بهرام مشتاقی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات گزینشی و قهرمانی آسیا گفت: تیم کشتی فرنگی با کسب چهار مدال طلا عنوان قهرمانی آسیا را به دست آورد، آنهم در شرایطی که ویروس کرونا تمرینات ملیپوشان را به تعویق انداخته و شرایط را سخت کرده بود. البته این موضوع برای همه کشورها بود اما به هر حال امسال سال راحتی برای کشتیگیران فرنگی نبود و به نظرم کسب قهرمانی با چهار مدال طلا عملکرد قابل قبولی است. نمیدانم چرا برخی کارشناسان و اهالی کشتی معتقدند تیم ملی باید بیشتر از این مدال میگرفت. من دوست ندارم دفاعیه ناحقی انجام دهم اما امسال واقعاً شرایط عادی نبود.
وی افزود: به جای اینکه به کشتیگیران و اعضای کادر فنی خسته نباشید که در چنین شرایط حساسی روی تشک رفتند، با وجود کسب عنوان قهرمانی باز هم از آنها انتقاد میکنیم. مگر حریفان دیگر مثل ژاپن که میزبان مسابقات المپیک است یا کشورهای قزاقستان، ازبکستان و سوریه در خواب هستند و آنها برای رسیدن به مدال تلاش نمیکنند. مسابقات اگرچه به خاطر شرایط کرونا مانند سالهای گذشته نبود اما سطح بالایی داشت و رقابتهای باشگاهی یا آموزشگاهی نبود. بنابراین من اعتقاد دارم این تیم نتیجه خوبی کسب کرده است. هر کس دیگری هم توقع دارد که کشتیگیران با تعداد مدالهای بیشتر عنوان قهرمانی را کسب کنند، شرایط اردویی و تمرینات آنها را در سال ساخت کرونا در نظر بگیرد و پس از آن انتقاد کند. هیچ یک از حریفان ناآماده نبودند.
پیشکسوت کشتی فرنگی در مورد عملکرد کشتیگیران در مسابقات گزینشی المپیک اظهار کرد: ما در سه وزن باید صاحب سهمیه المپیک میشدیم که خوشبختانه ساروی و گرایی موفق شدند اما حسین نوری با اشتباه خودش این فرصت را از دست داد. البته من قصد ندارم حسین نوری را محکوم کنم به این خاطر که او کرونای شدید گرفت و با توجه به وضعیتی که او داشت هنوز بدنش روی فرم آمادگی نیامده بود و کاملاً مشخص بود که بدن فرسوده و خستهای دارد. در مسابقات صربستان که البته حق او را خوردند عملکرد خوبی نداشت. در مسابقات گزینشی المپیک هم اشتباه محصی مرتکب شد که فکر میکنم تا مدتها چوب آن را میخورد.
مشتاقی در پاسخ به این سؤال که از بین ناصر علیزاده و رامین طاهری کدام یک شانس حضور در مسابقات گزینشی بلغارستان را دارند؟ عنوان کرد: مسابقات گزینشی بلغارستان آخرین فرصت کشتی برای کسب سهمیه است و قطعاً کادر فنی در تلاش است که به تکسهمیه باقی مانده برسد. در وزن 87 کیلوگرم رامین طاهری و ناصر علیزاده دو گزینه مورد نظر هستند. با وجود همه احترامی که برای طاهری قائل هستم و نوع کشتی گرفتن او را دوست دارم اما با توجه به آسیبدیدگیهایی که دارد به نظرم بهتر است علیزاده به این مسابقات اعزام شود. او یکی از ستارههای ایران در مسابقات قهرمانی آسیا بود. کشتیگیر جوان و آیندهداری است و در این وزن میتواند بسیار خوب بدرخشد. نوری و طاهری به لحاظ سنی عقب هستند.
وی گفت: ما نباید اشتباهات المپیک ریو را تکرار کنیم. در مسابقات المپیک ریو از سوریان چهار بار کار کشیدیم و در انتخابیها شرکت کرد. بدن او فرسوده شده بود و در نهایت دستش از کسب مدال کوتاه ماند. در این وزن بهترین انتخاب برای بنا که تیمش با سهمیه کامل به توکیو برود، علیزاده است. هر چند که کار بسیار سخت است. کسب سهمیه در مسابقات قهرمانی آسیا راحتتر بود اما در بلغارستان با توجه به حریفان جهانی کار دشواری پیش رو داریم اما اگر بدشانسی و قرعه بد به نماینده کشور ما نخورد، کسب سهمیه ششم کشتی فرنگی دور از دسترس نخواهد بود.
مشتاقی در مورد شانس کسب مدال در المپیک توکیو عنوان کرد: با توجه به پوستاندازی که بعد از المپیک ریو در تیم کشتی فرنگی به وجود آمد و همه کشتیگیران جوان شدند، برای کسب مدال نباید ناامید باشیم هر چند که کار بسیار سخت است. کشتیگیری مثل محمدرضا گرایی که اگر بتواند تا المپیک بدن خودش را حفظ کند، یکی از کشتیگیران دارای شانس مدال است. او در مسابقات گزینشی المپیک حریف کرهای خود را که دو مدال جهانی در کارنامه دارد خیلی خوب از پیش رو برداشت. محمدعلی گرایی هم در وزن 77 کیلوگرم شانس مدال دارد. البته که او کشتیگیرانی مثل عبدولی و پشتام را در کنار خود دارد و نمیدانم آیا برای این سه کشتیگیر انتخابی برگزار میشود یا خیر. ساروی هم یکی دیگر از کشتیگیران ایران است که توانست سهمیه کسب کند. امیدوارم او هم بتواند خود را بالا ببرد و شانس مدال داشته باشد. در سنگینوزن هم فعلاً وضعیت مشخص نیست و از بین سه نفر، محمد بنا باید یک کشتیگیر را مشخص کند. علیرضا نجاتی دیگر کشتیگیر فرنگی هم که صاحب سهمیه المپیک شده یکی از کشتیگیران جوان تیم ایران است. در کل معتقدم تیم ما دست و پا بسته نیست اما باید بدانیم که میدان المپیک پیش روست و مدال این بازیها را به راحتی بر گردن کسی نمیاندازند. المپیک میدان لحظههاست و هر اتفاقی قابل پیشبینی است.
وی عنوان کرد: البته من اعتقاد دارم که نباید فرصتسوزی کنیم. کشتیگیری مثل عبدولی پنج مدال در کارنامه خود دارد و اگر بینظمی در اردو انجام داده است باید تنبیه شود اما چنین کشتیگیری با چنین کارنامهای نباید نادیده گرفته شود و امیدوارم سرمربی تیم ملی و فدراسیون کشتی هم این موضوع را در نظر بگیرند. عبدولی یکی از چهرههای نامآشنای کشتی ایران است و اگر از این کشتیگیر به راحتی گذر کنند دیگر کشتیگیران این وزن ناامید و بیانگیزه میشوند. بنابراین باید در کنار تنبیهی که برای یک کشتیگیر به دلیل بیانضباطی در اردو در نظر گرفته میشود، به مسائل دیگر هم توجه کنند.
انتهای پیام/4057/
نظر شما