به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «حسان دیاب» نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان، شامگاه امروز (چهارشنبه)، درباره وضعیت بد اقتصادی این کشور به سخنرانی پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری «النشره»، نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان در این خصوص گفت: «علیرغم آنکه ۳۰۰ روز از استعفای دولت میگذرد، محاسبات سیاسی با نادیده گرفتن منافع لبنان و رنج لبنانیها همچنان ادامه دارد و تشکیل دولت را با مانع مواجه کرده است. به خاطر این محاسبات خلأ در کشور به یک قاعده و برپایی دولت و نهادهای آن به یک استثناء تبدیل شده است».
حسان دیاب ادامه داد: «واقعیت مالی و بحرانزده [کشور] با تراکم اشتباهات در سیاستهای مالی همراه شده که ما نقشه راهی برای حلوفصل آن در قالب طرح بهبود دولتمان ایجاد کردیم و بر پایه آن، اقدام به مذاکره با صندوق بینالمللی پول نمودیم که این طرح با استعفای دولت متوقف شد. [لبنان] امروز نیازمند دولتی پابرجاست که مذاکرات با صندوق بینالمللی پول را از راه قرار دادن کشور در ریل خروج از بحران شدید فعلی کامل کند؛ بحرانی که بار سنگین خود را بر دوش لبنان و مردم این کشور نهاده است».
دیاب اضافه کرد: «ما، امروز، در برابر یک حقیقت سخت قرار گرفتهایم که بانک جهانی در گزارش چند روز پیش خود آن را بیان کرد. این بانک گفت که لبنان در بحرانی اقتصادی غرق شده که ممکن است در سایه نبود چشماندازی برای یک راهحل بهمنظور خارج کردن کشور از این وضعیت بد که با فلج شدن سیاسی همراه شده، این بحران لبنان را در میان ده بحران بد مالی از نیمه قران نوزدهم تاکنون قرار دهد».
وی اظهار داشت حقایقی که در ادامه بیان میشود، بیانیه بانک جهانی را تأیید میکند: ناتوانی در تشکیل دولتی جدید که با مشکلات حاد مالی، اجتماعی، معیشتی و اقتصادی مقابله کند. عدم مسئولیتپذیری ملی گروههای سیاسی، کوتاهی در پی بردن به حجم بحران و پیامدهای آن، تداوم توقف مذاکرات با صندوق بینالمللی پول، ادامه توقف طرح بهبود، اقدام بانک لبنان در کاهش پشتوانهها برای واردات مواد اولیه، نبود دارو و شیر برای کودکان و همچنین مواد سوختنی به علت اقدام برخی تجار در انبار کردن مواد اولیه، قاچاق مواد اولیه به طرق مختلف آن هم بهرغم تلاشهای بسیاری که برای مقابله با این اقدامات صورت گرفته و...
نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان همچنین با اشاره به اقدام برخی کشورها در تحریم کامل لبنان و اعمال فشار بر این کشور به منظور جلوگیری از ورود کمکهای اولیه، تأکید کرد که تمام این اقدامات به منظور سوق دادن لبنان به سمت فروپاشی کامل است.
حسان دیاب در ادامه با بیان اینکه پیامدهای فروپاشی اقتصادی این کشور بسیار خطرناک خواهد بود، تأکید کرد که در صورت وقوع فروپاشی، این مسئله بر کشورهای دوست و برادر لبنان نیز اثرگذار خواهد بود.
دیاب از در بخش دیگری اظهاراتش دو خواسته یکی برای مردم این کشور و دیگری برای کشورهای دوست و برادر لبنان مطرح کرد؛ او ابتدا از مردم لبنان خواست که در شرایط فعلی صبر پیشه کنند و در عین حال، از گروههای سیاسی این کشور خواست که برای کاستن از مشکلات مردم لبنان، به منظور تشکیل دولت امتیاز بدهند.
وی در پایان اظهاراتش به کشورهای دوست و برادر لبنان اشاره کرد و گفت: «از شما میخواهم که تبعات آنچه را مسئولیتش متحمل نمیشوید، به لبنانیها تحمیل نکنید زیرا مردم لبنان از برادران و دوستان خود انتظار داردند که در کنار آنها بایستد و در این سیهروزی سخت به آنها کمک کنند. مردم انتظار ندارند که رنجهای آنها را نظاره کنید و یا در تعمیق آن سهیم باشید. به دوستان و برادران میگویم لبنان در قلب خطر شدیدی قرار دارد اکنون و پیش از آنکه دیر شود این کشور را نجات دهید».
کشور لبنان پس از انفجار بندر بیروت وارد یک بحران سیاسی شده است؛ لبنان در تاریخ چهارم اوت سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به دنبال داشت.
به دنبال این انفجار و تشدید بحران سیاسی در این کشور «حسان دیاب» نخستوزیر پیشین این کشور استعفا کرد و «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان لبنان به عنوان مأمور تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد با این حال، او نیز پس از گذشت چند هفته انصراف خود را اعلام کرد تا اینکه «سعد الحریری» نخستوزیر اسبق لبنان به عنوان مأمور جدید تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد؛ اما او نیز تا امروز موفق به تشکیل کابینه جدید نشده و با «میشل عون» رئیسجمهور لبنان به اختلاف برخورده است.
انتهای پیام/م
نظر شما