شناسهٔ خبر: 46695115 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی:

آزادراه غدیر افزایش ۱۰ درصدی حمل بار را در استان مرکزی به همراه دارد

اراک - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: بهره‌برداری از آزادراه غدیر علاوه بر افزایش اشتغال و درآمد اقتصادی، افزایش ۱۰ درصد حمل بار در استان مرکزی را به همراه دارد.

صاحب‌خبر -

«علی زندی‌فر» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح ملی آزادراه غدیر به طول ۱۵۸ کیلومتر با ۶ خط عبوری رفت و برگشت و به ارزش هفت هزار میلیارد تومان اسفندماه سال گذشته با دستور رییس جمهوری و به‌صورت ویدئوکنفرانسی در استان‌های قزوین، مرکزی، البرز و تهران زیر بار ترافیک رفت.

وی توضیح داد: هدف از اجرای این طرح مهم راهداری، تکمیل بخشی از کریدور آزادراهی شرق به غرب و شمال به جنوب کشور است و بهره‌برداری از آن موجب کوتاهی مسیر و تسهیل عبور و مرور بین مناطق شمال غرب کشور به مناطق شمال شرق کشور شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: آزادراه غدیر که از چهار استان قزوین، البرز، مرکزی و تهران عبور می‌کند، علاوه بر توسعه صنعت گردشگری و رونق اقتصادی ملی، در زمینه ترانزیت کالا در حوزه فراملی با تمرکز بر کشورهای همسایه نیز تأثیرگذار خواهد بود.  

زندی‌فر گفت: با توجه به صنعتی بودن این استان و وجود واحدهای، شهرک‌ها و نواحی صنعتی بسیار در استان، عبور آزادراه غدیر از از این منطقه نقش مهمی در افزایش درآمد اقتصادی و حمل بار در استان دارد.

وی با یادآوری کاهش ۲ ساعته مسیر خودروهای سنگین در آزاد راه غدیر اظهار داشت:  کاهش مصرف سوخت، تقلیل آلودگی‌های زیست محیطی و تسریع در حمل کالا از استان مرکزی به نقاط مختلف کشور و مرزهای آبی کشور از دیگر مزایای این آزاد راه است.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی نیز گفت: ۲۱ میلیون و ۳۳۵ هزار و ۵۳۸ تن بار سال گذشته از مقصد این استان به سایر نقاط کشور حمل شد که حمل این میزان بار نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱۴ درصد افزایش یافته‌ است.

«علیرضا اختری» افزود: ۱۵ میلیون و ۶۸۶ هزار و ۶۸۲ تن بار سال ۹۸ توسط ناوگان جاده‌ای استان مرکزی از مقصد این استان به نقاط مختلف کشور حمل شد.

وی ادامه داد: یک میلیون و ۲۵۶ هزار و ۳۲۱ بارنامه سال گذشته در استان مرکزی صادر شد که تعداد این بارنامه‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن هشت درصد افزایش یافته‌است.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی یادآورشد: یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۲۵۴ بارنامه سال ۹۸ در این استان صادر شد.

اختری با یادآوری فعالیت ۱۳۴ شرکت حمل بار در استان مرکزی گفت: بیشترین تناژ بار حمل شده از مبدا شهرستان‌های اراک، ساوه و دلیجان بوده‌است.

وی ادامه داد: حدود ۱۱ درصد بار حمل شده توسط ناوگان حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی دورن استان و ۸۹ درصد برون استانی بوده‌است.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: بیشترین بار حمل شده از این استان به مقصد استان تهران و اصفهان حمل شده‌ است.

اختری گفت: ۱۷ درصد بار از مقصد استان مرکزی به استان تهران و ۱۲ درصد به استان اصفهان حمل شده‌است.

وی ادامه داد:  گروه کالاهای معدنی و ساختمانی ۳۸ درصد و کالاهای شیمیایی ۳۱ درصد از بارهای حمل شده از استان مرکزی را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون راهداری استان مرکزی گفت: عملیات اجرایی هفت طرح راهداری شامل لکه‌گیری و روکش آسفالت امسال در جاده‌های این استان آغاز شده است.

اختری افزود: عملیات لکه‌گیری آسفالت ۲۰ هزار متر مربع جاده اراک - سلفچگان(باند رفت به سمت راهجرد) با اعتباری بالغ بر ۲۰ هزار میلیون ریال امسال آغاز و تاکنون هشت هزار متر مربع آن انجام شده‌ است.

وی ادامه داد: عملیات لکه‌گیری کمربندی شهر دلیجان نیز با حجم عملیات ۶۴ هزار متر مربع با اعتباری بالغ بر ۵۰ هزار میلیون ریال امسال آغاز و تا کنون ۲ هزار متربع مربع این طرح اجرایی شده‌ است.
معاون راهداری استان مرکزی عملیات لکه‌گیری و روکش آسفالت آزادراه ساوه - تهران، محدوده عوارضی ساوه را از دیگر طرح‌های راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی در سال جاری دانست و گفت: عملیات لکه‌گیری و روکش آسفالت این جاده با اعتباری بالغ بر ۳۰ هزار میلیون ریال در حال انجام بوده و تاکنون ۱۵ هزار متر مربع لکه گیری و یک هزار متر روکش آسفالت گرم به عرض ۱۵ متر اجرایی شده‌است.
اختری خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی تعریض جاده ساروق - کمیجان(زیرسازی و آسفالت) با اعتبار ۵۰ هزار میلیون ریال امسال آغاز و تاکنون ۵۰۰ متر از زیرسازی مورد نیاز برای تعریض این جاده اجرایی شده‌ است.

وی، اجرای سه طرح در حوزه ماسه آسفالت و روکش را از دیگر اقدامات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی در سال جاری دانست گفت: اجرای عملیات ماسه آسفالت جاده خمین - الیگودرز به میزان ۱۰ کیلومتر و اعتباری بالغ بر ۲۶ هزار میلیون ریال از جمله این طرح‌ها است که سه هزار و ۵۰۰ متر عملیات ماسه آسفالت تاکنون در این جاده اجرایی شده‌ است.

معاون راهداری استان مرکزی افزود: عملیات ماسه آسفالت و روکش جاده زاویه - اخترآباد به طول ۶ کیلومتر و با اعتبار ۲۰ هزار میلیون ریال در حال اجرا است.

اختری، آغاز عملیات اجرایی ماسه آسفالت جاده قدیم ساوه - تهران به طول ۶ کیلومتر و صرف اعتبار ۲۵ هزار میلیون ریال را از دیگر طرح‌های این اداره کل در سال جاری عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات ماسه آسفالت و روکش جاده خمین - رباط مراد به طول سه هزار و ۵۰۰ متر با اعتباری بالغ بر ۲۴ هزار میلیون ریال از محل منابع استانی و ملی در دستور کار اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی در سال جاری است.

۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مرکزی وجود دارد که چهار هزار کیلومتر آن را راه های روستایی تشکیل داده است.
روزانه حدود ۴۹۰ هزار وسیله نقلیه از مسیرهای جاده ای استان مرکزی تردد می کنند.

نظر شما