شناسهٔ خبر: 47083786 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه عصررسانه | لینک خبر

اخبار ستون

صاحب‌خبر - فاقد مواد مسموم کننده؛ تبدیل ابریشم به چرم قابل بازیافت با چاپگر سه بعدی محققان آمریکایی برای اولین بار موفق به تولید چرم با استفاده از ابریشم شدند. چرم حاصل شده بدین شیوه هم قابل بازیافت بوده و هم با استفاده از چاپگر سه بعدی قابل تولید است. به نقل از نیواطلس، چرم به علت استحکام و دوام طولانی از قرن‌ها قبل مورد استفاده بوده، اما تولید آن مستلزم کشتار گسترده احشام است. از همین رو محققان مدتهاست در تلاش هستند جایگزینی سازگار با محیط زیست برای این محصول بیابند. پیش از این از قارچ برای تولید چرم استفاده شده بود و این بار از ابریشم بدین منظور بهره گرفته شده است. اگر چه در ظاهر چرم و ابریشم بسیار متفاوت هستند، اما محققان برای افزایش استحکام، سختی و دوام ابریشم در عین حفظ انعطاف آن از برخی مواد شیمیایی استفاده کرده‌اند که با افزودن آن به ابریشم در دمای اتاق محصول مطلوب به دست می‌آید. بدین منظور الیاف پیله کرم ابریشم با یک نرم کننده خاص و نیز نوعی صمغ گیاهی ترکیب می‌شوند و در نهایت این ترکیب با استفاده از چاپگر سه بعدی برای تولید چرم قابل استفاده است. برای افزایش استحکام این ترکیب یک لایه کیتوسان نیز به آن افزوده می‌شود که در اسکلت بیرونی سخت پوستانی مانند میگو وجود دارد. محصول نهایی به دست آمده مانند چرم عادی قابل تازدن، کشیدن و غیره بوده و برای تولید انواع البسه قابل استفاده است. این محصول همچنین فاقد هرگونه مواد مسموم کننده است. آیا ضدعفونی‌کردن پستانک موجب آلرژی نوزاد می شود؟ محققان انستیتوی تحقیقات کودکان مرداک واقع در ملبورن استرالیا، دریافتند استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده برای پاکسازی پستانک نوزادان موجب افزایش ریسک ابتلا به آلرژی در یک سالگی می‌شود. به گزارش پایگاه خبری هلث، در این تحقیقات روش‌های مورد استفاده برای تمیزکردن پستانک نوزادان شش ماهه با کمک بیش از ۷۰۰ خانواده مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت و مشخص شد نوزادانی که برای تمیز کردن پستانک آن‌ها از محلول‌های ضدعفونی کننده استفاده می‌شود، در سن یک سالگی بیش از سایر نوزادان به آلرژی غذایی مبتلا می‌شوند. این در حالی است که استفاده از آب شیر، آب جوش، مکیدن پستانک توسط والدین یا حتی شستن پستانک موجب افزایش ریسک ابتلا به آلرژی نمی‌شود. البته به گفته محققان تمیز کردن پستانک قبل از وارد کردن آن به دهان نوزاد امری ضروری است، اما متخصصان استفاده از آب شیر یا آب جوش را به جای استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده توصیه می‌کنند. به اعتقاد محققان علت افزایش ریسک ابتلا به آلرژی در اثر استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده، از بین رفتن باکتری های مفید موجود در دهان و روده نوزادان در اثر استفاده از این محلول‌ها است. این باکتری‌های مفید با عنوان میکروبیوم شناخته می‌شوند و نقش بسیار موثری در رشد سالم انسان دارند. آلرژی غذایی معمولا موجب آنافیلاکسی شده و بقای شخص را تهدید می‌کند. این عارضه حدود ۱۰ درصد از نوزادان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به همین علت درک روش‌های اجتناب از بروز این عارضه مستلزم انجام تحقیقات وسیع است. در آمریکا حدود ۱۵ میلیون نفر به آلرژی غذایی مبتلا هستند و این تعداد روز به روز در حال افزایش است. بادام زمینی، انواع آجیل، تخم مرغ، شیر، گندم، سویا، ماهی و صدف از جمله بیشترین غذاهایی هستند که واکنش‌های آلرژیک به همراه دارند. واکنش‌های آلرژیک در افراد مختلف متفاوت است و می‌تواند شامل خارش و کهیر، تهوع یا استفراغ، درد معده و اسهال باشد. در موارد شدیدتر تورم زبان و لب‌ها و گلو، تنگی نفس، مشکل بلع، درد قفسه سینه و کاهش ناگهانی فشار خون دیده می‌شود. گاهی تورم مجاری تنفسی یا زبان می‌تواند منجر به خفگی شود. بهترین روش برای کنترل آلرژی، جلوگیری از مصرف مواد غذایی آلرژی زا و داروهای آنتی هیستامین است. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Allergy and Clinical Immunology منتشر شده است. مصرف سبزیجات با برگ سبز خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد نتیجه یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج یا کلم پیچ خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۲۶ درصد کاهش می‌دهد. به گزارش روزنامه دیلی میل، این مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف روزانه تنها یک فنجان سبزیجات خام مانند اسفناج و غیره سلامت قلب و عروق را تقویت می کند. فقط یک فنجان در واقع همان چیزی است که محققان آن را میزان «متوسط» می نامند و حتی برای افرادی که سبزیجات دوست ندارند باید یک هدف قابل دستیابی باشد. محققان در مطالعه ای روی ۵۰ هزار نفر متوجه شدند، افرادی که بیشترین میزان سبزیجات غنی از نیترات را مصرف می کردند، از فشار خون پایین برخوردار بودند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آنها ۲۶ درصد کمتر بود. نیترات های غذایی که در سبزیجات برگ سبز وجود دارد، توسط باکتری های موجود در حفره دهان و معده به اکسید نیتریک تبدیل می شود. قبلا مشخص شده است که اکسید نیتریک، گازی است که به طور طبیعی توسط بدن تولید می شود و در خون حمل می شود، به انبساط رگ های خونی کمک می کند و در نتیجه فشار خون را کاهش می دهد. فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی (CVD) مانند بیماری عروق کرونر و حملات قلبی است. بیماری های قلبی عروقی دلیل اصلی مرگ و میر در سطح جهانی است و هر ساله حدود ۱۷.۹ میلیون نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری ها از دست می دهد. دکتر «کاترین بوندونو» از دانشگاه «ادیث کوان» در غرب استرالیا و نویسنده این مطالعه گفت: نتایج مطالعه ما نشان داده است که با مصرف روزانه یک فنجان سبزیجات غنی از نیترات خام (یا نصف فنجان سبزیجات پخته شده) می توان خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به طور قابل توجهی کاهش دهند. وی افزود: جالب اینجاست که به نظر نمی رسد مصرف بیشتر از میزان متوسط سبزیجات (یک فنجان در روز) فواید سلامتی بیشتری داشته باشد. مردم برای افزایش سطح نیترات خود نیازی به مصرف مکمل ندارند زیرا این مطالعه نشان می دهد که هر روز یک فنجان سبزیجات برگ دار برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی کافی است. مشروح این مطالعه در مجله European Journal of Epidemiology منتشر شده است.

نظر شما