شناسهٔ خبر: 46944652 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

محصولی: نباید در تله دو قطبی‌های کاذب «میدان-دیپلماسی» گرفتار شویم

دبیر کل جبهه پایداری گفت: ما نباید در تله دشمن و دو قطبی‌های کاذب مثل «مذاکره-جنگ» یا «میدان-دیپلماسی» گرفتار شویم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صادق محصولی، دبیر کل جبهه پایداری انقلاب اسلامی در اولین جلسه انتخاباتی دفتر تحکیم وحدت که با شعار «تحول در مسئولیت؛ پاسداری از مشارکت» برگزار شد گفت: ابتدا باید در بحث تحول در مسئولیت آسیب شناسی صورت گیرد و چون این عمل اتفاق نمی‌افتد به نتیجه‌ای نمی‌رسیم.

وی افزود: اگر بخواهیم جریان اصولگرایی را در این خصوص نقد کنیم و مشکلاتی را باید بیان کنیم؛ اولین و مهم‌ترین مشکل این جریان پدرخواندگی است که این مشکل باعث می‌شود عده‌ای برای کار انقلاب فقط مثل ترمز باشند.

محصولی تاکید کرد: گاهی بی توجه به دیگران می‌روند و برای خودشان شورا‌های متفاوتی می‌سازند و بعد خودشان را محور وحدت معرفی می‌کنند! کسانی که در راس وحدت جریان انقلابی قرار می‌گیرند خودشان باید انقلابی‌تر از دیگران باشند، ولی می‌بینیم که برخی در گذشته در مسائلی مثل برجام و برخی دیگر در فتنه ۸۸ تشخیص و عملکرد نادرستی داشته‌اند و امروز خود را محور وحدت معرفی می‌کنند.

وی تاکید کرد: آقایان در انتخابات مجلس می‌گفتند اگر لیست یکی نباشد شکست می‌خوریم و ما می‌گفتیم شاید به ۳۰ نفر مشترک نرسیم، ولی در عوض بیاییم مثلا روی ۲۵ نامزد مشترک وحدت کنیم و هر چه قدر مشترک شد آن را بدهیم.

محصولی تاکید کرد: به هر حال بین صفر و صد کلی عدد دیگر هم قرار دارد! اما گفتند نه یا هیچی یا سی نفر. تهدید کردند هرکسی در لیست ما قرار گرفت حق ندارد در لیست دیگری باشد. آیا تا به حال یک نفر از این آقایان در مورد علت منطقی یا شرعی این بحث تباین استدلالی داشته است؟ بنابراین یکی از مشکلات اصلی در تحول در حکمرانی همین بحث پدر خواندگی در جریان اصولگرایی است.

دبیر کل جبهه پایداری انقلاب اسلامی در ادامه اضافه کرد: برای اصلاح اولین راهکار آن، خودسازی است، ما اگر خودسازی نکنیم همین اتفاقات می‌افتد و اکثرا دنبال هدف شخصی مان می‌رویم.

محصولی تاکید کرد: مورد بعدی درکنار آن -یعنی خودسازی- کار جمعی کردن است که برای اینکه این کار جمعی منحرف نشود نیاز به تقوای اجتماعی دارد و مانند صحبت شهید بهشتی کار جمعی‌مان را باید مثل یک محراب ببینیم پس مطمئنا ما بدون خودسازی نمی‌توانیم به اهداف عالی برسیم و اگر خودسازی کنیم میتوانیم بر مبنای اصول عمل کنیم و به اصولگرایی واقعی خواهیم رسید. ناظر به شعار شما در خصوص تحول در مسئولیت باید گفت لازمه تحول، کار رسانه‌ای است، ولی متاسفانه کار رسانه‌ای که در جبهه انقلاب دارد انجام می‌شود بسیار ضعف دارد.

وی افزود: یکی دیگر از روش‌های تقویت جبهه انقلاب، گفتن نقاط قوت انقلابیون و پرهیز از افتادن در تله دشمن مانند ایجاد دو قطبی‌های کاذب مثل مذاکره-جنگ یا میدان-دیپلماسی است. ما نباید در این دو قطبی‌ها بازی کنیم و فورا باید به سمت مشکلات اصلی مردم برویم چرا که دشمن به دنبال این است که برای نامزد غرب‌گرا ایجاد یک دوپینگ انتخاباتی کند.

محصولی ادامه داد: شما بدانید اگر غربی‌ها (در این مذاکرات) تحریم‌ها را موقتا بردارند و در انتخابات پیش رو دولت انقلابی بیاید نمی‌توانند مجددا تحریم‌ها را برگردانند، ولی اگر دولت غرب‌گرا بیاید برای اینکه می‌دانند می‌توانند از آن‌ها امتیاز بگیرند، تحریم‌ها را برمی‌گردانند.

در ادامه این نشست یکی از دانشجویان گفت: در انتخابات مجلس دیدیم که اصولگرایان لحظه آخر به وحدت رسیدند، تازه آنجا فقط یک شورای اجماع ساز وجود داشت و مثل این انتخابات دو نهاد اجماع ساز برای اصولگرایان نبود، در چنین شرایطی اگر بر فرض اقای رئیسی نیایند به نظر می‌آید مسیر وحدت سخت خواهد شد، برنامه جبهه پایداری برای این سناریو چیست؟

دبیر کل جبهه پایداری انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال گفت: ما در این انتخابات چهار مرحله را در نظر گرفته‌ایم، مرحله اول تخریب نکردن در فضای عمومی بین گروه‌ها و نامزد‌های انقلابی است، مرحله دوم رسیدن به جمع بندی مشترک در شاخص‌ها است، مرحله سوم گسترش گفتمان مشترک و رسیدن به بیشترین اشتراک خواهد بود و مرحله چهارم رسیدن به لیست واحد و نامزد واحد است.

وی تاکید کرد: ما برای نامزد‌های مورد حمایتمان یک سبد در نظر گرفته‌ایم که در حال طراحی است و حاوی تعدادی از اسامی هست که در حال نهایی شدن است و به زودی اعلام می‌شود و انشاالله در مرحله پایانی نامزد اصلح معرفی می‌شود.

محصولی ادامه داد: مدل ما بر مبنای نامزد اصلح است و هر کس نمراتش در شاخص‌های ما بالاتر بود معرفی می‌گردد. این شاخص‌ها در شورای مرکزی جبهه پایداری تعریف شده است و بعضی از این شاخص‌ها ضریب بالایی دارد مثلا شاخص عدالت محوری دارای ضریب بالا است و هر که در مجموع نمره بالاتری در این شاخص گرفت به عنوان نامزد اصلح مطرح می‌شود.

یکی از دانشجویان دیگر در ادامه گفت: به نظر می‌آید دوگانه میدان-دیپلماسی به سرعت در حال گسترش است، برنامه جبهه پایداری برای ایجاد فضای آزمون سیاست داخلی و اقتصاد چیست؟

محصولی در پاسخ گفت: جبهه پایداری هدفش جا افتادن گفتمان انقلاب اسلامی است و ما اگر بتوانیم گفتمان را خوب جا بندازیم بسیاری از مسائل برای مردم قابل حل خواهد بود، متاسفانه بعضی در همین گروه‌های اصولگرایی از جبهه پایداری بیشتر از اصلاح طلب‌ها می‌ترسند و در حالی که باید کمک کننده در تبیین گفتمان باشند، هم افزایی را در دستور کار قرار دهند.

وی افزود: ما باید کار ایجابی کنیم و به مردم نشان دهیم اگر مسئولیت در دست نیرو‌های انقلابی باشد می‌توانیم بر مشکلات معیشتی و بیکاری و تبعیض‌ها و موانع تولید غلبه کنیم و باید بر سر این‌ها کار شود که با توجه به اراداه ما این کار اثر بخش می‌شود.

دبیر کل جبهه پایداری ادامه داد: ما باید برای تبیین این گفتمان از خودمان از اطرافمان و از همین جمع‌های کوچک شروع کنیم. البته این فقط یک جنبه است و در کنارش باید تولید محتوا برای عموم جامعه در بستر‌های مجازی صورت گیرد. اما به طور کلی باید سعی شود کار‌ها به سمت ایجابی شدن برود نه صرفا حرکت‌های سلبی از جنس تقابل صرف.

وی افزود: اگر زمینه را فراهیم کنیم انرژی لازم برای نیرو‌های انقلاب هست که این دو گانه را بر هم بزنند و دو گانه‌های واقعی را بیان کنند؛ مشکل در این جبهه‌ها این است که نیرو‌های انقلاب خودشان را برای کار تشکلی و حزبی در تراز انقلاب اسلامی آماده نکرده اند.

یکی از دانشجویان دیگر هم در ادامه از محصولی پرسید: آیا در این سبد انتخاباتی جبهه پایداری آقای جلیلی نامزد اصلح سال ۹۲ جبهه و آقای قاضی‌زاده هاشمی عضو سابق شورای مرکزی حزب هم حضور دارند؟

محصولی در پاسخ گفت: ما با اکثر افراد صحبت کرده ایم و بنابر وظیفه همه را مورد بررسی قرار میدهیم و در نهایت نامزد مورد قبول خودمان را معرفی خواهیم کرد.

یکی دیگر از دانشجویان این سوال را از محصولی پرسید که در ۵۰ روز مانده به انتخابات فضای جامعه انتخاباتی نیست، به نظر می‌آید احزاب دچار محافظه‌کاری در معرفی کاندیدا‌ها شده‌اند؛ در چنین شرایطی مشارکت تحت تاثیر جدی قرار می‌گیرد؛ راهکار شما و جبهه پایداری برای افزایش مشارکت چیست؟

دبیر کل جبهه پایداری گفت: یکی از عوامل وضعیت دولت فعلی است که مردم از عملکرد دولت راضی نیستند مردم وقتی از عملکرد مسئولین رضایت دارند مشارکت گسترده‌ای هم در انتخابات دارند، به همین دلیل بیشترین میزان مشارکت مربوط به انتخابات سال۸۸ است که ۸۵ درصد واجدین شرایط مشارکت کردند.

وی ادامه داد:، ولی الان بخاطر ضعف مفرط دولت کنونی فضای جامعه در حد مطلوب انتخاباتی نیست. عامل بعدی تجارب سیاسیون است مانند سال ۹۲ که ائتلاف ۳ نامزد اصولگرا به شکست انجامید و در مورد احزاب نیز با تجارب ناموفق در زود اعلام کردن کاندیدا‌های مورد نظرشان مواجه شدند. به همین دلیل تصمیمی برای معرفی زود هنگام ندارند.

محصولی اضافه کرد: راهکار تقویت تحزب و به تبع آن مشارکت سیاسی، قوی شدن تشکل‌ها و گروه‌های انقلابی است تا خودشان برای خود تصمیم بگیرند و از جانب پدرخوانده‌ها بر آن‌ها تصمیمی تحمیل نشود. گام بعدی اقدام به پاسخ به سوالات و شبهه‌ها و ترویج گفتمان انقلاب در پهنه عموم مردم است.

سوال بعدی از محصولی این بود که به نظر اصلاح‌طلبان در فرایند اجماعی خود موفق‌تر بوده‌اند، نظر شما در مورد روش اجماع سازی اصلاح طلبان چیست؟

محصولی در پاسخ افزود: اساسا مدل‌های زیادی برای اجماع وجود دارد، اما باید وحدت شاخص‌محور باشد نه شخص محور! باید جبهه انقلاب قوی شود.

وی ادامه داد: اگر مردم در انتخابات در راس قوه مجریه فرد انقلابی را رییس جمهور کنند نه تنها در ایران بلکه در جهان می‌توانند منشا تغییر باشند و این کار بسیار بزرگی است. برای این امر کاندیدا‌ها بهتر است تیم همراه خودشان را معرفی کنند و بگویند با چه کسانی می‌خواهند کار کنند و عناصر اصلی خود را معرفی کنند. برای مثال ۱۰ نفر از افراد کلیدی کابینه خود را معرفی کنند و بگویند من می‌خواهم با این‌ها کار کنم. لازمه تحول در فرایند اجماع اصولگریان تقوای فردی و تقوای جمعی است. تحول با انسجام نیرو‌های انقلابی صورت می‌گیرد.

یکی از دانشجویان هم در ادامه از محصولی پرسید که برنامه شما برای شورای شهر چیست؟ و حرف جبهه پایداری در مورد حکمرانی شهری چیست؟ آیا روند کلی به سمت وحدت پیش می‌رود؟


محصولی پاسخ داد: در ارتباط با حکمرانی شهری کار‌های خوبی صورت گرفته و ما در سایت‌ها و کانال‌های جبهه مطالب مفیدی را از عموم مردم و همچنین افراد انقلابی گرفته ایم که ان شا الله مجموعه تدوین می‌شود و با افراد برای ثبت نهایی لیست در حال رایزنی هستیم.

وی افزود: در رابطه با وحدت لیست شورا‌ها باید بگویم که تا الان هیچ ارتباطی از طرف شورای ائتلاف با جبهه پایداری مبنی بر افزایش اشتراکات یا ایجاد یک لیست واحد صورت نگرفته، اما در یک شرایط منطقی همیشه از وحدت نیرو‌های انقلابی استقبال می‌کنیم.

گفتنی است در ابتدای این نشست علی بزرگخو دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت به تشریح موضوع جلسه پرداخت.

بزرگخو ناظر بر موضوع تحول در مسئولیت و پاسداری از مشارکت گفت: در این سال‌ها دفتر تحکیم وحدت با حرکت در مسیر مردم سالاری دینی سعی در ایجاد یک تحول در نوع حکمرانی داشته است، ما امسال از آنجایی که احزاب را عناصر پاسخگوساز حاکمیت به مردم میدانیم و مسئولیت سیاسی را وابسته به تقویت احزاب می‌دانیم، به جای تمرکز بر شخص، تمرکزمان را بر روی جریان‌های و احزاب گذاشتیم تا مسئولیت پذیری و پاسخگویی به جریان بیافتد.

نظر شما