شناسهٔ خبر: 47150988 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

مدیریت یکپارچه سازی در مرغداری‌ها

صنعت پرورش طیور یکی از مهمترین و استراتژیک‌ترین صنعت‌ها در بخش کشاورزی در تمام جهان است و این صنعت تاثیر بسزایی در اقتصاد دارد و سهم زیادی در تولید ملی هر کشور ایفاد می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، صنعت پرورش طیور یکی از مهمترین و استراتژیک‌ترین صنعت‌ها در بخش کشاورزی در تمام جهان است و این صنعت تاثیر بسزایی در اقتصاد دارد و سهم زیادی در تولید ملی هر کشور ایفاد می‌کند.

در دنیای امروزه مدیریت‌های تئوریک به سمت یکسان سازی و کم کردن هزینه‌های حاصل از افراد واسطه در این صنعت سوق داده شده است.

بیشتر بخوانید

یکی از این روش ها، استفاده از چرخه هماهنگ تولید از نقطه شروع کار تا پایان به صورت یکپارچه و زیر نظر یک مدیریت واحد است.

این روش در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته در حال اجراست و توانسته بازدهی مناسب و کارآیی خود را نشان دهد.

از آنجایی که هم اکنون در کشور این صنعت با مشکلات عدیده‌ای از جمله مشکلات نقدینگی، افت و خیز‌های غیرعادی قیمت‌های داخلی و بین‌المللی نهاده‌ها، عدم وصول به‌موقع مطالبات، بالا رفتن قیمت تمام شده محصول، عدم رقابت‌پذیری و مشکلات بهداشتی روبروست، لذا در چنین شرایطی یکپارچه‌سازی صنعت، الزامی و غیر‌قابل انکار محسوب می‌شود که با حل مشکلات این صنعت می‌تواند نقش موثری در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور و ثبات و رونق تولید داشته باشد.

هم اکنون در کشور‌های توسعه یافته دنیا بخش‌های مختلف صنعت پرورش طیور یکپارچه شده اند و با سیستمی تحت عنوان سیستم کامل پرورشی یا یکپارچه اداره می‌شوند که در این سیستم یک شرکت تمامی مراحل تولید را مدیریت و کنترل می‌کند و این سیستم شامل دو بخش شرکت‌های یکپارچه ساز و پرورش‌دهندگان است.

یاسر رحیمیان نماینده سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در بخش توسعه فن‌آوری و بازاریابی محصولات کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا در شهرکرد اظهار داشت: یکی از مهمترین مزیت‌های یکپارچه سازی تولید گوشت مرغ در کشور نقش بی بدیل این سیستم در کنترل بهداشتی و مدیریت علمی بیماری‌هاست چرا که اگر مدیریت اجرایی بیش از ۲۰ هزار واحد مرغداری از راس هرم تا انتهای آن توسط چند شرکت معدود مدیریت شود براحتی می‌توان ضمن رعایت دقیق موارد امنیت زیستی نسبت به کنترل عامل بیماری اعمال مدیریت کرد

او افزود: از طرفی دیگر شرکت‌های یکپارچه‌ساز سعی می‌کنند در راستای کاهش هزینه‌ها و مدیریت بهتر بازار، حلقه‌های زنجیره تامین را در نزدیکترین نقطه ایجاد و فعال کنند که این کار نقل و انتقال مرغ زنده را به حداقل رساتده و در همین راستا گله‌های تحت مدیریت شرکت‌ها توسط سامانه‌ها و دوربین‌ها تحت مراقبت روزانه قرار می‌گیرند که کوچکترین تغییر رفتار گله و تلفات در سریعترین زمان ممکن به مرکز کنترل گزارش شده و اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

رحیمیان اضافه کرد: شرکت‌های یکپارچه ساز در راستای تلاش برای ارتقای کمی و کیفی محصولات خود افزون بر تشدید اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای خود نسبت به پیش بینی تمهیدات و نظام بیمه‌ای مناسب اقدام می‌کنند که در نتیجه ضمن جلوگیری از وارد آمدن خسارت‌های غیر عادی به تولید کنندگان خرده پا زمینه را برای شفاف سازی‌های لازم در وقوع تلفات و بیماری‌های طیور فراهم می‌کند.

او ادامه داد: استفاده از هرکدام از رویکرد‌های موجود به جهت یکپارچه‌سازی این صنعت بستگی به شرایط اقتصادی کشور، وضعیت صنعت مرغداری و فرهنگ جامعه دارد که بر اساس فاکتور‌های مورد توجه محققان به نظر می‌آید که در ایران روش مشارکتی و مدیریتی قابلیت اجرایی بیشتری داشته باشد، اما در این زمینه نقش حمایتی، قانون گذاری و نظارتی دولت در ایجاد شرکت‌های یکپارچه‌ساز بسیار موثر است چرا که در این شرایط منافع تولیدکنندگان کوچک نیز حفظ می‌شود.

در این زمینه دولت باید قوانین لازم را برای فعالیت این شرکت‌ها و همچنین قوانین مربوط به نحوه تنظیم قرارداد‌ها تدوین کرده تا منافع مرغداران و شرکت‌ها نیز در نظر گرفته شده باشد.

از سوی دیگر حمایت دولت می‌تواند در قالب ارائه زمین، تسهیلات کم بهره و بلند مدت به شرکت‌ها همراه با مشوق‌های صادراتی و معافیت‌های گمرکی و ... باشد تا این بخش بتواند نه تنها نیاز بازاز را تامین کند بلکه اینده صادراتی خوبی نیز پیش رو داشته باشد.

انتهای پیام/ف

نظر شما