شناسهٔ خبر: 46766375 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بی اطلاعی بورل از تعداد نیروهای روسی مستقر در مرز اوکراین

تهران-ایرنا- جوسپ بورل مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری بدون ذکر منبعی خاص، گفته بود که روسیه ۱۵۰ هزار نیرو در مرز اوکراین مستقر کرده است اما ساعاتی بعد دفتر او در اصلاحیه ای تعداد این نیروها را ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سه شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز ضمن اشاره به بی اطلاعی بورل از اخبار مربوط به نیروهای روسیه در مرز اوکراین نوشت: دفتر بورل علت تغییر این آمار را اعلام نکرده است.

 بورل روز گذشته این کنفرانس خبری گفت تحریم های اقتصادی جدید یا اخراج دیپلمات های روس فعلا در برنامه است.

وی گفت: تاکنون این بیشترین تعداد نیروهایی است که در مرز اوکراین مستقر شده اند.

در واشنگتن، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) صف آرایی نظامی روسیه را در مقایسه با سال ۲۰۱۴ گستره تر دانست و گفت معلوم نیست که این استقرار نیروها برای اهداف آموزشی است یا نه.

رویترز نوشت: یک مقام آمریکایی نیز که نخواست نامش فاش شود،  ده ها هزار نیرو در مرز اوکراین مستقر شده اند اما اطلاعاتی ندارد که نشان دهد تعداد نیروهای روس (آن طور که بورل ادعا کرده) بیش از ۱۵۰ هزار نفر است.  

ند پرایس سخنگوی وزارت خارج آمریکا گفت کشورش  همچنین از طرح های روسیه برای مسدود کردن تردد ناوهای خارجی در بخش هایی از دریای سیاه ابراز «عمیقا نگران» است.

وی در بیانیه ای آن را  اقدام تنش آفرین دیگری در تلاش همیشگی مسکو برای تضعیف ثبات اوکراین توصیف کرد.

روسیه به طور موقت تردد کشتی های خارجی  و دیگر کشتی های دولتی را نزدیک کریمه مسدود کرده است.

دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین بعد از سخنرانی در جمع وزیران خارجه اتحادیه اروپا از این اتحادیه خواست تحریم های جدیدی را علیه روسیه اعمال کنند.

تنش در روابط مسکو و کی یف همزمان با افزایش استقرار نیروهای روس و درگیری ها در شرق اوکراین بین نیروهای مسلح و جدایی طلبان  افزایش یافته است.

سازمان هوانوردی فدرال آمریکا روز دوشنبه با اشاره به احتمال خطرات امنیت پرواز، از شرکت های هواپیمایی خواست حین پرواز در نزدیکی مرز اوکراین- روسیه «بشدت احتیاط» کنند.

روابط میان روسیه و اوکراین پس از استقلال این کشور در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی همواره پرتنش بوده است. از دید کشورهای غربی و به ویژه اعضای ناتو، روسیه در مرزهای غربی خود در حال توسعه طلبی بوده و با همین هدف در سال ۲۰۰۸ به گرجستان و در ۲۰۱۴ به اوکراین لشکرکشی کرده است.

در ادامه درگیری های سال ۲۰۱۴، روسیه توانست شبه جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کند و از آن پس روابط غرب و روسیه بیش از پیش تنش آلود شد، هرچند اتحادیه اروپا، ناتو و آمریکا، به جز چند مورد تحریم، در عمل کار خاصی علیه روسیه از پیش نبردند.

نظر شما