با ماهی یکی از معروف ترین غذاهای ایرانی است که مردم معتقدند که سبزی این غذا مایه خیر و برکت و زایش طبیعت است و ماهی نیز نشانی از روشنی و جنب و جوش است.

درکنار این غذا معمولا از کوکو سبزی و یا کوکو اشپل که مربوط به مردمان شمال ایران است نیز استفاده می شود. برای تهیه این غذا شما می توانید از انواع ماهی های موجود در بازار استفاده کنید و این بسته به ذائقه شما دارد که ماهی جنوب را انتخاب کنید یا از ماهی های شمال استفاده کنید. سبزی های مورد استفاده در این غذا عبارتند از: شوید (بیشتر از بقیه)، گشنیز، جعفری کمی، تره کمی، شنبلیله کمی، ساقه سیر. شما می توانید با توجه به ذائقه افراد خانواده مقدار سبزی هارا تغیر دهید. مثلا ساقه سیر را حذف کنید و یا مقدار شوید را کمتر کنید که همه اینها سلیقه ای ست.

علاوه بر اینکه سبزی پلو با ماهی یک غذای خاص در بین ایرانیان است ماهی نیز در بین مردم ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است و به صورت های مختلف طبخ می شود. ماهی جزو سالم‌ترین غذاهای روی این سیاره است.

مواد لازم

مواد لازم سبزی پلو:
سبزی پلویی:۱/۳ مقدار برنج
برنج:به ازای هر نفر ۱ پیمانه
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
مواد لازم برای ماهی:
ماهی متوسط: ۲ عدد
پیاز: ۲ عدد
آبلیمو: نصف فنجان
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
پودر سیر: به میزان لازم
زعفران دم‌کرده: به میزان لازم

مراحل

ابتدا برنج را از 2-3 ساعت قبل پاک کرده، میشوییم و یکی-دو ساعتی همراه با کمی نمک خیس میکنیم.

هنگام شروع پخت غذا، یک قابلمه مناسب برداشته و در آن آب ریخته و روی حرارت میگذاریم تا آب به جوش آید.

پس از جوش آمدن آب، برنج خیس داده را داخل آب ریخته و مقداری نمک به آن اضافه میکنیم.

برای خوش‌عطر و خوش‌طعم‌تر شدن سبزی پلو، وقتی برنج در حال جوشیدن است مقدار کمی زعفران دم‌کرده به آب برنج اضافه میکنیم.

بعد از چند دقیقه (بسته به نوع برنج) یکی از دانه‌های برنج را برداشته و با ناخن نصف می کنیم، اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج، خام بود، وقت آبکش کردن برنج است.

برنج را آبکش کرده و ته قابلمه، در صورت تمایل ته‌دیگ مورد نظر خود را انداخته و یا فقط روغن میریزیم و برنج و سبزی پلویی را که از قبل ساطوری و آماده‌کرده ایم، به طور لایه‌لایه کف قابلمه میریزیم.

درب قابلمه را بسته و حرارت زیر قابلمه را ابتدا زیاد میکنیم تا برنج بخار بگیرد.

بعد از اینکه صدای جلز و ولز از قابلمه شنیده شد، به اندازه یک استکان آب ولرم و یک قاشق روغن دور تا دور برنج داخل قابلمه ریخته و حرارت را کم میکنیم.

روی قابلمه دم‌کنی قرار داده و در آن را می بندیم و حدود 30 دقیقه صبر می کنیم تا برنج با حرارت بسیار ملایم دم بکشد.

سرخ کردن ماهی:

2 عدد پیاز را رنده کرده و یا خیلی ریز خرد میکنیم.

نمک، پودر سیر، فلفل، آبلیمو و زعفران دم‌کرده را به پیازها اضافه میکنیم.

این مواد را داخل یک ظرف گود و پهن ریخته و ماهی‌ها را حدود 1 ساعت داخل این ترکیب قرار میدهیم به طوری که تمام سطح ماهی به این مواد آغشته شود.

بعد از حدود 1 ساعت، ماهی را از داخل مواد درآورده و سعی میکنیم تمام پیازهای چسبیده به ماهی‌ها را جدا کنیم تا هنگام سرخ‌کردن، نسوزند.

در نهایت داخل یک تابه بزرگ، به مقدار لازم روغن ریخته و وقتی روغن حسابی داغ شد، ماهی‌ها را داخل روغن سرخ میکنیم.

 

 

منبع: غذالند

نظر شما